Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Първи юни в зоопарк Добрич

| обновено на 01.06.20 в 16:14

Центърът за защита на природата и животните в Добрич днес работи напълно безплатно за своите най-малки почитатели – децата.


Сутринта за радост на малчуганите свой спектакъл на открито изнесе и Кукленият театър „Дора Габе“, а за да бъде още по-празничен и усмихнат денят на детето всички животни са изключително приветливи и общителни след дългата раздяла по време на карантината.

Със своя специална изненада за Първи юни са се подготвили и от Еко сдружението „ДоброЖънци“, които превръщат с общи усилия кулата в зооцентъра в истинско произведение на изкуството.


Повече за празника в зоопарка и пазим ли детското в себе си макар и вече пораснали, чуйте в репортажа на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова.

Стотици деца на Добрич са избрали за своя празник да посетят Центъра за защита на природата и животните. Малчуганите споделят, че днес наистина се чувстват специални.

За празника на детето доброволците от Еко сдружението „ДоброЖънци“ подготвят своята поредна изненада, като превръщат кулата в зооцентъра в дърво с много птици. На помощ при тях са и художници от Добрич – част от които са Радослав Василев  и Грациела Василева.

Идеята за преобразяването на кулата е на доброволците от „ДоброЖънци“, сред които е и арх. Надежда Пампорова. За нея всеки човек, който умее да мечтае, е запазил все още детското в себе си.

Директорът на центъра Християн Христов с усмивка споделя, че той също все още не се е разделил с детето в себе си и за щастие работата му му дава възможност да бъде сред много деца.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Усмихнати доброволци заразяват с добрини

Млади доброволци с усмивка се впускат в помощ на възрастни, на хора в неравностойно положение и други акции, в които въвличат и родителите си. Двадесет деца от 5, 7, 8 и 11-ти клас на СУ „Васил Левски“ в град Вълчи дол са ангажирани с доброволчество тази година. Те не питат какво трябва да направят, а го правят безусловно, и то с усмивка...

публикувано на 21.06.21 в 06:15

Днес е Петдесетница

Днес е Петдесетница. Празникът се нарича така, защото това събитие е станало в деня на старозаветния празник Петдесетница. Новозаветната Петдесетница е ден, когато на повярвалите в Христос бил дарен Светият Дух, който слязъл над апостолите във..

публикувано на 20.06.21 в 10:10

След облекчаването на корона мерките идва бейби бум

През март 2021 г. в Германия са се родили толкова бебета, колкото не са се появявали на бял свят повече от 20 години. По данни на Федералния статистически институт, през март са родени почти 66 000 деца – за последно са били толкова през 1998 г. Само година по-рано броят им е бил с 10% по-малко, пише „Дойче..

публикувано на 19.06.21 в 16:25

Любов на сцената, любов в живота - Лилия каза "да" на Велин

Най-голямата изненада на премиерната „Графиня Марица“ на 18 юни 2021 във Варненската опера поднесе Велин Михайлов – Коломан Жупан, който пред препълнената зала на Основна сцена коленичи пред любимата си Лилия Илиева – Лиза и я помоли да се омъжи за него. Трябва да й се признае, че макар и не по-малко учудена от всички останали, на нея не й..

публикувано на 19.06.21 в 14:12
Варна, трета буна и портал към по-спокойното време за релакс

Вкусна храна, лятно кино и много изпълнители край морето

Най-новото социално място във Варна отваря врати - вкусна храна, качествени напитки, музика на живо, представления, лятно кино, работилници, срещи с приятели. Всичко това на метри от морето.  Откриването е този петък, на 18.06. Първите специални гости ще бъдат Керана и нейния акустичен екипаж. В партито се включва The Den Crew: Mad..

публикувано на 18.06.21 в 17:35

Интерактивен хип-хоп танцов спектакъл представят във Варна

Интерактивен хип-хоп танцов спектакъл под наслов "Всички видове любов!" ще подарят на варненци и гостите на града младите таланти от Artistix Crew - съвременна танцова група от Варна. Идеята за спектакъла е на Румяна Михова, която е и хореограф на "Всички видове любов!". " Според древните гърци човек може да изпита любов по седем различни начина и..

публикувано на 18.06.21 в 16:02

Промени картинката на плажа - ти ще си тръгнеш, те ще останат

Оказва се, че едва 13% от хората знаят, че във филтъра има пластмаса. Но това е пластмаса, която не може да се рециклира и изходът е само един – изхвърляне в кошчето за битов отпадък.   Филтърът на цигарите съдържа целулозно ацетатно влакно, направено от модифицирана дървесна целулоза, което е вид биопластмаса Въпросът с изхвърлянето..

публикувано на 18.06.21 в 16:00