Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Всички места по държавна поръчка в Икономически университет – Варна са запълнени

За най-предпочитаните специалности се конкурират по повече от 8 – 10 кандидат-студенти за едно място

Приключи записването на новоприетите студенти по държавна поръчка в Икономически университет – Варна. Кандидатстващите за учебната 2020/2021 година във висшето училище са значително повече от определените места. Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 49% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Най-желаните специалности на ранен прием са: „Международни икономически отношения“, „Счетоводство и одит“, „Счетоводство и финанси“. При основния прием най-желани са специалностите „Туризъм“, „Информатика и компютърни науки“, „Дигитални медии и ПР“ и „Стокознание и митническа дейност“.

За най-предпочитаните специалности се конкурират по повече от 8 – 10 кандидат-студенти за едно място, като минималният бал е над 22 (при 24 максимален). Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на английски език „Международен бизнес“ и „Бизнес и мениджмънт“. Специалност „Бизнес и мениджмънт“ ще стартира за първи път през тази учебна година.

Ръководството на ИУ – Варна работи за максимално удовлетворяване на повишения интерес. Продължава кандидатстването и записването на кандидат-студенти за всички специалности в платен прием, редовна и дистанционна форма на обучение.

За повече информация: Прием в ОКС „бакалавър“:

тел. 052 830820 еmail: priem@ue-varna.bg
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Балчик, алея край брега

Обмислят отново въвеждането на синя зона в Балчик

Платена зона за паркиране в най-натоварените участъци край морето в община Балчик ще предложи кметът Николай Ангелов . В на­ча­ло­то на след­ва­ща­та го­ди­на с прие­ма­не­то на бюд­же­та ще за­поч­не под­го­тов­ка­та за въ­веж­да­не­то на си­ня зо­на за пар­ки­ра­не. "Има пъл­на проек­тна го­тов­ност, знаем кои са пар­ко­мес­та­та, ча­ка­ме..

публикувано на 28.10.20 в 13:52

Двама души от община Тервел станаха жертви на COVID-19

60-годишен мъж от Тервел е починал снощи във варненска болница, където се е лекувал от COVID-19 в продължение на няколко дни, съобщават от местната администрация. В началото на месеца коронавирусът взе друга жертва - жена на 41 години от село Орляк. Към момента в болница са 71-годишна пенсионерка от Тервел и 41-годишен безработен мъж от Орляк. Още шест..

публикувано на 28.10.20 в 13:46

Собственици на школи и занимални: Затягането на мерките ни обрича на фалит

Обръщаме се към Вас като собственици на частни школи, занимални и образователни центрове за работа с деца. Затягането на мерките, отново, обрича всички собственици на горепосочените заведения на фалит. Това се казва в писмо на собственици на занимални, школи, образователни центрове, изпратено до Министерствата на здравеопазването и образованието...

публикувано на 28.10.20 в 13:42

Започва третият етап на мярката 60\40

Започва третият етап на мярката 60\40. Агенцията по заетостта стартира процедура за кандидатстване на работодатели за изплащане на средствата за запазване на заетостта на работници и служители след периода на извънредното положение, съобщиха от пресцентъра на Агенцията. Регламентираната подкрепа за новия етап е отново в размер на 60 на сто от..

публикувано на 28.10.20 в 13:27

Затвориха сградите на Министерството на икономиката заради служители с коронавирус

Сградите на Министерството на икономиката ще бъдат затворени за пълна дезинфекция заради установени случаи на коронавирус сред служители на ведомството, съобщиха от министерството. Предприети са всички необходими мерки, предписани от Министерството на здравеопазването и от РЗИ, добавят от министерството. /БГНЕС

публикувано на 28.10.20 в 13:14
ТД на НАП-Варна

НАП-Варна призовава клиентите да посещават сградата при неотложност

С оглед на удължената епидемична обстановка в страната, свързана с корона вируса, от НАП - Варна призовават всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офиса на Агенцията, освен при неотложност, съобщават от Агенцията.  Клиентите които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на..

обновено на 28.10.20 в 13:08

Допълнителни проучвания бавят ремонтните дейности на ул. „Боян Бъчваров“ в Кабакум

Допълнителни проучвания бавят завършването на ремонтните дейности на ул. „Боян Бъчваров“ във варненската местност Кабакум, където се изгражда канализационна мрежа . Този проект  тръгна по инициатива на община Варна, за да се разреши този битов проблем за живеещите в района . При реализацията му обаче възниканаха и технически проблеми, които трябваше..

публикувано на 28.10.20 в 12:49