Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нов живот с 45 килограма по-малко

По-голямо самочувствие и променена визия е равносметката на Радостина Станимирова, която след двегодишна промяна в клиниката на д-р Людмила Емилова отново се радва на живота. "Промяната се случи благодарение на центъра на д-р Емилова", разказва Радостина пред Габриела Гаврилова. 

Когато дойдох за първи път преди две години аз тежах 146 кг. С помощта на програмата с кратки гладувания тук и у дома тотално промених начина си на живот. Спрях да ям месо, млечни продукти и храни с глутен заради проблеми с щитовидната жлеза. За две години и четири месеца свалих 45 килограма.

- Освен наднорменото тегло, имахте ли други проблеми?

Аз имам автоимунно заболяване на щитовидната жлеза - хашимото. Имах много силни болки в коленете. Изобщо не се чувствах добре, изпитвах неудобство да се срещам с хора и  алтернативите бяха две. или да предприема нещо кардинално с живота си или просто да спра да живея.

Тази промяна трудна ли е за самата Вас.

Трудно беше докато взема решението. След това започнах да предприемам стъпка по стъпка в тази посока. Много от моите приятели се чудеха на тази кардинална мярка да остана на чай и плодове за известно време. Но аз се чувствам много добре. Съзнанието ми е прочистено и мисля че резултатите са на лице за всички около мен.

- Искат ли стара ваша снимка, за да се уверят?

Да. И направо не могат да повярват, че това съм аз. Аз имах и начална на сънна апнея, хърках и не можех да спя с някого в една стая. Бях в изключително лошо състояние.

- А сега сънят как е?

Нямам проблем да заспя. Събуждам се бодра. И всяка сутрин правя сутрешната гимнастика на д-р Емилова. Може да е за пет минути, но гледам да направя поне основните упражнения. Това ми дава един добър старт за деня и ме зарежда с енергия.

- Какво слагате в чантата си за деня?

Научих се да си приготвя храната за вкъщи и плодовете за работа. За щастие си ги осигурявам от село, което е страхотно в днешно време да използваш колкото може по-чисти продукти и това спомага за допълнителните резултати

Много благодаря на клиниката на д-р Емилова за топлия прием, който ми осигуриха от самото начало и за индивидуалното отношение към всеки един пациент и им пожелавам много нови успехи в бъдеще.

Клиниката се намира в хотел "Аква азур" в к.к "Свети Константин и Елена" край Варна. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888/951288
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиника „Д-р Емилова“ затваря до 13 април

Скъпи приятели, Клиника „Д-р Емилова“ временно затваря врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Надяваме се в дните, които прекарвате у дома си, да се погрижите за своето здраве и за здравето на близките си, да успеете да си починете и да намерите време за себе си. Ще отворим..

публикувано на 16.03.20 в 09:33

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит : Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели..

публикувано на 08.03.20 в 19:15

Промяна в мисленето = промяна в храненето

Да обърнеш внимание на здравето си, докато все още го имаш. Това прави една българка, която живее в Холандия, пропътува хиляди километри, за да се срещне отново и през тази година с д-р Людмила Емилова. С нея ни среща Габриела Гаврилова. Казвам се Гергана и съм на 54 години. Дойдох за първи път преди 8 години, за да сваля килограми. Но видях..

публикувано на 02.03.20 в 06:30

Защо земната ябълка трябва да бъде на трапезата ни

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Гулията е позната  като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Земната ябълка дълго време беше сред забравените и..

публикувано на 23.02.20 в 19:15

При д-р Емилова си почива и тялото, и духа

Психическа подкрепа и успокоение дава клиниката на д.р Людмила Емилова. Така смята пациент, който за първи път е бил при нея преди 20 години. Драгомир Драгнев е на 53 години, женен с две деца, от Търговище. Не успях сам да се справя тогава, преди 20 години, с висок холестерол и болен черен дроб. Така и не можах да се справя сам Знам за  клиниката на..

публикувано на 16.02.20 в 19:35

Пациент: Започвам всяка година при д-р Емилова, за да се заредя с енергия

Приятел на здравословния начин на живот и на д-р Емилова още от времето , когато тя създава своят клиника преди 26 години.  Това е кратката биография по отношение на здравето на Иван Петков от Плевен С д-р Емилова се познаваме от санаториума на МВР край Варна. И когато тя реши да направи тази крачка, посъветва се с такива като..

публикувано на 10.02.20 в 10:50

Плодолечението връща в ритъм сърцето

Желанието да промени навиците си и най-вече да помогне за нормалната работа на сърцето си  водят в клиниката на д-р Емилова един 60-годишен мъж, който от няколко години   прави програмата за плодолечение. Казвам се Иван Иванов. От Ямбол съм. От 2013 година правя програмата на д-р Емилова, защото сърцето ми излиза извън ритъм. Ходих по доктори..

публикувано на 03.02.20 в 00:05