Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралия заплаши със затвор директори на социални медии

Премиерът на Австралия Скот Морисън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралия предупреди днес социалните медии, че шефовете им може да бъдат хвърлени в затвора, ако не премахват бързо екстремистко съдържание от платформите си, предаде АФП.

Премиерът Скот Морисън се срещна с представители на технологични гиганти като „Фейсбук“, „Туитър“ и „Гугъл“, за да провери как планират сайтовете им да не бъдат използвани от терористи. Канбера планира нови закони в светлината на клането в Нова Зеландия на 15 март.

„Социалните мрежи могат да ти предложат реклама за половин секунда. Те трябва да са способни да свалят терористично съдържание и други опасни материали за същото време, както и да прилагат своя голям капацитет за истинските предизвикателства, за да пазят сигурността на австралийците“, допълни Морисън. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Импровизиран мемориал близо до джамията на Масджид Ал Нур в Крайстчърч.

Френска мюсюлманска организация ще съди „Фейсбук“ заради клането в Крайстчърч

Френският съвет на мюсюлманската вяра (ФСМВ) обяви днес, че ще съди интернет гигантите „Фейсбук“ и „Ютюб“, тъй като са разрешили публично излъчване в реално време на касапницата в две джамии в Нова Зеландия на 15 март, предаде АФП. Организацията..

публикувано на 25.03.19 в 15:13

Фейсбук премахнал 1,5 млн. споделяния на видеоклипа на нападателя в Крайстчърч

Фейсбук обяви, че е премахнала 1,5 млн. споделени видеоклипове с шокиращата касапница от Крайстчърч, Нова Зеландия, но критиките към социалните медии, че не полагат достатъчно усилия да блокират снимки от терористичната атака, не стихват, предаде АФП...

публикувано на 18.03.19 в 11:31