Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит :

Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели сме много грипни епидемии. Много хора, които боледуват често са идвали в клиниката и след това спират да боледуват – това се отнася както за децата, така за средната възраст, но и за възрастните хора.

Мога да кажа, че когато имаме добри защитни сили, тогава никакъв грип не ни хваща и никакви опасности да развием тежки заболявания не съществуват.

Това може да постигне по няколко начина. Първо през зимните месеци храната ни е основно животинска, прекаляваме с мляко, сирене и кашкавал. Затова първото, което трябва да направим е да се пречистим. И точно затова е тази вековна традиция да има посдти, след като преминат тежките зимни месеци с тежка храна

Има ли нещо, което освен плодолечението можем да направи, така че да увеличим защитните си сили?

Изключвайки животинските храни или силно намалявайки ги в менюто си, сега е много подходящо време. Сега са дългите пости – цели 50 дни. 

Даже и да не правим лечебно гладуване, а само да спазваме тези пости и 50 дни да не приемаме никакви животински храни, да се храним с много сурови плодове и много сурови зеленчуци, пак ще е добре.

              Много е важно да наблегнем на зеленолистните – салатки, марулки, рукола, спанак и др. колкото са по-тъмнозелени листата, толкова повече полезни хранителни вещества съдържат. Освен това може до добавим бобовите храни – боб, леща, грах, нахут, които имат изключително мого ценни съставки, имат и много добри растителни белтъчини, много фибри .

Не трябва да пропускаме и пълнозърнестите храни като булгур, елда, просо. Тези храни най-вече с обвивката на зрънцето-триците имат много баластни вещества, които извеждат токсините от тялото ни и освен това съдържат огромни количества от групата витамини Б.

Към това меня трябва да добавим суровите ядки, суровите семена – орехи, лешници, бадеми, кашу, тиквени и слънчогледови семки. В този период много ще ни помогнат дребните семенца, които трябва да смелим в машинка за кафе и така да ги консумираме. Това е  лененото семе, което трябва веднага след смилането да бъде консумирано, защото много лесно става грениво лененото масло, а това е чисто Омега 3, което ни предпазва от чести възпаления, помага на мозъчните ни клетки да работят по-добре.

Сусамените семенца също трябва да ги смиламе добре. Те съдържат много желязо и калций. Семенцата на коноп са изключително добър източник на белтъчини от растителен произход. Всички, които искат да извайват телата си  и с много упражнения искат да постигнат страхотен релеф на мускулите, вместо животински храни могат да ползват смляно конопено семе.

Кога за последно бяхте болна, д-р Емилова?

Скоро не, но човек не трябва да дърпа дявола за опашката. Надявам се, че благодарение на начина, по който живея, на периодичните гладувания, които правя, да подмине и поредната грипна вълна.

Ако се грижим са себе си, за своите защитни сили като се храним здравословно  и спортуваме, гаранция че ще бъдем много по-здрави от тезци, които не го правят.
Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сърце, енергия и желание за ново начало в Клиника "Д-р Емилова"

Започва седмицата, в която екипът  на Клиника „Д-р Емилова“ се връща отново на работа. От 20 май, сряда,  ще бъдат приемани и първите пациенти. На постъпилите в първите 3 дни от започване на работата ще бъде направено намаление.  Няма да бъдат приемани пациенти с грипоподобни оплаквания и симптоми, а дейността ще е изцяло съобразена с..

публикувано на 18.05.20 в 14:44

Клиника "Д-р Емилова" отваря на 20 май

Клиниката ще бъде отново отворена 7 дни след официалната отмяна на извънредното положение в страната. На постъпилите в първите 3 дни от започване на работата ще бъде направено намаление.  Няма да бъдат приемани пациенти с грипоподобни оплаквания и симптоми. Работата ни ще е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на..

публикувано на 11.05.20 в 19:24
Снимката е от публикация на Клиника

Д-р Емилова: Да бъдем здрави, съпричастни и оптимисти

Клиника „Д-р Емилова“ временно затвори врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Въпреки  това мисията на  екипа винаги е била да помага на пациентите да намират верния път към здравето и затова всеки понеделник в ефира на радио Варна в 9.40..

публикувано на 27.04.20 в 07:05

Д-р Емилова: Честито Възкресение Христово!

 Светлината винаги побеждава мрака, любовта винаги изцелява, а протегната със състрадание ръка носи топлината на слънцето! Нека да да носим светлината на познанието и стремежа към духовност, да си представяме добри дела и своите малки стъпки към тях! Да бъдем здрави, да бъдем добри човеци, да се радваме на всеки миг от чудото, наречено живот!..

публикувано на 20.04.20 в 10:23

Клиника „Д-р Емилова“ затваря до 13 април

Скъпи приятели, Клиника „Д-р Емилова“ временно затваря врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Надяваме се в дните, които прекарвате у дома си, да се погрижите за своето здраве и за здравето на близките си, да успеете да си починете и да намерите време за себе си. Ще отворим..

публикувано на 16.03.20 в 09:33

Промяна в мисленето = промяна в храненето

Да обърнеш внимание на здравето си, докато все още го имаш. Това прави една българка, която живее в Холандия, пропътува хиляди километри, за да се срещне отново и през тази година с д-р Людмила Емилова. С нея ни среща Габриела Гаврилова. Казвам се Гергана и съм на 54 години. Дойдох за първи път преди 8 години, за да сваля килограми. Но видях..

публикувано на 02.03.20 в 06:30

Защо земната ябълка трябва да бъде на трапезата ни

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Гулията е позната  като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Земната ябълка дълго време беше сред забравените и..

публикувано на 23.02.20 в 19:15