Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Граждански протест ще настоява за затваряне на Делфинариума

делфинариум
Снимка: www.bulrest.com

За 12 часа е обявен протест пред Делфинариума във Варна, с искане той да бъде затворен. Причината за гражданското недоволство е, смъртен случай на бебе делфинче, за който се твърди, че е станал пред посетители по време на представление. От ръководството на Делфинариума отричат това. Според организаторите на протеста, през последните 5 години има 8 смъртни случая на делфини, от които 5 регистрирани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Раздадоха над 9000 маски в автобусите на градския транспорт във Варна

Повече от 9000 маски за еднократна употреба са раздадени на пътници, ползващи обществения транспорт във Варна от 28-ми март досега, съобщиха от "Градски транспорт" ЕАД. Те са осигурени от Община Варна, с цел превенция както за пътниците, така и за шофьорите и контрольорите. Всички превозни средства на дружеството получиха от общината..

публикувано на 01.04.20 в 12:13

Петър Краевски: Смехът лекува, намалява болката и гони депресията

Известният поет и автор на сатирични книги, както и радиоводещ в Българското национално радио Петър Краевски смята, че само хуморът може да ни спаси в извънредната ситуация. "Смехът повишава имунитета. Той наистина лекува - намалява болката и гони депресията" , коментира в интервю за Радио Варна Краевски. С него в Деня на хумора и шегата за..

публикувано на 01.04.20 в 12:05

Индивидуалната оценка на потребностите на хората с увреждания ще се прави по телефона по време на извънредното положение

При подготовката на индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания служителите на дирекциите „Социално подпомагане“ ще провеждат интервю по телефона с тях или с техен законен представител. Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за хората с увреждания, които бяха одобрени от правителството. Измененията..

публикувано на 01.04.20 в 11:24

В Бургас с мобилно приложение оптимизират спазването на задължителната карантина

Община Бургас е разработила мобилно приложение, в което ежедневно ще се въвеждат имената и адресите на всички лица, поставени под задължителна карантина. То ще се администрира едновременно от трите институции – Община Бургас, РЗИ-Бургас и ОД на МВР – Бургас.        Целта е да се оптимизират дейностите по контрол за спазване на карантината..

публикувано на 01.04.20 в 10:54

Хуморът - вечната стратегия срещу стреса

Българите имаме добро чувство за хумор и сме запазили топлината в отношенията си в много висока степен и дори виртуално, тези два фактора продължават да ни помагат да се справяме и да поддържаме достатъчна устойчивост - те са и това, което ще продължи да ни крепи, заяви психологът  доц. Маргарита Бакрачева  пред БТА.  Усмивката, а особено..

публикувано на 01.04.20 в 10:22

И в Каварна вече без разходки в парка и спорт

Забраняват се разходките в градския парк, парковете около спортната зала, и всички обособени паркови места на територията на града и населените места в общината. Заповед за това издаде кметът на община Каварна заради свързана с усложнената епидемична обстановка в страната. В заповедта се  забранява  ползването на спортните и детски площадки,..

публикувано на 01.04.20 в 09:52

Три са новите случая на излекувани от коронавирус във Варна

20 е общият брой на излекуваните от коронавирус към момента. Те са дали две отрицателни проби. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски. През денонощието има трима нови случая на излекувани пациенти, като и тримата са от Варна. Това са мъже на 43, 38 и 32 години, съобщи още ген. Мутафчийски. 33 са..

публикувано на 01.04.20 в 09:31