Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С гладолечение реших много здравословни проблеми

Христина и Людмила (както нарича д-р Емилова нашата събеседничка) ги свързва над 50-годишно приятелство. Имат много общи спомени и са решили няколко сериозни здравословни проблема. 

Христина не приема лекарства, всеки ден работи в градината, ако почувства неразположение, веднага прави няколко дни на гладуване. 

Здравейте, как се казвате?

Казвам се Христина, приятели сме, работихме заедно, след това се разделихме, но никога не сме прекъсвали връзката. Може да се случи една година да не се виждаме, да не се чуваме, но всеки път когато се чуем, е все едно снощи сме били заедно.

Програмата на д-р Емилова помагала ли е на вашето семейство?

Много, те бяха много добри приятели с мъжа ми, когато той получи инсулт го доведохме на носилка тук. Тя сама се грижеше за него. Дясната му страна беше парализирана. Една сутрин започнал да крещи, тя се уплашила, а той докато се бръсне с едната ръка, започнал да се бръсне и с другата, като разбрал, че може да движи и двете си ръце и от радост започнал да крещи. 

Моят внук беше на 3 години, щяха да му правят операция за сливици, без да знаят майка му и баща му, му направихме гладуване 3 дни, не му направиха операция и от тогава не е имал този проблеми. 

На моята внучка и откриха поликистоза и там бяха решили да правят операция, направихме 20 дена гладуване и смъкна кистата, беше 7 см., повече не е имала проблеми. Сега тя е най-големият привърженик на доктор Емилова, тя е по-страшна от нас.

Сега как се чувствате, отивате на разходка?

Сега ме болеше крак, отидох на лекар, направиха ми рентген и казаха коксартроза, уплашиха ме страшно. Излязох от там и направих гладуване 10 дена и дойдох в клиниката само за да се захраня. Веднага се оправи работата, вкъщи си гладувах и през цялото време непрекъснато работех в градината.

Какво още сподели за опита си с гладуването Христина:От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50

Защо е полезна лещата?

Лещата е с високо съдържание на протеини и трябва да я консумираме поне два пъти седмично, съветва д-р Людмила Емилова. Лещата е полезна и в състояние на покълване, защото така се увеличават полезните вещества в нея. Това я прави изключително здравословна. Още за полезността д-р Емилова разказва пред Габриела Гаврилова. Кой от всички видове лещи са..

публикувано на 01.03.21 в 07:00