Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Д-р Емилова: "Храната е нашето лекарство"

„Нека храната да е вашето лекарство, а лекарството да е вашата храна“ – тези думи на Стийв Джобс са изключително популярни в социалните мрежи. Оказва се, че той цитира Хипократ.

Д-р Емилова, вашата практика какво показва – 26 години вече сте последовател на Лидия Ковачева?

Не случайно Стийв Джобс си спечели доста години в живота, благодарение на това, че спазваше тази максима. Въпреки тежкия рак, който имаше, той си спечели няколко години и живя благодарение на това, че внимаваше как се храни.

Всичките ми 26 години, които съм посветила на това начинът на хранене да бъде и начин на лечение за моите пациенти потвърждава тази максима.

И аз, и пациентите, разбрахме, че може наистина да се разделим с диабет тип 2, с високо кръвно налягане, с тежка мигрена, с всичките си алергични заболявания и почти с всички болести, които човек има, ако внимава как се храни.

Какъв е механизмът, с който нашето тяло си връща здравето?

Механизмът е този, че не го разболяваме като приемаме вредните за здравето ни храни.

Когато се откажем напълно от месото, млечните продукти, яйца, риба и колбаси, ние всъщност даваме шанс на организма да не се разболее от рак на дебелото черво, същото важи и за рак на гърдата.

Ако изключим напълно или много рядко хапваме сирене, то тогава мъжете имат шанс да не се разболеят никога от рак на простатата. Ето така чрез начин на хранене можем да се спасим.

Ако имаме диабет втори тип и вече пием лекарства или даже сме на инсулин, може напълно и окончателно да се излекуваме, ако не ядем никакви животински храни.

Аз имам хиляди, хиляди пациенти, които в тези 26 години напълно забравиха даже, че са боледували от диабет. Те са прекарали програма на лечебно гладуване няколко пъти и между гладуванията те се хранят здравословно и напълно зарязаха животинските храни.

Разбира се, тези от пациентите, които отново се върнаха към прием на големи количества животински храни си върнаха и диабета, при това с всички усложнения, които създава тази болест. Тези, които внимават как се хранят, които намаляват животинските храни до минимум, които внимават колко сол влиза в храната им – тя да е минимално или никаква сол да не добавят в храната, защото натрий/хлор можем да си набавим от растителните храни, които ядем – тези хора имат нормално кръвно налягане години наред вече откакто са минали през нашата програма.

Тези от моите пациенти, които включиха в менюто си храни, съдържащи много фибри, като сурови плодове, сурови зеленчуци, сурови ядки, семена, бобови и зърнести храни, тези пациенти забравиха за тежкия хроничен запек, който е причина за над 80% от болестите при хората. Мигрената например се причинява от тежък хроничен запек и когато това се оправи с начин на хранене, мигрената изчезва яко дим.


Даже мога тук да кажа, че причината да съществува клиника д-р Емилова 26 години е моята тежка 10-годишна мигрена, предшествана от тежък хроничен 30-годишен запек. Така състоянието на моите бъбреци се беше влошило от многото лекарства, които бях пила заради мигрената и тогава бях изнудена от болестта да търся спасение, за да не стигна до хемодиализа. Така поради невъзможност да се справя по друг начин аз бях принудена да правя лечебни гладувания, да променя начина си хранене, на живот и да се спася, да живея още 27 години благодарение на програмата, която изпълнявам стриктно и все още правя всичко, както в началото.

Така че, много от болестите могат да бъдат напълно и окончателно излекувани чрез начин на хранене и това е доказано с много научни изследвания, провеждани в цял свят. Всеки ден се трупат все нови и нови доказателства за връзката между начина на хранене и болестите.


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.orgГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30