Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим

Анелия е от София, дългогодишен журналист, чувства се късметлия, че е стигнала до д-р Емилова.

Когато си осигуря лукса да дойда тук, а мога да кажа, че това е лукс, защото грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим. Когато имам възможност да дойда тук, тялото ми се възобновява, изглеждам много по-млада, всички ме питат какво се случва, зареждам се с енергия, нямам никакви проблем през сезона на инфекции и грип.

От много време съм почитател и последовател на д-р Емилова, гледам поне веднъж годишно да направя две-три седмици на здравословно хранене.

В началото бях малко Тома Неверни, започнах със здравословно хранене, получаваш всички бонуси, които имаш и от гладуването, но ти трябва малко по-дълък период. Не съм фанатизиран човек, който прави кардинални промени в менюто, когато има повод, когато сме с приятели, хапвам от това, което всичко хапват. Но гледам основното вкъщи, това с което аз се храня, да са предимно растителни, бобови храни, много плодове и жива храна. Всичко на което ни научи д-р Емилова.

Тази година за първи път реших да мина на плодолечение. Това всъщност въобще не е гладуване, а един прекрасен период, в който се храниш с плодове, чай, мед. Първо не усещаш никакъв глад и след няколко дни започваш да чувстваш как тялото ти работи само за себе си. Започваш едни процеси на пречистване, изчистване, едно подреждане.

Ролята на д-р Емилова за тази мотивация?

Ролята на д-р Емилова е водеща. Тя е невероятен вдъхновител, човек с мисия, мога откровено да кажа, че това не е случаен човек, тя не е просто лекар, не е просто вдъхновител, тя връща здравето и живота на хората.

Това, което видях с очите си - хората, с които се запознах тук, всеки споделя и има желанието да разкаже през какво е преминал. Толкова хора са върнати към живот и са изправени на крака, че мога да кажа, че нито едно хапче и нито един лекар не може да свърши това. Какво още споделя Анелия, чуйте в звуковия файл:От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30