Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ремонтиран учебно-спортен комплекс ще бъде открит във Варна

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев гостуват във Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ във Варна, където официално ще бъде открит ремонтиран учебно-спортен комплекс. Пред гостите началникът на ВВМУ флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров ще представи перспективите за развитие на нови високотехнологични образователни програми.

От 11.00 часа пред православния храм „Свети Николай Чудотворец” във Варна ще се проведе военен ритуал и ще бъде отслужен молебен за здраве и сила на всички моряци. След него ще бъде раздаден рибен курбан на граждани и гости, приготвен в походна кухня от готвачи от ВМС.

От 14.00 ч министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват в церемонията за приемане на вертолет AS 365N3 Дофин в състава на Морската вертолетна авиобаза „Чайка”. Хеликоптерът е получен в резултат на договора между Airbus и МО. Вертолетът е на 6 години, предишният оператор е била частна норвежка компания. В момента отговаря в максимална степен на сега експлоатираните от българските ВМС вертолети Panther.

На празничните прояви за Никулден ще присъстват още заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, председателят на Комисията по отбрана в 44-о Народно събрание Константин Попов и др.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова дадоха пресконференция по повод третата годишнина от встъпването си в длъжност.

Вицепрезидентът предлага създаването на Асоциация на българските общности по света

Да се създаде Асоциация на българските общности по света, представена навсякъде, където има българи – това предложи вицепрезидентът Илияна Йотова. „Разчитам и на останалите институции заедно да я изградим, не би била възможна без помощта на изпълнителната и законодателната власт“, посочи вицепрезидентът...

публикувано на 28.01.20 в 14:41

Цял ден без вода във "Владиславово" утре

Поради планов ремонт на 29 януари без вода от 9 до около 21 ч. ще бъдат хиляди абонати от кв."Владиславово", съобщават от ВиК-Варна. Засегнати ще са в района заключен между: бул. "Вл. Варненчик" (от Летищен възел), бул. "Ян Хунияди", бул. "3-ти март" и бул. "Константин и Фружин";бл. от 301 до 304; "Кайсиева градина" ; част от м. Ментешето,..

публикувано на 28.01.20 в 14:34

Таксиметровите превозвачи искат трикратно увеличение на първоначалната такса

Таксиметровите превозвачи искат трикратно увеличение на първоначалната такса за извършваната от тях услуга. Това обявиха от Националния таксиметров синдикат, Съюза на превозвачите, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи и Съюз "Такси". Исканото увеличение е заложено в промяна на Наредба 34 и вече е внесено в Министерството на..

публикувано на 28.01.20 в 14:21

По 15 години затвор за двама мъже заради грабеж, придружен с убийство

Двама младежи на 20 и 23 години получиха присъди по 15 години затвор за извършен от тях грабеж, придружен с убийството на възрастен мъж от Белослав, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд във Варна. Двамата ще изтърпят наказанията си при първоначален строг режим. Пред съда младите мъже признаха изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния..

публикувано на 28.01.20 в 14:09

Затварят част от бул. "Васил Левски" заради изграждане на ново кръстовище

Във връзка със строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. "Васил Левски“ с ул. "Девня" се налага затваряне на част от платното за движение на ул. "Г. Пеячевич" и ул. "Райко Даскалов"  - в зоната на новото кръстовище,  от 8.00 ч. на 29.01.2020 г. до приключване на строителния етап. Предвижда се обходът на движението да става..

публикувано на 28.01.20 в 14:07

Центровете за подкрепа за личностно развитие организират обучения в страната

Центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) от цялата страна стартират междуинституционално обучение и обмяна на добри практики. Първата среща ще бъде на 5 февруари 2020 г. в Националния дворец на децата, където ще се съберат учителите, които преподават танцово изкуство-класически и модерен балет, спортни танци, народни танци,..

публикувано на 28.01.20 в 13:48

Шесто заседание на Общинския съвет в Каварна

За 14 часа в залата на Общинската администрация в Каварна е насрочено шестото заседание на Общинския съвет. 21 точки са включени в дневния ред. Приемане на годишна програма за развитие на читалищната дейност в общината и избор на представител на общината в Сдружение с нестопанска цел "Местна инициативна рибарска група „ Шабла – Каварна –..

публикувано на 28.01.20 в 11:01