Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С гладолечение реших много здравословни проблеми

Христина и Людмила (както нарича д-р Емилова нашата събеседничка) ги свързва над 50-годишно приятелство. Имат много общи спомени и са решили няколко сериозни здравословни проблема. 

Христина не приема лекарства, всеки ден работи в градината, ако почувства неразположение, веднага прави няколко дни на гладуване. 

Здравейте, как се казвате?

Казвам се Христина, приятели сме, работихме заедно, след това се разделихме, но никога не сме прекъсвали връзката. Може да се случи една година да не се виждаме, да не се чуваме, но всеки път когато се чуем, е все едно снощи сме били заедно.

Програмата на д-р Емилова помагала ли е на вашето семейство?

Много, те бяха много добри приятели с мъжа ми, когато той получи инсулт го доведохме на носилка тук. Тя сама се грижеше за него. Дясната му страна беше парализирана. Една сутрин започнал да крещи, тя се уплашила, а той докато се бръсне с едната ръка, започнал да се бръсне и с другата, като разбрал, че може да движи и двете си ръце и от радост започнал да крещи. 

Моят внук беше на 3 години, щяха да му правят операция за сливици, без да знаят майка му и баща му, му направихме гладуване 3 дни, не му направиха операция и от тогава не е имал този проблеми. 

На моята внучка и откриха поликистоза и там бяха решили да правят операция, направихме 20 дена гладуване и смъкна кистата, беше 7 см., повече не е имала проблеми. Сега тя е най-големият привърженик на доктор Емилова, тя е по-страшна от нас.

Сега как се чувствате, отивате на разходка?

Сега ме болеше крак, отидох на лекар, направиха ми рентген и казаха коксартроза, уплашиха ме страшно. Излязох от там и направих гладуване 10 дена и дойдох в клиниката само за да се захраня. Веднага се оправи работата, вкъщи си гладувах и през цялото време непрекъснато работех в градината.

Какво още сподели за опита си с гладуването Христина:От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим

Анелия е от София, дългогодишен журналист, чувства се късметлия, че е стигнала до д-р Емилова. Когато си осигуря лукса да дойда тук, а мога да кажа, че това е лукс, защото грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим. Когато имам възможност да дойда тук, тялото ми се възобновява, изглеждам много по-млада, всички..

публикувано на 29.06.20 в 09:30

Пренебрегваните сладки картофи

Бататите или т.нар. сладки картофи са грудков зеленчук, за който се смята, че е бил използван като храна от човека още преди 10 хиляди години. Много отдавна човечеството се е стремило да се храни по този начин и това не е случайно, защото грудките на сладкия картоф са една от най-здравословните храни в съвременното ни общество...

публикувано на 22.06.20 в 09:30

Защо зеленият боб трябва да присъства на трапезата ни

Зеленият боб е фаворит по отношение на това, че има изключително ценни качества и е много полезен за хората, които страдат от  диабет, затлъстяване , както и за тези, които имат висок инсулин т.н. хиперинсулинизъм , което пък предшества появата на диабет II тип. Затова не трябва да пропускаме поне веднъж седмично в семейното меню да..

публикувано на 15.06.20 в 09:30
Адвокат Юлиян Ламбовски

Адвокат Ламбовски: Откакто се доверих на д-р Емилова не съм боледувал дори от грип

Адвокат Юлиян Ламбовски се доверява на д-р Емилова вече 12 години. Всяка пролет след Великден и Гергьовден той задължително напуска София, за да посети Клиниката на д-р Емилова. За себе си Адвокат Ламбовски  казва, че е почитател на природсъобразното хранене, но не е краен. "Обичам си агънце, барбекю и хубавите неща от живота, макар последните години..

публикувано на 11.06.20 в 18:35
Д-р Людмила Емилова

Защо Клиниката на д-р Емилова е оазис на здравето

До края на месец юни Клиниката на д-р Емилова остава в курортна Св. Константин край Варна. Карантината не изплаши хората и те отново се доверяват на екипа на Клиниката, защото залагат на своето здраве. Несъмнено два месеца и поволина да останеш в къщи означава в повечето случаи обездвижване, често отваряне на хладилника и съответно повече килограми...

публикувано на 08.06.20 в 04:15

Сърце, енергия и желание за ново начало в Клиника "Д-р Емилова"

Започва седмицата, в която екипът  на Клиника „Д-р Емилова“ се връща отново на работа. От 20 май, сряда,  ще бъдат приемани и първите пациенти. На постъпилите в първите 3 дни от започване на работата ще бъде направено намаление.  Няма да бъдат приемани пациенти с грипоподобни оплаквания и симптоми, а дейността ще е изцяло съобразена с..

публикувано на 18.05.20 в 14:44

Клиника "Д-р Емилова" отваря на 20 май

Клиниката ще бъде отново отворена 7 дни след официалната отмяна на извънредното положение в страната. На постъпилите в първите 3 дни от започване на работата ще бъде направено намаление.  Няма да бъдат приемани пациенти с грипоподобни оплаквания и симптоми. Работата ни ще е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на..

публикувано на 11.05.20 в 19:24