Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

20.02.2020- през 15 минути сватби във Варна

18 двойки ще си кажат заветното "Да" днес - 20.02.2020 г. във Варна.

Знаковото струпване на двойки и нули в днешния февруарски ден провокира младоженци да го изберат за официално начало на съвместния си живот.

От ритуалния дом разкриха, че заявките са били 20, но по-късно по неизвестни причини две двойки са отказали сватбения ритуал на този ден.

Интересът към датата е голям заради търсена символика в цифрите.

Служителите на ритуалната зала в морския град ще бъдат доста заети днес, бракове ще се сключват през около 15 минути, обясниха от обредния дом.


20.02.2020 г. е специален ден.

Нумеролози и астролози препоръчват да мислим положително през този ден, защото обединението на четирите двойки ни носи добър късмет.

Само по себе си числото 2 е източник на жизненост. То активира растежа на творческото развитие, помага да погледнем на света с различни очи. 

Смята се още, че на този ден се отварят Вратите на съдбата, което може да помогне за постигането на нашите цели.

В нумерологията двойката означава решимост и сила, а в астрологията числото две е подчинено на Венера - богинята на любовта и красотата. На 20 февруари 2020 г. Сатурн, Юпитер, Плутон, Марс и Луната ще са в един знак. Това означава "силно обвързване, емоционална стабилност и реализиране на свещен съюз".
Комбинацията от Водолей и Юпитер се появява за първи път от 60-те години на миналия век. Според астроложката Каролин Фокнър 2020 г. е година за продължаване напред.

Ето защо и много двойки са избрали именно тази дата, за да си кажат "Да".

През 2020-та /особено изразено е второто полугодие/- към Земята идва коренно различна енергия, която в световен план за някои народи- означава започваща „бавна“ промяна. За други държави- промените ще се развиват с по- бързо темпо. Според доста видни астролози, нумеролози- човечеството тръгва да върви към нова епоха. Тази трансформация е дълга. Тя ще продължи доста години.

В нумерологичен план- не трябва да се страхуваме, нито да се очаква, че всичко ново и трансформиращо ще се случи само през 2020-а година /в годината под знака „Уран“/. Промяна, вид трансформации- в световен план- се очаква и през 2022- /година на изкусителката „Венера“/. Тази планета олицетворяваща хармонията, красотата. Също се свързва с лукса, изкуството, любовта, парите. Тя е символ на вкус, изящество.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Книгата и детето

На 2 април отбелязваме Международния ден на детската книга и рождената дата на един от най-обичаните писатели на приказки Ханс Кристиян Андерсен. Ако обичат книгите възрастните, голяма е вероятността от малки да са им чели приказки. Бабите и дядовците, които разказват приказки преди следобедния сън на внучето си или майките и татковците, които..

публикувано на 02.04.20 в 18:35

Търсят се лаптопи за децата в Балчишко

Средното училище „Христо Смирненски“ в село Оброчище търси лаптопи за децата без технически средства. На­то­ва­ре­ност­та за учи­те­ли, уче­ни­ци и ро­ди­те­ли е по­ве­че, такава е равносметката за дистанционното обучение на директора Росица Койнова. Тя обобщи, че 15 ученици не разполагат с мобилни устройства. За тях се..

публикувано на 02.04.20 в 12:36

Проф. Кантарджиев към варненци: Моля, не изхвърляйте домашните си любимци

Всяка епидемия е изпитание за морала на обществото. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев по време на сутрешния брифинг на Националния оператевн щаб. Той бе провокиран да направи това съждение от въпрос имат ли основание собствениците на домашни любимци да се притесняват дали животните им не разпространяват заразата и имат ли хората основание, подобно..

публикувано на 02.04.20 в 09:41

Полицията и местните хора наблюдават поставените под карантина в Балчишко

Хората, които са под карантина, се наблюдават както от полицията, така и от местните жители, обобщават кметове на балчишки села В село Дропла е поставена под карантина сватбарка от Германия "Една наша жителката беше на сватба в Германия, върна се на 10 март и до 24-и изтече карантината, уточни кметският наместник Денчо Попов.   В..

публикувано на 01.04.20 в 17:23
Семейство Стоянови в очакване за нови пътешествия!

В Италия не се тестват хора, ако нямат симптоми. Не се правят масово и бързи тестове

Ситуацията в Италия започва да се подобрява, сподели за Радио Варна от Рим Мариaн Стоянов. Той живее там от малък и е с италианско гражданство, но това не означава, че не се интересува от ситуацията у нас. Брат му е парамедик в Пловдив, затова следи отблизо всеки ден какво се случва в България. За него лекарите и медицинският персонал са ангели,..

публикувано на 01.04.20 в 15:31

Истината има значение. Особено в политиката.

Как политическите лъжи подхраниха пандемията Политиците трябва да започнат да казват само истината, за да забавят по-нататъшното разпространение на коронавируса. Бърз поглед към Китай , откъдето произхожда новият коронавирус, показва точно как нещата се объркаха...

публикувано на 01.04.20 в 15:15

В Доброглед "гледат" оптимистично

В село Доброглед, което е на само 13 км от Варна, жителите, макар и малко, са по домовете си. Село Доброглед се намира в община Аксаково и е разположено в близост до гъста гора, благодарение на която въздухът в района е кристално чист. В ситуацията на карантина едно варненско семейство избира живота там, вместо този във Варна. В малкото селце има само..

публикувано на 01.04.20 в 12:29