Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици посрещнаха юлското утро на Камен бряг /фоторепортаж/

| обновено на 01.07.20 в 18:44

Стотици се събраха на Камен бряг, за да посрещнат юлското утро заедно, както повелява традицията. Джулай морнинг фест, който традиционно събира почитателите на рок музиката в местността Огънчето, тази година бе отменен заради ситуацията с COVID-19.  Условията на извънредната епидемична обстановка не спря обаче мнозина да се порадват на първите слънчеви лъчи под звуците на химна на празника. Тази година младежка група от Русе изпълни легендарния хит на Uriah Heep - July morning, на импровизирана сцена. 

Фоторепортерът на Радио Варна Румен Сарандев разказва в кадри. 

В днешно време масовото посрещане на юлското слънце се наложи като празник на свободния дух. Началото обаче е поставено на брега във Варна през 1986 г., като протест срещу комунистическата власт.












Повече снимки вижте в галерията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златина и нейните истории от далечния край на света

За по-малко от година Златина Ванкова и съпругът ѝ Георги са част от населението на "down under" или, иначе казано - Австралия и Нова Зеландия. Down under е термин, с който англоезичният свят обозначава именно този далечен край на света. Съчетават работа и приключения, използвайки най-малкият континент като база, с която да достигнат екзотично звучащи..

публикувано на 07.06.24 в 13:00
Пламен - спасител на плажа

Спасител на плажа: Флаговата сигнализация е като светофара на улицата

Лято, море и плаж – колко му трябва на човек да е щастлив. Така чаканото от всички лято вече е факт. Градските плажове във Варна работят на пълни обороти, плажуващи има и през седмицата, но най-много хора обикновено отиват на плаж през почивните дни. И този уикенд ще е така, според един от спасителите на централния плаж във Варна. Той се казва..

публикувано на 07.06.24 в 07:50

От чистотата редовно пропускат стара детска площадка около ул. "Васил Друмев" във Варна

Детска площадка в периферията на ул."Васил Друмев" във Варна редовно остава пропусната от служителите на чистотата, оплакват се живеещите в района. Кошчетата за боклук не се обслужват, каза Димитър Ставрев. По думите му площадката е останала невидима и в плана за обновяване на детските пространства. Проблем според него е и фактът, че пясъчникът се е..

публикувано на 06.06.24 в 16:15

Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич

Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич. Проявата се организира за четвърти път и ще продължи до 8 юни. Събитието ще даде възможност за изява на над 60 изложители от над 30 населени места в страната. На Фестивала на занаятите и изкуствата, който ще бъде разположен на площад „Свобода“ в Добрич, ще бъдат представени занаяти и приложни..

публикувано на 06.06.24 в 09:58

Нагласите на балчиклии в предстоящите избори за ЕП и НС на 9 юни

Балчиклии не са със силното усещане за европейци. Освен възможността да пътуват по-свободно, очакват и други промени - цени, заплати, отношения между държавите.  След 9 юни са по-скоро песимисти, че България ще има устойчиво правителство.  Смятат, че гражданите са отегчени от избори и прогнозират по-скоро ниска..

публикувано на 06.06.24 в 09:43

Инициатива помага за трудовата реализация на младежи с аутизъм и СОП

Младежи от Варна със специални образователни потребности и аутизъм ще получат професионална подготовка. Инициативата е на две фондации - „Новите деца“ и „За чудо и приказ“.  Участниците в нея са 18, като местата за Варна са девет, а младежите трябва да са между 16 и 21 години. С тях ще се работи година и половина.  Основната идея на..

публикувано на 06.06.24 в 09:30

13-годишен открадна и подкара кола в Долни Чифлик

13-годишен открадна кола в Долни Чифлик и я кара няколко дни, съобщават от полицията.  Ключът бил оставен на таблото, а автомобилът - паркиран пред дома на потърпевшия. Момчето е задържано и предадено на родителите си след издирвателни действия на полицаите от Четвърто РУ. По -късно служителите на реда открили автомобила, който след като бил управляван..

публикувано на 06.06.24 в 09:17