Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С гладолечение реших много здравословни проблеми

Христина и Людмила (както нарича д-р Емилова нашата събеседничка) ги свързва над 50-годишно приятелство. Имат много общи спомени и са решили няколко сериозни здравословни проблема. 

Христина не приема лекарства, всеки ден работи в градината, ако почувства неразположение, веднага прави няколко дни на гладуване. 

Здравейте, как се казвате?

Казвам се Христина, приятели сме, работихме заедно, след това се разделихме, но никога не сме прекъсвали връзката. Може да се случи една година да не се виждаме, да не се чуваме, но всеки път когато се чуем, е все едно снощи сме били заедно.

Програмата на д-р Емилова помагала ли е на вашето семейство?

Много, те бяха много добри приятели с мъжа ми, когато той получи инсулт го доведохме на носилка тук. Тя сама се грижеше за него. Дясната му страна беше парализирана. Една сутрин започнал да крещи, тя се уплашила, а той докато се бръсне с едната ръка, започнал да се бръсне и с другата, като разбрал, че може да движи и двете си ръце и от радост започнал да крещи. 

Моят внук беше на 3 години, щяха да му правят операция за сливици, без да знаят майка му и баща му, му направихме гладуване 3 дни, не му направиха операция и от тогава не е имал този проблеми. 

На моята внучка и откриха поликистоза и там бяха решили да правят операция, направихме 20 дена гладуване и смъкна кистата, беше 7 см., повече не е имала проблеми. Сега тя е най-големият привърженик на доктор Емилова, тя е по-страшна от нас.

Сега как се чувствате, отивате на разходка?

Сега ме болеше крак, отидох на лекар, направиха ми рентген и казаха коксартроза, уплашиха ме страшно. Излязох от там и направих гладуване 10 дена и дойдох в клиниката само за да се захраня. Веднага се оправи работата, вкъщи си гладувах и през цялото време непрекъснато работех в градината.

Какво още сподели за опита си с гладуването Христина:От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30

Грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим

Анелия е от София, дългогодишен журналист, чувства се късметлия, че е стигнала до д-р Емилова. Когато си осигуря лукса да дойда тук, а мога да кажа, че това е лукс, защото грижата за здравето е най-големият лукс, който можем да си позволим. Когато имам възможност да дойда тук, тялото ми се възобновява, изглеждам много по-млада, всички..

публикувано на 29.06.20 в 09:30