Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Запален контейнер вдигна на крак варненски пожарникари

Запален контейнер вдигна на крак пожарникарите
Снимка: Радио Варна

Запален контейнер на метри от паркинга зад Фестивалния и конгресен център вдигна на крак екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна.

Благодарение на бързата реакция на огнеборците, в горещия летен неделен следобед, огънят бързо бе потушен. 

С повишаването на дневните температури, значително се увеличава и рискът от възникване и бързо разпространение на пожари, припомнят пожарникарите.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден 77 на недоволство в София

За 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори. Шест часа беше блокиран Дунав мост, поздравления. Поздравления и за..

публикувано на 23.09.20 в 23:58

Поредна вечер на протест срещу кабинета във Варна

За поредна вечер варненци се събраха около сградата на общината, за да изразят своето недоволство от правителството. Около 30 души участваха в традиционните беседи около палатковия лагер днес. И тази вечер гражданите имаха възможност да изразят мнения за ситуацията в страната.  Лидерът на протеста разказа пред събралите се за впечатленията си от митинга..

обновено на 23.09.20 в 20:50

Новите кораби - минни ловци на ВМС вече са в Пункт за базиране Варна

Новопридобитите минни ловци за Военноморските сили на Р България бяха снети от борда на полупотопяемия тежковоз SUPER SERVANT4 във водите на Варненското езеро, след което бяха дислоцирани в Пункт за базиране Варна.Това съобщиха от ВМС. Двата кораба ще допринесат за повишаване способностите на Военноморските сили на Р България за..

публикувано на 23.09.20 в 18:35
МБАЛ - Добрич

Отделението по гастроентерология в МБАЛ Добрич отново приема пациенти

Отделението по гастроентерология в многопрофилната болница в Добрич възстанови д ейността си. Приемът на пациенти беше преустановен и те бяха прехвърляни към Варна, след като лекарите по гастроентерология бяха ангажирани в лечението на заболелите от COVID-19. След като секторът за настаняване на заразени с коронавирусна инфекция беше отделен на..

публикувано на 23.09.20 в 17:30

Фермерският пазар в Балчик няма да приключи с края на лятото

Фермерският пазар в Балчик, замислен за съботните вечери през лятото, продължава и идния месец, съобщи Пепа Рашева - представител на организаторите от кооперация "Хранкооп". Тази събота от 17,00 до 21,00 ч. в началото на крайбрежната алеята малките земеделски производители отново ще посрещнат лично своите потребители под девиза „За чиста храна“...

публикувано на 23.09.20 в 17:24

Установиха огнище на COVID-19 в завод "Дружба" във Варна

Огнище на COVID-19 е установено в два производствени цеха на завод „Дружба“ във Варна, съобщават от Регионалната здравна инспекция.  От там уточниха, че през последните дни положителни проби за COVID-19 в завода са дали 16 души. Всички положителни са поставени под карантина, те с леки симптоми или без симптоми.  Установени са 49 контактни на..

публикувано на 23.09.20 в 17:01

Общинските лечебни заведения ще са със сериозни финансови загуби за 2020 г.

Кризата, причинена от COVID-19, се е отразила сериозно върху приходите на общинските лечебни заведения. Въведеното извънредно положение е поставило болничните заведения в необичайна ситуация със значителна продължителност, която е нарушила ритъма на рутинните медицински дейности. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Собственост и..

публикувано на 23.09.20 в 16:03