Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици мерят сили в състезанието „Какво, къде, кога“ във Варна

Отбори на клубовете на знаещите от Варна, Силистра, София, Добрич и Русе ще участват в 14-то издание на Националното младежко интелектуално състезание по евристично мислене „Какво? Къде? Кога?”. Събитието ще се проведе на 18-ти юли от 16:00 часа в лятната градина на пицария в града, съобщават от общинската пресслужба.

Организатори на проявата са Националната асоциация на клубовете на знаещите в България, съвместно с Община Варна. Всички участници ще получат сертификат, а победителите – купа и предметни награди.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без ток

На 11.08.2020 г. В периода 08:30 ч. до 16:00 ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - ул. Русе от № 13 до № 31 На 11.08.2020 г. В периода 09:00 ч. до 16:30 ч. Поради извършване на неотложни..

публикувано на 11.08.20 в 05:00

Концерт на Орлов мост в 33-ия ден на протести в София

Стотици граждани се събраха е 33-ия пореден ден на протести срещу кабинета на столичния площад "Независимост с искания за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Блокиран е бул. "Дондуков". Протестиращите заявиха намерението блокадата  да остане за постоянно. Традиционното протестно шествие достигна до блокирания Орлов..

публикувано на 11.08.20 в 00:02

Ден 32 на протести срещу правителството във Варна, върнаха палатковия лагер на кръстовището пред общината

Повече от месец продължават протестите срещу правителството във Варна. Десетки вече са до палатковия лагер, в пространството около сградата на общината. Група от млади хора разпъна голям транспарант с надпис: "Държавата е в ремонт, благодарим Ви за разбирането" и поведе шествието. Скандират "Оставка"... и "Всеки ден ще е така, до победата!" Гледайте..

публикувано на 10.08.20 в 18:41

Гърция отмени традиционния международен панаир в Солун заради коронавируса, въвежда по-строги правила за влизане в страната

Гръцкото правителство обяви нов пакет от мерки срещу разпространението на коронавируса в страната, сред които е и отмяна на тазгодишното издание на традиционния международен панаир в Солун, съобщават гръцките медии. Въведени са и по-строги правила за влизане в страната, включително и през сухопътните граници. Мерките бяха обявени от заместник-говорителя..

публикувано на 10.08.20 в 17:43

Всяко училище с план за действие за дистанционно обучение заради COVID-19

Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна среда, а всяко училище трябва да има екшън план за превключване на дистанционно обучение заради COVID-пандемията. Това съобщиха от Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България. Днес в МОН се проведе работна среща на експерти от здравното и образователното министерства за..

публикувано на 10.08.20 в 17:32

Уволниха двама служители на НСО заради "Росенец", други четирима са с дисциплинарни наказания

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно, заради констатирани пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли в района на парк „Росенец“. От службата днес съобщиха, че служебната проверка на действията на охранителите бе разпоредена със заповед на Началника на НСО от 9 юли и бе извършена и..

публикувано на 10.08.20 в 17:19

Насърчават безработни да стартират собствен бизнес

Безработни с право на парично обезщетение могат да започнат собствен бизнес за производство на стоки и/или услуги благодарение на насърчителна мярка на Агенцията по заетостта. За целта желаещите трябва да представят бизнес проект в бюрото по труда, в което са регистрирани, съобщават от социалното министерство. В Закона за насърчаване на..

публикувано на 10.08.20 в 16:21