Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проверянат използват ли се незаконни препарати за растителна защита

Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на земеделието, храните и горите да провери дали в страната се внасят, продават и използват неразрешени препарати за растителна защита.

   Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, в която се съдържат данни, за това че земеделски производители използват неразрешени препарати за растителна защита.

Резултатите от проверката ще се обобщят в доклад, а в случай, че се разкрият и други обстоятелства от значение за правилното изясняване на поставените въпроси, същите да следва да бъдат описани в него.


Освен това в доклада трябва да бъдат вписани и направените констатации, разкритите случаи на неспазване на приложимите правила, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях и за санкциониране на виновните лица, вкл. постановени административни актове, съставени актове за установяване на административни нарушения, издадени наказателни постановления и заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Докладът от проверката следва да бъде представен на ВАП в най-кратък срок.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът подкрепи правителството за покупката на COVID-ваксини

Парламентът одобри предложеното от Министерския съвет участие на страната ни в сключените от Европейската комисия споразумения за покупка на ваксини във връзка с пандемията от COVID-19. Така на практика депутатите дадоха зелена светлина за доставката на ваксини от производителите на лекарствени продукти AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc. и BioNTech..

публикувано на 03.12.20 в 13:20

ВиК- Варна: Засега не се очаква промяна на цената на водата

Не се очаква промяна на цената на водата във Варна след днешното обсъждане в КЕВР.   Новите цени на водата за 26 различни района на страната, които ще влязат в сила от началото на следващата година, бяха обсъдени в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).  Предложенията на регулатора се движат от поскъпване с 6 на сто до поевтиняване с..

публикувано на 03.12.20 в 13:01

Първо ваксинират лекари, сестри, санитари и полицаи

На работно съвещание при премиера Бойко Борисов министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев представиха Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 , който предстои да бъде одобрен на заседание на Министерския съвет утре. На него ще бъде утвърден и съставът на Националния ваксинационен щаб...

публикувано на 03.12.20 в 12:49
Костадин Ангелов

Проф. Ангелов: COVID-ваксина ще се поставя само след информирано съгласие

„Ваксината срещу COVID-19 ще е безплатна за всички български граждани. Ваксината ще е доброволна за всички български граждани. Ваксината няма да влиза в имунизационния календар на България. Ваксината ще се поставя само след информирано съгласие на всеки един пациент, който желае да си я постави. Ваксината ще се поставя от лекар, който ще преценява..

публикувано на 03.12.20 в 12:28

Парламентът отхвърли президентското върху Закона за ДДС

Със 121 гласа „за“, 74 „против“ и без „въздържал се“ парламентът преодоля поредното президентското вето, с което на практика отново потвърди част от върнатите за ново разглеждане промени в Закона за ДДС , предаде репортер на БГНЕС. Президентът Румен Радев върна за ново разглеждане конкретен параграф от закона, приет на 19 ноември т.г. С него се..

публикувано на 03.12.20 в 11:53

Новият дневен център за хора с увреждания в "Аспарухово" отвори врати

Новият Център за подкрепа на хора с увреждания, включително и на такива с тежки множествени увреждания, отвори врати на 1 декември , съобщиха от дирекция "Социални дейности" към Община Варна. Основната цел на проекта е осигуряване на качествена грижа за 90 пълнолетни лица с увреждания от общината, като иновативен модел на услуги. Социалното заведение в..

публикувано на 03.12.20 в 11:12

Хотелите в Албена остават затворени за Коледа и Нова година

Всички хотели в курорта "Албена" остават затворени за коледните и новогодишните празници. Комплексът може да се използва за разходки. Най-важното за всички нас е да запазим здрави нашите семейства. Затворени са всички наши хотели, въпреки възможностите за спорт, рекреация и СПА, извън активния сезон. Това каза Красимира Стоянова - директор на..

публикувано на 03.12.20 в 10:54