Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Д-р Емилова: "Храната е нашето лекарство"

„Нека храната да е вашето лекарство, а лекарството да е вашата храна“ – тези думи на Стийв Джобс са изключително популярни в социалните мрежи. Оказва се, че той цитира Хипократ.

Д-р Емилова, вашата практика какво показва – 26 години вече сте последовател на Лидия Ковачева?

Не случайно Стийв Джобс си спечели доста години в живота, благодарение на това, че спазваше тази максима. Въпреки тежкия рак, който имаше, той си спечели няколко години и живя благодарение на това, че внимаваше как се храни.

Всичките ми 26 години, които съм посветила на това начинът на хранене да бъде и начин на лечение за моите пациенти потвърждава тази максима.

И аз, и пациентите, разбрахме, че може наистина да се разделим с диабет тип 2, с високо кръвно налягане, с тежка мигрена, с всичките си алергични заболявания и почти с всички болести, които човек има, ако внимава как се храни.

Какъв е механизмът, с който нашето тяло си връща здравето?

Механизмът е този, че не го разболяваме като приемаме вредните за здравето ни храни.

Когато се откажем напълно от месото, млечните продукти, яйца, риба и колбаси, ние всъщност даваме шанс на организма да не се разболее от рак на дебелото черво, същото важи и за рак на гърдата.

Ако изключим напълно или много рядко хапваме сирене, то тогава мъжете имат шанс да не се разболеят никога от рак на простатата. Ето така чрез начин на хранене можем да се спасим.

Ако имаме диабет втори тип и вече пием лекарства или даже сме на инсулин, може напълно и окончателно да се излекуваме, ако не ядем никакви животински храни.

Аз имам хиляди, хиляди пациенти, които в тези 26 години напълно забравиха даже, че са боледували от диабет. Те са прекарали програма на лечебно гладуване няколко пъти и между гладуванията те се хранят здравословно и напълно зарязаха животинските храни.

Разбира се, тези от пациентите, които отново се върнаха към прием на големи количества животински храни си върнаха и диабета, при това с всички усложнения, които създава тази болест. Тези, които внимават как се хранят, които намаляват животинските храни до минимум, които внимават колко сол влиза в храната им – тя да е минимално или никаква сол да не добавят в храната, защото натрий/хлор можем да си набавим от растителните храни, които ядем – тези хора имат нормално кръвно налягане години наред вече откакто са минали през нашата програма.

Тези от моите пациенти, които включиха в менюто си храни, съдържащи много фибри, като сурови плодове, сурови зеленчуци, сурови ядки, семена, бобови и зърнести храни, тези пациенти забравиха за тежкия хроничен запек, който е причина за над 80% от болестите при хората. Мигрената например се причинява от тежък хроничен запек и когато това се оправи с начин на хранене, мигрената изчезва яко дим.


Даже мога тук да кажа, че причината да съществува клиника д-р Емилова 26 години е моята тежка 10-годишна мигрена, предшествана от тежък хроничен 30-годишен запек. Така състоянието на моите бъбреци се беше влошило от многото лекарства, които бях пила заради мигрената и тогава бях изнудена от болестта да търся спасение, за да не стигна до хемодиализа. Така поради невъзможност да се справя по друг начин аз бях принудена да правя лечебни гладувания, да променя начина си хранене, на живот и да се спася, да живея още 27 години благодарение на програмата, която изпълнявам стриктно и все още правя всичко, както в началото.

Така че, много от болестите могат да бъдат напълно и окончателно излекувани чрез начин на хранене и това е доказано с много научни изследвания, провеждани в цял свят. Всеки ден се трупат все нови и нови доказателства за връзката между начина на хранене и болестите.


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.orgГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиника „Д-р Емилова“ затваря до 13 април

Скъпи приятели, Клиника „Д-р Емилова“ временно затваря врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Надяваме се в дните, които прекарвате у дома си, да се погрижите за своето здраве и за здравето на близките си, да успеете да си починете и да намерите време за себе си. Ще отворим..

публикувано на 16.03.20 в 09:33

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит : Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели..

публикувано на 08.03.20 в 19:15

Промяна в мисленето = промяна в храненето

Да обърнеш внимание на здравето си, докато все още го имаш. Това прави една българка, която живее в Холандия, пропътува хиляди километри, за да се срещне отново и през тази година с д-р Людмила Емилова. С нея ни среща Габриела Гаврилова. Казвам се Гергана и съм на 54 години. Дойдох за първи път преди 8 години, за да сваля килограми. Но видях..

публикувано на 02.03.20 в 06:30

Защо земната ябълка трябва да бъде на трапезата ни

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Гулията е позната  като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Земната ябълка дълго време беше сред забравените и..

публикувано на 23.02.20 в 19:15

При д-р Емилова си почива и тялото, и духа

Психическа подкрепа и успокоение дава клиниката на д.р Людмила Емилова. Така смята пациент, който за първи път е бил при нея преди 20 години. Драгомир Драгнев е на 53 години, женен с две деца, от Търговище. Не успях сам да се справя тогава, преди 20 години, с висок холестерол и болен черен дроб. Така и не можах да се справя сам Знам за  клиниката на..

публикувано на 16.02.20 в 19:35

Пациент: Започвам всяка година при д-р Емилова, за да се заредя с енергия

Приятел на здравословния начин на живот и на д-р Емилова още от времето , когато тя създава своят клиника преди 26 години.  Това е кратката биография по отношение на здравето на Иван Петков от Плевен С д-р Емилова се познаваме от санаториума на МВР край Варна. И когато тя реши да направи тази крачка, посъветва се с такива като..

публикувано на 10.02.20 в 10:50

Плодолечението връща в ритъм сърцето

Желанието да промени навиците си и най-вече да помогне за нормалната работа на сърцето си  водят в клиниката на д-р Емилова един 60-годишен мъж, който от няколко години   прави програмата за плодолечение. Казвам се Иван Иванов. От Ямбол съм. От 2013 година правя програмата на д-р Емилова, защото сърцето ми излиза извън ритъм. Ходих по доктори..

публикувано на 03.02.20 в 00:05