Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Прожекция на филма Revolting Rhymes

13 септември, петък, Арт салон на Радио Варна, 17.00 часа, организатор Клуб Рейвън Варна

На 13-ти септември, когато честваме годишнина от рождението на любимия на поколения разказвач на истории, Роалд Дал, ще ви покажем екранизацията по мотиви на едно не толкова познато заглавие на автора, а именно сборника с приказки в рими, озаглавен Revolting Rhymes ("Отвратителни рими").

Филмът представлява забавна анимация в два епизода по 30 минути, създадени и излъчени от BBC през 2016 - годината, когато се навършиха 100 години от рождението на писателя.

Прожекцията ще се състои на 13-ти септември, от 17.00 ч в големия Арт салон на Радио Варна. Входът е свободен, но капацитетът на залата е ограничен, затова не гарантираме, че ще побере всички желаещи да видят филма.

ВИЖТЕ ОЩЕ

На гости на Баба Марта в Държавен куклен театър Варна днес

Първите пролетни цветя събуждат Баба Марта, заспала в дома си далеч в планината. Те й съобщават новината, че Февруари си е отишъл и цялата гора се подготвя за посрещането на пролетта и на първите птички. В този момент идва щъркелът с писмо от другия брат на Баба Марта, Април, който след месец ще пристигне. Баба Марта започва да се подготвя, за да..

публикувано на 29.02.20 в 07:40

Показват дигитално подобрена серия на "Мера според мера" във Варна

Една класика в българското кино, "Мера според мера" на режисьора Георги Дюлгеров, ще бъде показана за първи път с дигитална възстановка на 3-ти епизод във Варна. Това ще стане на 11-ото издание на София филм фест във Варна .  Прожекцията е на 17 март, от 18 часа, зала "Европа" на Фестивален и конгресен център". За първи път ще бъде показана..

публикувано на 29.02.20 в 07:32

Оригинални знамена на българското Опълчение гостуват във Варна

Военноморският музей показва от днес изложбата „Знамена на свободата“, посветена на 142-рата годишнина от Освобождението на България. За първи път във Варна ще бъдат представени уникални експонати, които са част от фонда на Националния военноисторически музей. Посетителите на музея ще имат възможност да видят три от петте оригинални знамена..

обновено на 28.02.20 в 10:37

"Магически вибрации" звучат във Варна тази вечер

28 февруари, 19.00, Основна сцена Симфоничен концерт с именити творци от Италия, които гастролират за пръв път в България. Диригент Витторио Паризи. Солисти Массимо Макри – виолончело и Амадео Салвато – пиано. Оркестър на Държавна опера Варна. Програма: Р. Шуман - Симфония №4; Й. Хайдн - Концерт за виолончело и оркестър в..

публикувано на 28.02.20 в 10:16

Анри Кулев преставя във Варна лично новия си филм "Имало една война"

18:30ч. - среща с режисьора Анри Кулев и актьорите Севар Иванов, Любомир Петкашев и Цветан Алексиев 19:00ч.- прожекция, зала "Европа" ИМАЛО ЕДНА ВОЙНА - България/Монако, 2019, 119 мин. Режисьор: Анри Кулев В ролите: Бен Крос, Луиза Григорова-Макариев, Самуел Финци, Волфрам Кох, София Ская, Севар Иванов, Любомир..

публикувано на 28.02.20 в 07:13

Без свидетелство за съдимост и актуално състояние за проекти по фонд "Култура"

Комисията по културно и духовно развитие към Общински съвет – Варна одобри изменения и допълнения в Правилника за работа на фонд „Култура“. Промените се правят, за да улеснят кандидатстващите организации както при подаване на проектните предложения, така и при отчитането им, стана ясно на днешното заседание. В резултат на поправки в..

публикувано на 27.02.20 в 12:04

Обявиха журито за награди "ВАРНА" за 2020

Съставът на журито, което ще избере тази година удостоените с награда „Варна“, избра с абсолютно мнозинство днес комисята „Култура и духовно развитие“ на Общински съвет-Варна. По правилник председателят на комисията е и председател на журито, това е съветникът Димитър Чутурков от БСП. Другите членове на журито ще са: трима носители на награда..

публикувано на 27.02.20 в 11:33