Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Майка-делфин „благодари“ на рибари, спасили детето ѝ

Снимка: wikipedia.org

Майка-делфин „благодари“ на група рибари за спасяването на бебето й, след като то се заплете в риболовна мрежа.

Любителско видео запечатало момента, когато рибарите освобождават хванатото животно от мрежата край остров Прочида, Неапол, Италия.

Кадрите показват как майката скача от възторг и показва изящни гмуркания, за да им „благодари“.

Отначало се вижда как делфинчето изскача от океана и рибарите го аплодират, докато то се радва на свободата си.

Тогава майката започва да изпълнява поредица от изящни скокове и гмуркания като че ли в знак на благодарност.

След като делфините – майката и малкото ѝ, отново са на свобода сред вълните, се чува как рибарите ръкопляскат и весело отбелязват свършеното от тях добро дело.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Четиридневно празненство в Морската градина на Варна

Богата празнична програма, забавления за малки и големи, авторска храна и много кулинарни изненади очакват посетителите на първото за тази година издание на "Улицата на готвачите". В партньорство с Детски кът Варна, организаторите ще подарят на варненци и гости на града четири дни, изпълнени с патриотизъм, веселба и добра храна. Подробна програма за..

публикувано на 29.02.20 в 07:14

Спряха контрабанда на маски на границата край Малко Търново

Митничари заловиха 2 000 бройки медицински маски  при опит да бъдат вкарани контрабандно в страната. Общо 40 кутии, съдържащи по 50 броя медицински маски, бяха иззети на границата край Малко Търново.  От митницата в Бургас обясниха, че към момента се правят експертизи на продуктите, след което най-вероятно ще бъдат унищожени.  В..

публикувано на 28.02.20 в 15:46

"На село" в Гроздьово - втора част

Отново сме в село Гроздьово – селото с близо 2 400 души население, с богата история и много паметници, за които разказахме в първата част на предаването "На село" миналата събота. Днес ще чуете за църквата, детската градина, училището и уникалната ботаническа градина на Иван Иванов. Ще чуете и автентична песен от гроздьовския край, която..

публикувано на 29.02.20 в 07:00

Сравниха затлъстяването с преждевременното стареене

Канадски учени обобщиха резултатите от повече от 200 изследвания, анализиращи ефекта на наднорменото тегло върху развитието на различни заболявания и патологични състояния и откриха, че затлъстяването е фактор, който ускорява всички процеси на стареене. Резултатите са публикувани в списанието „Obesity..

публикувано на 28.02.20 в 06:48

Васил Тодоров: Перфектното място за живеене е въпрос на гледна точка

"Посока Варна"  е новата рубрика на предаването Улица "Събота", в която Олга Добрева ни среща с българите, завърнали се в родината след живот в чужбина. Тя включва историите и на чужденци, избрали България за свой дом - нещо, което виждаме все по-често напоследък. В първото издание на „Посока Варна“ ви срещаме с Васил Тодоров . Живял в над..

публикувано на 27.02.20 в 11:20

Астрономи откриха нова „мини-луна“ на Земята, която вероятно ще изчезне до два месеца

Астрономи от Университета в Аризона, Съединените щати, откриха парче космическа скала, което са нарекли „мини-луна“ или CD3 2020, обикалящо около Земята, съобщи Live Science. Малкият астероид е забелязан от астрономите в Тусон, Аризона, на 15 февруари. Минилуната е космическа скала, която се е..

публикувано на 27.02.20 в 06:46

И българки обитават замъци

Продават замък на българка за 10 млн. долара в САЩ Българка, която живее в САЩ, е контеса със забележително състояние от 100 млн. долара, притежава имение в Лонг Айлънд, където се снима филм с Мерийл Стрийп, има апартамент до Сентрал парк в Ню Йорк и всяка нейна стъпка се следи от съседите й в Американските Вирджински острови, където..

публикувано на 26.02.20 в 16:34