Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Клиниката на д-р Емилова - ХРАМ НА ЗДРАВЕТО

След 12 години отново в клиниката на д-р Людмила Емилова идва една българка, която почти целият си съзнателен живот е прекарала в чужбина.

В момента тя е финансов консултант в Италия, живяла и работила е и в Швейцария, има изключително успешна кариера.

Катя Радева Брандализе  живее повече от 10 години край Венеция.

Връща се в България, защото здравето се оказва неин приоритет.Идвам отново при д-р Емилова, защото преди няколко месеца ми откриха висока кръвна захар, разказва  Катя Радева. Дадоха ми лекарства и аз се ужасих, защото и двамата ми родители починаха от последствията  на диабета – от инсулт и от сърдечна недостатъчност, допълва тя.

За да не тръгна по пътя на майка и татко, си казах , че единственото спасение е д-р Емилова.

Това е. Няма, няма друго място.

Вие сега трудно дишате

Тогава трудно дишах. Сега вече дишам!

През дванадесетте години освен с килограми, се сдобих с астма и натрупах мазнини в черния дроб. Оказа се, че аз съм в стадия на „гъшия“ черен дроб , в началото на третия стадий.  Казвам го на всички: „Не трябва да бъдем гъски в главата, за да получим гъши черен дроб!“

За мен беше обидно. И тук е мястото, което ще ме прочисти, при това под контрол, и където ще ми обяснят защо става така.

Какво се случи с високите стойности на кръвната захар?

От 9.8 сега съм 6.3!

А лекарства приемате ли?

Нито лекарства за захарта, нито помпичка-инхалатор за астмата!

Тук е голямата полза от центъра – в комбинацията от море и диета! Аз, аз дишам!


Олекваш просто. И виждаш, че и с другите хора около тебе са така, с тух се случва същото.

В реално време виждаш, че всички около теб се подобряват!

Жена спря инсулина с 50 единици – до мен беше, дойдохме заедно

Колко свалихте за тези двадесет дни?

Свалих десет килограма, от които седем мазнини. Сега съм в захранване, което обожавам, защото тук е прекрасно менюто на захраването.


Ще продължите ли с тази програма?

Е, да. Сега това е най-трудното. Но трябва , защото аз се боря за живота си. Искам да остарявам хубаво, искам да бъда хубава и бодра. Ще се боря! Ще се боря!

И ще доведа и мъжа си. Догодина през октомври ще доведа съпруга си Серджо, за да свали инсулина.

Програмата трудна ли е за изпълнение?

Не зная защо някои хора казват: „гладуването при д-р Емилова“. Това е преяждане с плодове.

Един килограм плодове на ден – 400/200/400 в десет, в два и в шест. Да, вярно лакомо си го изяждах в началото, но ето сега гроздето не мога да си го изям. И най-важното, че не е вярно когато казват, че гроздето вдига захарта. Не е вярно.

Ако д-р Емилова беше в чужбина, тя щеше да бъде мултимилиардер. А тук тя стои наистина от любов към хората. Според мен няма друга причина.

И защото обича хората, вярва в това, което прави. Тя лекува собствения си народ.


И наистина хората, които са тук наблизо – от Варна, Добрич, край морето – те не трябва да излизат от този център. Те имат уникален шанс

Метода на захранване, природосъобразното хранене, готвачът е за  седем звезден хотел, атмосферата, културните програми, музиката... ТОВА Е ХРАМ НА ЗДРАВЕТО!

На тялото и на душата. Една целокупна програма. Тук ни обучават и кулинарно – всеки може да каже какво да се сложи по рецепта, ама после иди го направи.

А тук го прави човек, който е завършил университет! Рецептата, която той ми даде, съобразена изцяло с мен, за цял месец – само тя в Италия би струвала от 750 евро нагоре.

Тук човек може цялостно да се обнови. Тук може да види колко е вкусно да се храниш природосъобразно.

Аз даже мисля да доведа съпруга си Серджо да направим сватба тук. Не сме сключвали църковен брак. И освен това да направим тържество и да покажем , че може да има и сватбена торта, и сватбено угощение, и да бъде много вкусно, и да бъде здравословно. А не след това 3-4 дни да реанимираш след сватбата.


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30

С гладолечение реших много здравословни проблеми

Христина и Людмила (както нарича д-р Емилова нашата събеседничка) ги свързва над 50-годишно приятелство. Имат много общи спомени и са решили няколко сериозни здравословни проблема.  Христина не приема лекарства, всеки ден работи в градината, ако почувства неразположение, веднага прави няколко дни на гладуване.  Здравейте, как се казвате? Казвам..

публикувано на 06.07.20 в 09:30