Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Природосъобразният начин на живот е път към здраве и щастие

Туба Димитриу е от Турция, но живее в Кипър. Водена от желанието за здравословен начин на живот. Туба е сред доволните пациенти на д-р Емилова. На 42 години от пациент с хронични заболявания, Туба се превръща в щастлив и здрав човек, който води природосъобразен начин на живот. 

Какви здравословни проблеми имахте?

Аз имах висок холесторол и кръвно налягане и се тревожех, че в бъдеще ще имам проблеми със сърцето. Кръвното ми беше около 200 и бях приета в болница след припадане.

Колко години беше така?

В продължение на три години аз имах високо кръвно и пиех лекарства, предписани от лекар.

С тези медикаменти кръвното влизаше ли в норма?

Вземах лекарствата и те контролираха кръвното, но не се чувствах добре докато ги вземах. Треперех, чувствах се много зле, огладнявах, ядях в големи количества и наистина не се учвствах добре.

А как се отрази всичко това върху килограмите?

Започнах да покачвам килограми, а досега никога не съм имала подобни проблеми. Не се чувствах добре, не се чувствах щастлива и исках да спра лекарствата.

От колко време сте в клиниката на д-р Емилова?

Идвам за втори път в клиниката. Още на първи, втория ден кръвното ми падна толкова много, че дори ми позволиха да пия по едно кафе на ден, за да си регулирам кръвното налягане. Веднага усетих разликата още след първия престой. Проследявах си кръвното налягане, защото ме посъветваха, когато кръвното надскочи 150 да взема лекарство. Но след престоя ми тук то никога не достигна такива стойности и аз не съм пила лекарства.

Вие сте започнала да спазвате здравословен режим на хранене.

Не мога да кажа, че бях много стриктна и започнах да нарушавам правилата. Така кръвното започна отново да се повишава. Това ме върна отново в клиниката. Но вече обещавам, че ще бъда добро момиче и ще спазвам правилата. Аз много вярвам на програмата и знам, че трябва стриктно да спазвам съветите на д-р Емилова.

Аз съм много щастлива да бъда тук. Харесвам обстановката, вярвам на програмата. Никога не съм разчитала на официалната медицина. Аз се чувствам добре и планирам всяка година да идвам тук.

Клиниката на д-р Емилова от 20.09 отново е в хотел Аква Азур край Варна. Телефонът за връзка с нейния екип е 0888/951288
ВИЖТЕ ОЩЕ

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50

Защо е полезна лещата?

Лещата е с високо съдържание на протеини и трябва да я консумираме поне два пъти седмично, съветва д-р Людмила Емилова. Лещата е полезна и в състояние на покълване, защото така се увеличават полезните вещества в нея. Това я прави изключително здравословна. Още за полезността д-р Емилова разказва пред Габриела Гаврилова. Кой от всички видове лещи са..

публикувано на 01.03.21 в 07:00