Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Природосъобразният начин на живот е път към здраве и щастие

Туба Димитриу е от Турция, но живее в Кипър. Водена от желанието за здравословен начин на живот. Туба е сред доволните пациенти на д-р Емилова. На 42 години от пациент с хронични заболявания, Туба се превръща в щастлив и здрав човек, който води природосъобразен начин на живот. 

Какви здравословни проблеми имахте?

Аз имах висок холесторол и кръвно налягане и се тревожех, че в бъдеще ще имам проблеми със сърцето. Кръвното ми беше около 200 и бях приета в болница след припадане.

Колко години беше така?

В продължение на три години аз имах високо кръвно и пиех лекарства, предписани от лекар.

С тези медикаменти кръвното влизаше ли в норма?

Вземах лекарствата и те контролираха кръвното, но не се чувствах добре докато ги вземах. Треперех, чувствах се много зле, огладнявах, ядях в големи количества и наистина не се учвствах добре.

А как се отрази всичко това върху килограмите?

Започнах да покачвам килограми, а досега никога не съм имала подобни проблеми. Не се чувствах добре, не се чувствах щастлива и исках да спра лекарствата.

От колко време сте в клиниката на д-р Емилова?

Идвам за втори път в клиниката. Още на първи, втория ден кръвното ми падна толкова много, че дори ми позволиха да пия по едно кафе на ден, за да си регулирам кръвното налягане. Веднага усетих разликата още след първия престой. Проследявах си кръвното налягане, защото ме посъветваха, когато кръвното надскочи 150 да взема лекарство. Но след престоя ми тук то никога не достигна такива стойности и аз не съм пила лекарства.

Вие сте започнала да спазвате здравословен режим на хранене.

Не мога да кажа, че бях много стриктна и започнах да нарушавам правилата. Така кръвното започна отново да се повишава. Това ме върна отново в клиниката. Но вече обещавам, че ще бъда добро момиче и ще спазвам правилата. Аз много вярвам на програмата и знам, че трябва стриктно да спазвам съветите на д-р Емилова.

Аз съм много щастлива да бъда тук. Харесвам обстановката, вярвам на програмата. Никога не съм разчитала на официалната медицина. Аз се чувствам добре и планирам всяка година да идвам тук.

Клиниката на д-р Емилова от 20.09 отново е в хотел Аква Азур край Варна. Телефонът за връзка с нейния екип е 0888/951288
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30

С гладолечение реших много здравословни проблеми

Христина и Людмила (както нарича д-р Емилова нашата събеседничка) ги свързва над 50-годишно приятелство. Имат много общи спомени и са решили няколко сериозни здравословни проблема.  Христина не приема лекарства, всеки ден работи в градината, ако почувства неразположение, веднага прави няколко дни на гладуване.  Здравейте, как се казвате? Казвам..

публикувано на 06.07.20 в 09:30