Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 20 тона дрехи събраха варненци в контейнерите на БЧК

Близо 20 тона дрехи са дарили към този момент варненци в поставените 12 специализирани контейнера в града, съобщи Илко Раев, председател на Областната организация на Българския червен кръст във Варна. Кампанията продължава, а при интерес бройката на контейнерите за ненужни, но годни за употреба дрехи, ще бъде увеличена. Дрехите трябва да бъдат сортирани и поставени в торбички, припомниха червенокръстците.

Контейнери са поставени Синия пазар и „Чаталджа“, срещу входа на търговски център на булевард „Владислав Варненчик“186, в кварталите „Аспарухово“, „Владислав Варненчик“, „Левски“, както и на улиците „Д-р Пискюлиев“6 и „Атанас Москов“2.

„Варненци приеха тази инициатива добре. Отдавна ни питат дали могат да предадат при нас дрехи. Първоначално поставихме осем, сега вече контейнерите са общо 12. Всичко се събира ритмично, навсякъде има интерес. Всеки има стари дрехи, които се чуди какво да прави“, подчерта Илко Раев.

На Синия пазар във Варна е поставен един от контейнерите за стари дрехи. Коментарите на варненци за инициативата чуйте в прикачения звуков файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Кожухаров: Забраната на рекламата на хазарт е стъпка в правилната посока

В последния работен ден на 49-то Народно събрание депутатите приеха единодушно предложението на ГЕРБ и ДПС за пълна забрана в медиите на рекламата на хазарт. Тя влиза в сила три дни след обнародването на текстовете в Държавен вестник. Най-вероятно това ще стане следващата седмица. Според психиатъра проф. Христо Кожухаров, забраната е стъпка в..

публикувано на 05.05.24 в 10:53

"Български възход" регистрираха листата си за изборите

Партия "Български възход" регистрира листата си с кандидати за народни представители от Варна. Водач е областния координатор на структурата, експертът по пътна безопасност, Диан Драганов. Втори е Георги Андреев, който беше депутат в 42-то и 44-то Народно събрание. Андреев е и бивш кмет на село Ветрино. От политическата формация на бившия служебен премиер..

публикувано на 05.05.24 в 10:09

Слънчево време на Възкресение Христово

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток, следобед по крайбрежието ще се обърне от югоизток, вечерта, вече и във вътрешността, ще се ориентира от юг. Преобладаващи максимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 14°-16°. Изгрев на Слънцето за..

публикувано на 05.05.24 в 07:23

Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм "Свето Успение Богородично"

По традиция стотици варненци се събраха да посрещнат най-голямото събитие в човешката история в катедралния храм "Свето Успение Богородично". 40 минути преди Възкресение Христово започна пасхалната полунощница отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение със свещеници от епархията. В първите минути на новия ден..

публикувано на 05.05.24 в 07:13

Румънски туристи напълниха Слънчев бряг, лошото време не ги изплаши

Няма отказани резервации по морето заради лошото време. Част от хотелите в Слънчев бряг, Несебър и Поморие отвориха за Великденските празници, като в тях почиват предимно румънци, българи и гърци. Има и полски туристи и малко англичани, предава БГНЕС. Само в един от хотелите в Слънчев бряг за празниците са дошли близо 900 румънци. „Предварителните..

публикувано на 04.05.24 в 16:40

И партия МЕЧ с листа във Варна

Професор Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и специалист по национална и международна сигурност е водачът на листата на партия МЕЧ във Варна. Листата се състои преимуществено от млади хора, всеки от които обаче е компетентен в своята област, каза Радулов. Даниела Стойнова разговаря с него след регистрацията на листата в РИК-Варна.

публикувано на 04.05.24 в 16:10

Спират Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” за планов годишен ремонт

На 5 май, Великден, пети блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране. Необходимото за..

публикувано на 04.05.24 в 16:00