Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Днес решават за отварянето на парковете във Варна и Бургас

2
Морска градина Варна
Снимка: Даниела Стойнова

От днес достъпът до градските паркове е отново разрешен, но при спазване на радица ограничения. Това е записано в заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Смекчаването на ограниченията за разходки в парковете е само частично. Достъпът до парковете ще е разрешен за родители с деца до 12-годишна възраст във времето от 9.30 ч. до 18.30 ч. всеки ден. Остава забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Очаква се днес във Варна да бъде обсъдена възможността за отваряне на Морската градина и крайбрежната алея за  посетители.

Общинският кризисен щаб има готовност да „отвори“ Морската градина на Бургас при решение и заповед на Министерството на здравеопазването и инструкции от Националния оперативен щаб, информират от общината. На този етап се дискутират две възможности. Едната предвижда въвеждане на принципа за допускане по възрастови групи в различни часови пояси. Втората опция е за обособяване на отделни зони в Морската градина, всяка от тях разрешена за посещение само от съответна възрастова групи – например, зони за родители с малки деца, зони за пенсионери и др. Когато решението бъде прецизирано, ще бъдат поставени стикери, указващи еднопосочност на движението, които вече са поръчани.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 34 000 безплатни е-винетки изтичат през февруари

От началото на годината до 1 февруари са предоставени 72 309 безплатни е-винетки на хора с увреждания. Те са на стойност близо 6,3 млн. лв. и са за сметка на бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Общият брой на безплатните винетки, които са отпуснати чрез Агенцията за социално подпомагане на хора с намалена работоспособност през 2022 г.,..

публикувано на 03.02.23 в 11:29

1750 нови пациенти с онкологични заболявания във Варна през 2022 г.

Новорегистрираните пациенти с онкологични заболявания във Варна през 2022 г. са 1750, а за Добрич - 442. Това съобщиха от Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания във Варна. От регистрираните за Варна мъже със злокачествени новообразувания на кожата случаите са 210, на простата – 126 и на дебелото черво – 85, а при жените..

публикувано на 03.02.23 в 11:17
Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов (вляво) и лидерът на КНСБ Пламен Димитров

Синдикатите настояват за приемане на Бюджет 2023 и поне 850 лв. МРЗ

КНСБ и КТ "Подкрепа" искат ръст на доходите през 2023 г., който минимум да компенсира прогнозираната средногодишна инфлация за годината, но не по-нисък от 15% за всички, работещи в частния и бюджетния сектор. А за агенциите, работещи на терен, да се гарантира ръст от поне 20%, предаде БГНЕС...

публикувано на 03.02.23 в 10:42
Снимката е илюстративна

30-годишна жена беше блъсната на пешеходна пътека

30-годишна жителка на с. Айдемир е била блъсната на пешеходна пътека по бул. "Владислав Варненчик" вчера следобед, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Младата жена е с фрактура на таза и без опасност на живота. Вчера, около 17 часа, тя е пресичала на пешеходна пътека на оживения варненски булевард. Блъсната е от лек автомобил, шофиран..

публикувано на 03.02.23 в 10:30
Снимката е илюстративна

КТ "Подкрепа" и КНСБ обсъждат готовността си за протестни действия

Данни за социално напрежение в страната и готовността за протестни и стачни действия обсъждат днес в София президентите на Конфедерация на труда "Подкрепа" и на Конфедерацията на независимите синдикати в България - Димитър Манолов и Пламен Димитров. По време на събитието те ще представят и актуализираната съвместна Декларация с мерки в областта на..

публикувано на 03.02.23 в 09:29

Изследването на земеделски площи с дрон може да спести излишни разходи на земеделците

Изследването на земеделски площи с дрон е прецизно и точно и спестява непредвидени разходи на земеделците, това каза в интервю за Радио Варна асисент инженер Аспарух Атанасов, от Добруджанския технологичен колеж, който е към Техническия университет Варна. Той има база данни събирана с дрон от три години и установява, че резултатите от..

публикувано на 03.02.23 в 08:00

Президентът представя приоритетите пред кабинета "Донев 2"

Вторият служебен кабинет с премиер Гълъб Донев встъпва в длъжност днес. Премиерът и министрите на временното правителство, назначено от президента Румен Радев, ще положат клетва на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Държавният глава ще представи задачите и приоритетите пред служебния кабинет. Четири месеца след..

публикувано на 03.02.23 в 07:33