7 килограма по-малко за седем дни

| обновено на 02.12.19 в 08:38

Желанието да обърне внимание на собственото си здраве води една българка от Англия в клиниката на д-р Емилова. Евтимия Димова е на 40 години и живее в Англия от 17. Майка е на две деца, но преди тяхното раждане е имала здравословни проблеми и трудно забременяване.

- Аз имам поликистозен яйчников синдром, преминах много хормонални терапии, от които натрупах доста килограми и сега реших да си обърна внимание и да сваля килограмите.

- Колко килограма свалихте за близо две седмици престой?

Близо 7 килограма, от които 4 килограма мазнини, минус 10 сантиметра от талията е резултатът от 7 дневното гладуване.

- Значи сега ще сменяте гардероба?

Това ще го направя с радост. Като дойдох тук  ми направиха пълни изследвания и се оказа, че имам много високи нива на захар, което е крайно обезпокояващо. това означава, че аз съм пред диабет, а имам и втора степен на затлъстяване на черния дроб. Преди да си тръгна ще си направя още изследвания, за да видя пълните резултати.

- Как се чувствате сега?

Сега се чувствам перфектно. Акнето, което имах от хормоните и токсините в тялото, се изчисти по лицето и раменете.

Първите дни ми беше трудно и ако не бях тук в клиниката без да имам достъп до хладилник просто нямаше да издържа в къщи. това, че бях тук и съм заета през цялото време ми помогна да успея. Танците, плуването, сауната и другите релакс занимания тук помагат да минава деня и да не мислиш за глада.

- Ще промените ли нещо в начина си на живот като се върнете в Англия?

Радвам се, че и съпругът ми е тук и ме подкрепя. И двамата решихме, че веднъж годишно ще си правим почивка с децата тук. Разбрахме, че и на Боровец е много хубаво и ще е много интересно за децата. Всичко, което тук ни дават като информация на кулинарното училище е много важно. Има хиляди рецепти в интернет, но тук ни обучават как да готвим здравословно и как се случва. Когато ти го покажат на готово и много по-лесно да повториш това, което виждаш в собствения си живот.

Това ми дава кураж, че мога да се справя и сама като се прибера в Англия.ВИЖТЕ ОЩЕ

По-слаб=по-здрав=по-щастлив

Проф. Весела Кънчева е специалист по органична и биоорганична химия в БАН. С няколко тежки заболявания тя се обръща към клиниката на д-р Емилова за помощ. През 1991 год тя е оперирана от рак на гърдата. След хирургическата намеса и лъчетерапия силно е увредено сърцето. Следва инвалидизиране, покачване на теглото и диабет. Като специалист Вие как..

публикувано на 24.11.19 в 19:35

В клиниката на д-р Емилова съм като у дома си

Най-хубавото място. Така една млада дама определя клиниката на д-р Емилова, с която се среща преди 15 години. Казвам се Веселина Таслакова. От Поморие. На 49 години съм . Първата ми среща и първата ми  най-най-хубава  почивка в живота ми беше преди 15 години, когато за първи път дойдох тук. Тогава се запознах и с д-р  Емилова, екипа..

публикувано на 17.11.19 в 19:05

Картофът - приятел или враг?

Заради различни писания в социалните мрежи напоследък има един зеленчук, който се опитваме да забравим и да изтикаме от трапезата. Става дума за картофа. Д-р Емилова, имат ли основания подобни писания?  Картофите са изключително ценен зеленчук. Най-употребявания в света. Картофът става "европеец" чак през 16 век. В България още по-късно пристига...

публикувано на 10.11.19 в 19:05

Д-р Емилова: "Храната е нашето лекарство"

„Нека храната да е вашето лекарство, а лекарството да е вашата храна“ – тези думи на Стийв Джобс са изключително популярни в социалните мрежи. Оказва се, че той цитира Хипократ. Д-р Емилова, вашата практика какво показва – 26 години вече сте последовател на Лидия Ковачева? Не случайно Стийв Джобс си спечели доста години в живота,..

публикувано на 04.11.19 в 06:00

Клиниката на д-р Емилова - ХРАМ НА ЗДРАВЕТО

След 12 години отново в клиниката на д-р Людмила Емилова идва една българка, която почти целият си съзнателен живот е прекарала в чужбина. В момента тя е финансов консултант в Италия, живяла и работила е и в Швейцария, има изключително успешна кариера. Катя Радева Брандализе  живее повече от 10 години край Венеция. Връща се в..

публикувано на 27.10.19 в 13:29

Защо крушата може да замести кафето?

В средата на есента ще говорим за един плод с древна история – за крушите. Д-р Емилова, винаги ли присъстват на вашата трапеза? Много често в този сезон с тях започвам деня, т.к. в нашето село имаме много круши, а те са изключително ценни и полезни плодове. В Китай са обожествявали крушата като вечно дърво, защото е имало круши,..

публикувано на 21.10.19 в 11:27

С блага дума и обяснение д-р Емилова прави магия

В Клиниката на д-р Людмила Емилова само час преди да отпътуват за Далас се срещаме с две дами от България. Това са  Силвия от София и нейната дъщеря Елица Касабова. Те  са сбъднали своята американска мечта и няма от какво да се оплачат. Тогава какво ги е довело в България и то при д-р Емилова чуйте в звуковия файл Наши приятели ни разказаха..

публикувано на 12.10.19 в 19:50