Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим

Анелия е от София, дългогодишен журналист, чувства се късметлия, че е стигнала до д-р Емилова.

Когато си осигуря лукса да дойда тук, а мога да кажа, че това е лукс, защото грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим. Когато имам възможност да дойда тук, тялото ми се възобновява, изглеждам много по-млада, всички ме питат какво се случва, зареждам се с енергия, нямам никакви проблем през сезона на инфекции и грип.

От много време съм почитател и последовател на д-р Емилова, гледам поне веднъж годишно да направя две-три седмици на здравословно хранене.

В началото бях малко Тома Неверни, започнах със здравословно хранене, получаваш всички бонуси, които имаш и от гладуването, но ти трябва малко по-дълък период. Не съм фанатизиран човек, който прави кардинални промени в менюто, когато има повод, когато сме с приятели, хапвам от това, което всичко хапват. Но гледам основното вкъщи, това с което аз се храня, да са предимно растителни, бобови храни, много плодове и жива храна. Всичко на което ни научи д-р Емилова.

Тази година за първи път реших да мина на плодолечение. Това всъщност въобще не е гладуване, а един прекрасен период, в който се храниш с плодове, чай, мед. Първо не усещаш никакъв глад и след няколко дни започваш да чувстваш как тялото ти работи само за себе си. Започваш едни процеси на пречистване, изчистване, едно подреждане.

Ролята на д-р Емилова за тази мотивация?

Ролята на д-р Емилова е водеща. Тя е невероятен вдъхновител, човек с мисия, мога откровено да кажа, че това не е случаен човек, тя не е просто лекар, не е просто вдъхновител, тя връща здравето и живота на хората.

Това, което видях с очите си - хората, с които се запознах тук, всеки споделя и има желанието да разкаже през какво е преминал. Толкова хора са върнати към живот и са изправени на крака, че мога да кажа, че нито едно хапче и нито един лекар не може да свърши това. Какво още споделя Анелия, чуйте в звуковия файл:От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50

Защо е полезна лещата?

Лещата е с високо съдържание на протеини и трябва да я консумираме поне два пъти седмично, съветва д-р Людмила Емилова. Лещата е полезна и в състояние на покълване, защото така се увеличават полезните вещества в нея. Това я прави изключително здравословна. Още за полезността д-р Емилова разказва пред Габриела Гаврилова. Кой от всички видове лещи са..

публикувано на 01.03.21 в 07:00