Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чакат становище от "Закрила на детето", за да изпишат от болницата децата от Кардам

| обновено на 31.10.19 в 12:06
Спешно отделение в "МБАЛ-Добрич" АД
Снимка: Мая Щърбанова

Все още неясни остават причините, довели до смъртта на деветгодишното момче и за тежкото състояние на 11-годишната му сестра, настанена за лечение в болница във Варна. 

Събраните доказателства до моментане сочат за склоняване към самоубийство. В хода на делото е възможно досъдебнто опроизводство да бъде променено, информират от Районната прокуратура в Генерал Тошево. 

Състоянието на по-тежко заболялото 11-годишно момиченце, настанено в болницата във Варна, се подобрява и няма опасност за живота ѝ. 7-годишната му сестра също е без опасност за живота, чувства се добре и е контактна.

Другите три деца от семейството все още са под лекарско наблюдение в добричката болница. Според лекарите те са напълно здрави. По думите на началника на педиатрията доктор Йовев, те ще бъдат изписани едва след като от Дирекция за закрила на детето са готови със становището си къде да бъдат настанени

Разследват се всички възможни версии по случая, заяви наблюдаващият прокурор Йорданка Чанева.

"Надяваме се всички изследвания приоритетно да бъдат извършени, да имаме отговор на въпросите, които вълнуват не само медиите, но и прокуратурата естествено".

В дома на семейството не са били открити лекарства или отровни вещества. Разпитани са и лекарите от Спешния център в Генерал Тошево, прегледали трите деца с оплаквания. От прокуратурата все още нямат писмените данни по случая от социалните служби и от Спешния център.

9-годишно момче от многодетното семейство почина по-рано, като се предполага, че децата са се натровили от храна, купена в местния магазин, а две от сестрите му бяха приети в болница в тежко състояние. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32