Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на село Сливенци поискаха оставката на кмета на община Добричка

Жители на село Сливенци поискаха оставката на кмета на община Добричка Соня Георгиева. Те излязоха днес на протест в знак на недоволство от назначаването на нов кметски наместник в селото им. Досегашен техен кмет е бил Рубиян Исмаил, който, след решение на местната власт в общината е бил сменен. Според протестиращите новоназначеният кметски наместник не е жител на тяхното село и е избран заради партийната му принадлежност.

В защита на досегашния си кмет Рубиян Исмаил жителите на село Сливенци са представили в община Добричка и подписка. По думите им той се е справял със задълженията си на кмет.

Инициативният комитет от селото са изпратили сигнал до Общинския съвет, Областната управа и до омбудсмана на РБ. Те настояха и за оставката на кмета на община Добричка Соня Георгиева. Според Георгиева причината за смяната е нарушение на закона от страна на Рубиян Исмаил, който от 2010 година досега е съдружник и управител в търговско дружество.

Подробности чуйте в репортажа на кореспондента Мая Щърбанова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонт променя временно маршрута по линия 409

Автобусите на „Градски транспорт“ във Варна по линия 409 след 9 часа в петък, 30 август, няма да обслужват  спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“, ВСУ, „Ален мак“ - двупосочно.  Автобусите след спирка „Странджа“ ще обслужват спирки „Дървен мост“, „Изгрев“, „Майстор Манол“ и спирките по маршрута до сп. „Ривиера“. Маршрутните..

публикувано на 29.08.24 в 15:22

Премахват половината бараки от улица "Д-р Пискюлиев" заради ремонт

50 % от бараките на улица "Д-р Пискюлиев" във Варна ще бъдат премахнати заради предстоящия голям ремонт на улицата в района на Кооперативния пазар във Варна. Тъй като половината от бараките не са заети от търговци, наемателите ще бъдат преместени в празните търговски площи. По този начин няма да има наематели, които да изгубят поминъка си и ще имат..

публикувано на 29.08.24 в 14:55

Премахват прабългарското селище "Фанагория" от парка в "Аспарухово"

Прабългарското селище "Фанагория" ще бъде премахнато от парка в кв. "Аспарухово" заради изтекло разрешение.  Селището е без разрешение за поставяне на увеселителни преместваеми обекти и вече е незаконно, каза кметът на Варна Благомир Коцев по време на сесия на Общинския съвет. Той разсея съмненията на местни депутати, че има инвестиционни..

публикувано на 29.08.24 в 14:14

Общинските съветници не приеха актуализацията на план-сметка "Чистота"

С 16 гласа "за", 0 "против" и 28 "въздържали се" актуализацията на план-сметка "Чистота" не беше приета на редовното заседание на Общинския съвет във Варна.  В предложението беше предвидено закупуването на 20 съда и разполагането им в райони, вилни зони и населени места, в които липсва изградена система за тяхното разделно събиране. Компенсираната..

публикувано на 29.08.24 в 14:05

Инспектор „Строителен контрол“ във Варна със спрени права за три години заради взет подкуп

Бившият инспектор „Строителен контрол“ в Община Варна Камен Ел-Хаббал  се изправи пред Варненския окръжен съд по внесен обвинителен акт за поискан и приет подкуп чрез злоупотреба със служебното си положение. Според обвинението, на 30 януари тази година мъжът проверил незаконен строеж на тераса. За да не изготви констативен протокол и заповед за..

публикувано на 29.08.24 в 13:08

Регионалните здравни инспекции със спешни проверки на обектите, където се продава т. нар. "енергиен сниф"

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди на Регионалните здравни инспекции да извършат проверки в спешен порядък във физически обекти, за които има информация за продажбата на енергиен прах, т. нар. „енергиен сниф“. Проверките ще се реализират съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите. Междувременно експерти на..

публикувано на 29.08.24 в 13:06

Предлагат с допитване да се реши кога да е празникът на Варна

Да се направи допитване до варненци дали празникът на Варна да бъде на 15 август или на друга дата. Това предлагат от групата "Експертен център" в местния парламент. Искането беше представено от Христо Атанасов  в началото на днешното заседание на Общинския съвет в морската столица.  Решението за настоящата дата за празник на града е взето от Общинския..

публикувано на 29.08.24 в 12:58