Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И групата "Спаси Варна" с подкрепа за флашмоб заради замърсяването на езерото

| обновено на 22.05.20 в 10:06
Снимката е от публикация на "Спаси Варна"

Фейсбук групата "Спаси Варна" публикува призив към варненци да кажат какво мислят за замърсяването на езерото.

И тази група подкрепя иницативата на "За Морската" за флашмоб тази вечер пред сградата на общината. 12 хиляди души са харесали групата, а над 110 са споделили поканата за флашмоба.

Ето и целият публикуван текст:

9 месеца мълчание.
9 месеца престъпно безхаберие и бездействие.
9 месеца хиляди тонове боклуци се изливат в езерото и залива и ни доведоха до екологична катастрофа.

Водата е мащабно замърсена, рибите умират, сезонът е пред тотален крах, а те се опитват да ни кажат, че не били виновни, мънкат и се опитват да потулят безобразието си.

Нека кажем какво мислим!
Защото това е престъпно!

Подкрепяме инициаторите от група За Морската.

УТРЕ 18:30 ПРЕД ОБЩИНА ВАРНА.
СПАЗВАЙТЕ ДИСТАНЦИЯ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Шефът на риболовен контрол: Не виждам връзка между замърсяването и измирането на рибата /обновена/

Брегът на Варненското езеро под село Константиново е покрит и днес с умряла риба. Това видя рано сутринта фоторепортерът ни Румен Сарандев. Водата е изхвърлила мъртви попчета, при това доста едри, скариди, кефал и трицона. Началникът на..

обновено на 20.05.20 в 11:11

КЕВР проверява ВиК-Варна за замърсяване на варненския залив с отпадъчни води

Комисията за енергийно и водно регулиране започна проверка на „Водоснабдяване и канализация-Варна“ ООД, след като се самосезира по медийни публикации за замърсяване на Варненския залив с отпадъчни води, в резултат..

обновено на 20.05.20 в 15:42
Снимка от публикация на

Протестен флашмоб срещу премълчаното замърсяване

Страницата във Фейсбук "За Морската" публикува призив за протестен флашмоб във Варна. Поводът е премълчаното от институциите замърсяване с отпадни води на Варненското езеро.  Вижте пълния текст на публикацията: Варненци, ако не бяха медийни публикаци,..

обновено на 21.05.20 в 13:36

И днес изследват и ремонтират заради замърсяването във Варненското езеро

Експерти от Басейнова дирекция, Регионалната инспекция по околната среда и водите - Варна и Изпълнителната агенция по околна среда са извършили проверка по сигнал за масово измиране на риба във Варненското езеро. При извършения оглед на място..

публикувано на 20.05.20 в 10:43

От Община Варна твърдят, че не са премълчали замърсяването на залива и езерото

На 9-ти май, в ефира на Радио Варна, общинският съветник от „Демократична България” Стела Николова обяви, че е подала сигнал в Районна прокуратура , във връзка със замърсяването на Варненското езеро. Сигналът е срещу неизвестен извършител или..

публикувано на 16.05.20 в 14:11
Замърсеното море край Варна след скъсване на тръбопровод с отпадни води във Варненското езеро

Разследват замърсяването на Варненското езеро

Прокуратурата във Варна се самосезира след публикации в медиите за замърсяване на Варненското езеро заради прекъснат напорен тръбопровод Окръжната прокуратура във Варна е започнала две общонадзорни проверки по публикации в медиите за..

публикувано на 15.05.20 в 14:06
ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов

"Възраждане" отказва да подкрепи правителство, подкрепено от представители на ДПС

Партия "Възраждане" няма да застане зад правителство, което ще бъде подкрепено с представители на ДПС -  без значение дали ще е без Пеевски. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той посочи, че страната има нужда от хомогенно..

публикувано на 02.08.24 в 17:10

Област Добрич е на едно от последните места по осигуреност на лекари и болнични легла

На едно от последните места в страната се нарежда област Добрич в края на 2023 г. по осигуреност с лекари и болнични легла, сочат данните на националната статистика. В края на 2023 г. в област Добрич функционират седем заведения за болнична помощ със..

публикувано на 02.08.24 в 16:42

680 кг от декар е средният добив на пшеницата в община Балчик

Средният добив на пшеницата в община Балчик е 680 кг от декар. С тази култура са засети 160 хиляди декара, съобщава Ми­нис­тер­ството на зе­ме­де­лие­то и хра­ни­те. Спрямо миналата година добивът е по-добър с 80 кг/дка. В област Добрич зе­ме­дел­ци­те..

публикувано на 02.08.24 в 16:03

Продължават разговорите между "Има такъв народ" и "Възраждане" за третия мандат

От "Има такъв народ" разговарят с представители на "Възраждане" в търсене на подкрепа за третия мандат. И двете партии откриха припокриване по темата с референдумите, но остават различията за членството в НАТО и военните бази на съюзниците у нас. Срещата..

публикувано на 02.08.24 в 15:21

Председателският съвет на ОбС-Варна се срещна с част от кметския екип

По инициатива на председателя на Общинския съвет във Варна Христо Димитров се състоя среща на председателския съвет на местния парламент с част от екипа на кмета на града Благомир Коцев по повод призива на кмета да се свика извънредна сесия на..

публикувано на 02.08.24 в 15:10
Снимката е илюстративна

Възстановиха маршрута на линия № 10

От 14:00 часа днес е възстановено обслужването на автобусна линия № 10 по утвърденият ѝ маршрут както следва: след спирка „Янко Михайлов“ продължава по ул. „Прилеп“ - спирка „ВиК“,  надясно по бул. „Хр. Смирненски“-  спирка „Вятърна мелница“, надясно спирка..

публикувано на 02.08.24 в 14:11

Сухи треви горят под "Топливо" във Варна

Сухи треви горят в района на "Топливо" във Варна.  Огънят е до жп линиите.  Екипите са на място, няма опасност от разпространение на огъня, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Сигнал за пожара е подаден в 12,36 часа...

публикувано на 02.08.24 в 13:26