Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Специална комисия в Балчик ще определя засегнатите от коронавирус

| обновено на 22.06.20 в 14:11
Балчик, алея край брега
Снимка: Галена Ковчазова

На редовно заседание този четвъртък Общинският съвет в Балчик избира временна комисия.

Комисията ще разглежда подадени молби, предложения и други искания от физически и юридически лица, осъществяващи дейност в община Балчик, свързани с настъпили последици в резултат от въведеното заради коронавируса извънредно положение, обявено на 13 март т.г. с решение на Народното събрание.

Чуйте подробности от кореспондента ни Албена Иванова:

Вносител на предложението е председателят на местния парламент Николай Колев.

В докладната записка той припомня, че от наем за три месеца са освободени безспорно засегнати лица, които ползват общинска собственост. „Последваха молби от различни групи граждани и организации, съдържащи и разнопосочни искания и предложения.

Удачно е те да бъдат изследвани от по-широк кръг общински съветници, в дух на съпричастност, отговорност пред възможностите на общинския бюджет и интересите на всички останали жители на общината“, посочва още председателят.

В състава на временната комисия се предлага да бъдат включени по един представител на всяка партия в ОбС, или състав от шестима съветници. Комисията ще има задължението да изготви доклад за работата си и да мотивира препоръки за действия и/или конкретни решения от страна на Общински съвет и Общинска администрация по всички относими и основателни искания за преодоляване на негативните последици.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мария Петрова: В края на мандата започнаха конкурси за нови ръководства на болниците

В края на мандата започнаха конкурси за нови ръководства на държавните, областните и общинските болници в страната. Те се провеждат по Закона за публичните предприятия, но противоречат на Наредба 9, която регламентира начина за провеждане на конкурси за управление на лечебните заведения. Това съобщи в предаването „Позиция” на Радио Варна..

публикувано на 17.04.21 в 14:22
Румен Радев

БСП подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори

На днешното си заседание Националният съвет на БСП взе решение да подкрепи за кандидат-президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Решението е подкрепено със 122 гласа "за". Очаквайте подробности.

публикувано на 17.04.21 в 14:21

Шофьорът на тира, причинил мелето край Айтос, с политравматизъм

В тежко състояние с политравматизъм в УМБАЛ Бургас е настанен 62-годишният шофьор на тир, който удари три автомобила по пътя Бургас-Айтос вчера следобед. При зверския удар загина 58-годишна жена от Айтос, а трима пътници бяха ранени. Те са получили леки травми и вече са на домашно лечение. Спукана гума на тира е една от работните версии на..

публикувано на 17.04.21 в 14:20

Лек спад на безработицата в градовете през март

Равнището на проучваната безработица в китайските градовете през март е било 5,3 процента, което представлява спад от 0,6 пункта в сравнение със същия период на миналата година, показват данни на Националното статистическо бюро, предаде "Радио Китай".  През първото тримесечие са създадени общо 2,97 милиона нови работни места в градските..

публикувано на 17.04.21 в 14:17
Ученици от ОУ

16 тона са събраните капачки до 13 часа

При много добра организация протича събирането на капачки, организирано от сдружението "Аз вярвам и помагам " във Врана. Пунктът е на площада пред катедралата, където до 15 часа се приемат пластмасови капачки. 16 тона са събрани към 13 часа. Още от разговора на Ваня Славова с Владислав Николов: Необходимо е капачките да са в торби,..

обновено на 17.04.21 в 14:01
Адвокат Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Прокуратурата се е превърнала във феодално владение на главния прокурор

"Прокуратурата у нас се е превърнала във феодално владение, което се ръководи от хрумките и капризите на главния прокурор". Това заяви в предаването „Позиция” на Радио Варна адвокат Михаил Екимджиев. "Не случайно някои от платформите на новите партии в парламента предвиждат прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт и да премине към..

публикувано на 17.04.21 в 13:40
Антоний Гълъбов

Антоний Гълъбов: Бързането с изборните промени е ясен знак, че предстоят нови избори

Бързането с промените в Изборния кодекс е ясен знак, че предстоят нови парламентарни избори. Тези, които ги искат обаче, може да останат неприятно изненадани. Това коментира в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” социологът доц. Антоний Гълъбов. "След края на месец май или началото на юни, президентът вече няма да има възможност да..

публикувано на 17.04.21 в 12:49