Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Майка-делфин „благодари“ на рибари, спасили детето ѝ

Снимка: wikipedia.org

Майка-делфин „благодари“ на група рибари за спасяването на бебето й, след като то се заплете в риболовна мрежа.

Любителско видео запечатало момента, когато рибарите освобождават хванатото животно от мрежата край остров Прочида, Неапол, Италия.

Кадрите показват как майката скача от възторг и показва изящни гмуркания, за да им „благодари“.

Отначало се вижда как делфинчето изскача от океана и рибарите го аплодират, докато то се радва на свободата си.

Тогава майката започва да изпълнява поредица от изящни скокове и гмуркания като че ли в знак на благодарност.

След като делфините – майката и малкото ѝ, отново са на свобода сред вълните, се чува как рибарите ръкопляскат и весело отбелязват свършеното от тях добро дело.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Колко често се почистват контейнерите за разделно събиране във Варна?

Днес в Община Варна се проведе работна среща, на която специалисти обсъдиха как сметосъбирането в града да стане по-ефективно. На 642 места във Варна са поставени контейнери за разделно събиране. В районите "Одесос" и "Приморски" тяхното обслужване се осъществява два пъти в седмицата. "Веднъж се вдигат съдовете и веднъж се почистват отпадъците около..

публикувано на 28.01.20 в 16:43

Паулу Коелю изтри детска книга, писана в съавторство с Кобе Брайънт

Кобе Брайънт и бразилският писател Паулу Коелю са работели върху детска книга, но авторът Коелю съобщи, че е изтрил ръкописа след смъртта на баскетболиста, информира Асошиейед прес. Двамата са започнали да обсъждат проекта през 2016 г., когато Брайънт се е отказал от състезателна дейност. С писането са се заели преди няколко месеца...

публикувано на 28.01.20 в 14:26

Липсата на автобусни спирки вгорчава животи

Варненци, живеещи на улица "Девня" 9 и 11А, както и работещи в района на жп гарата отново поставят на дневен ред искането си, там да бъде разкрити автобусни спирки, които да се обслужват от градския транспорт. В момента край новия търговски център, построен в района, има новоизградени от двете страни на улицата, но Марин Маринов и Дарена Маринова твърдят,..

публикувано на 28.01.20 в 11:33

"Дари кръв, вземи билет" във Варна

За трети пореден път Българският червен кръст във Варна, заедно с Центъра за трансфузионна хематология, организира кампанията "Дари кръв, вземи билет". Поредното издание ще бъде на 6 февруари в сградата на БЧК-Варна. От 12 до 16 часа, но при голям интерес с удължено работно време, ще може да се включи всеки, който желае да насърчи кръводаряването. Ще..

публикувано на 28.01.20 в 11:18

"Микар Иновейшън", които изумиха света с техните лекарствени молекули

Те са двама приятели, които се събират заедно преди години, докато учат астрономия. После пътищата им се разделят, за да се съберат преди малко повече от три години в една друга сфера - биотехнологиите. Днес стартъпът им "Микар Иновейшън" е единствената българска компания във водещите световни класации за разработка на лекарствени молекули. И ако се..

обновено на 28.01.20 в 10:30

Нови правила за "Зелена карта"

Върховният съд на САЩ даде зелена светлина на администрацията на Доналд Тръмп да приложи нови правила, които ограничават правото на постоянно жителство в САЩ, известно още като "зелена карта". Съгласно новите правила, имиграционните власти могат да отказват зелени карти на имигранти, които са преценени като потенциални ползватели на социални помощи...

публикувано на 28.01.20 в 07:19

Олга, за която историята на Варна е като вълшебна приказка

"България е безподобна. Всеки един край е история и история. Всеки един град е отделен микрокосмос, който може да бъде изследван безкрайно. В България ти се ще да изживееш не просто един живот, с десетки - винопроизводител, розоберач, моряк, галерист, археолог..." Така живеещата във Варна вече няколко години Олга Недорубова описва накратко пристрастията..

публикувано на 28.01.20 в 09:45