Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Граждански протест ще настоява за затваряне на Делфинариума

делфинариум
Снимка: www.bulrest.com

За 12 часа е обявен протест пред Делфинариума във Варна, с искане той да бъде затворен. Причината за гражданското недоволство е, смъртен случай на бебе делфинче, за който се твърди, че е станал пред посетители по време на представление. От ръководството на Делфинариума отричат това. Според организаторите на протеста, през последните 5 години има 8 смъртни случая на делфини, от които 5 регистрирани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отравяне с фосфин е причинило смъртта на момчето от Кардам

Допълнителните експертизи по делото за смъртта на 9-годишното момче от Кардам потвърждават, че то е починало вследствие на отравяне с фосфин. Газът се е съдържал в таблетки за борба с дребни гризачи. Досъдебното производство е прехвърлено от Районната прокуратура в Генерал Тошево на Окръжната прокуратура в Добрич. Все още няма повдигнати..

публикувано на 20.02.20 в 15:36
Полицията разследва стрелба в трамвай в холандския град Утрехт.

Българин е сред жертвите в Ханау

Прокуратурата е повдигнала обвинение за участие в организирана престъпна група и на жената на Васил Божков - Елена Динева. Това стана ясно от прессъобщение на Специализирания наказателен съд, от който спецобвинението иска тя да бъде оставена за постоянно в ареста. Съдът ще заседава по искането по-късно днес. Българин е сред жертвите..

публикувано на 20.02.20 в 15:28

Отново заседание за добива на газ в Генерал Тошево

Утре от 11 часа в Административния съд във Варна ще се проведе поредното заседание по делото за добива на природен газ в община Генерал Тошево. Делото започна, след като фирмата Русгеоком внесе жалба срещу решението на РИОСВ да даде отрицателно становище на инвестиционното намерение за разработването на 41 сондажа в землищата на 18 населени..

публикувано на 20.02.20 в 15:16

Навършват се 7 години от самозапалването на Пламен Горанов

Днес се навършват 7 години от самозапалването на Пламен Горанов. Рано сутринта на 20 февруари 2013 г. 36-годишният мъж се приближава към сградата на община Варна. Носи плакат "Оставка на Киро и целия общински съвет до 17,00 ч на 20.2.2013 г.", както и туба с бензин. Двама полицаи, охраняващи сградата, се приближават, единият опитва да му вземе..

публикувано на 20.02.20 в 14:50
Строежът в Тюленово

КПКОНПИ разследва главния архитект на Шабла заради строеж в Тюленово

Кметовете на Стражица, Козлодуй и Тервел са глобени с общо 125 000 лева за конфликт на интереси, съобщиха от Антикорупционната комисия.  Комисията започна проверки и срещу общински съветник от Царево и главния архитект на Шабла. Почти половината от общата сумата - 60 000 лева е санкцията на кмета на Стражица Румен Павлов ...

публикувано на 20.02.20 в 14:19

Правителството купува летящи линейки

Министерството на Регионалното развитие получава евросредства по оперативна програма "Региони в растеж" от 20 млн. лв, с които правителството ще закупи хеликоптери линейки, съобщи в кулоарите на парламента народният представител Димитър Главчев. Очаква се с тези средства да бъдат купени поне два медикоптера, а голяма част от отпуснатите..

публикувано на 20.02.20 в 13:35

ОЦОСУР започва петиция срещу изгарянето на вносни отпадъци в България

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) - Варна започва Петиция срещу изгарянето на вносни отпадъци в България. Документът ще бъде внесен в Народното събрание, Министерски съвет и Министерството на околната среда и водите. В петицията се настоява за забрана вноса на територията на България на модифицирани горива,..

публикувано на 20.02.20 в 13:30