Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Екосдружения от Варна ще сезират ЕК за замърсяването на Варненското езеро

Снимка: Румен Сарандев

Писмото  до европейската институция ще бъде съпроводено с придружаващи сигнали от други еко организации от страната. Това съобщи за Радио Варна инж. Димитър Куманов от Сдружение Риболовен клуб “Балканка”. 

Той напомни, че Европейската комисия вече е открила наказателна процедура срещу страната ни за неспазване на директивата за битовите отпадъчни води. По повод замърсяването на Варненското езеро инж. Куманов коментира:

Риболовен клуб "Балканка" подкрепя  инициативата за чиста околна среда  "Флашмоб за българската природа".

Началото е от 18.30 пред Парламента в столицата. Организатори са  от ЗаДаОстанеПРИРОДА - www.forthenature.org.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обжалват присъди за преработка на марихуана в конопено масло

Подсъдими за държане с цел разпространение на наркотични вещества, използвани като „лекарство“, обжалват присъдите си пред Апелативния съд Двама подсъдими, изправени на съд за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, днес обжалваха присъдите си пред Варненския апелативен съд. Казусът засяга..

публикувано на 09.07.20 в 14:39
Доц. Атанас Мангъров

Лекари дават доц. Мангъров на Етичната комисия

Доц. Атанас Мангъров , който е основен критик на действията и мерките на Националния оперативен щаб, днес отново се изказа критично към случващото се в здравната ни система . Детският инфекционист обвини болниците, че целенасочено хоспитализират повече пациенти с коронавирус, за да източват Здравната каса, след като цената на клинична..

публикувано на 09.07.20 в 14:28
Пламен Узунов

Секретарят на президента Пламен Узунов е арестуван

След бизнесмена Пламен Бобоков, последва арест и на президентския секретар Пламен Узунов. И той е задържан за 24 часа, съобщи неговата защита. Арестът на Узунов е също в рамките на разследването за търговия с влияние./БТА

публикувано на 09.07.20 в 13:08

Арестуваха Пламен Бобоков

Бизнесменът Пламен Бобоков е арестуван за 24 часа по разследването за търговия с влияние, съобщи за "Хоризонт" неговият адвокат Ина Лулчева. Арестът вероятно е заради електронната комуникация на Бобоков със съветника на президента Пламен Узунов, с президента Румен Радев, с посланика ни в Алжир и с други високопоставени представители, предаде БНР...

публикувано на 09.07.20 в 12:44

След две положителни проби за КОВИД 19 на зрелостници днес започва тестването на съучениците им /обновена

Две са вече положителните проби за COVID-19 сред абитуриентите на ЕГ „Гео Милев“ в Добрич. Днес предстои да бъдат взети проби за изследване на останалите зрелостници в класа. Първите двама ученици са се тествали доброволно, след като са забелязали леки симптоми. И двамата са в добро общо състояние и са поставени на домашно лечение и..

обновено на 09.07.20 в 12:37

Отново затварят дискотеките и стадионите /обновена/

Без дискотеки на закрито, спортните мероприятия без публика Отново ще бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове. Информацията оповести лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде репортер на БГНЕС. Решението е взето по време на провелия..

обновено на 09.07.20 в 12:26

Търсят се гвардейци

И тази година Националната гвардейска част (НГЧ) обявява конкурс за попълване на вакантни войнишки длъжности за желаещите да станат част от формированието – символ на българската държавност. Със заповед на министъра на отбраната от 29 юни е обявен конкурс за вакантни войнишки длъжности в НГЧ в София...

публикувано на 09.07.20 в 12:00