Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Турция запазват миналогодишните цени по курортите

Снимка: Ани Петрова

От 1 август се възобновяват пътническите полети между двете страни, както и връзките на Русия с Великобритания и Танзания. От тази дата стартират полетите от Анкара и Истанбул, а от 10 август и полетите до курортните зони – Анталия, Бодрум и Далаламан.

Турските власти отказват подкрепа на онези сектори от икономиката, които пострадаха от мерките срещу пандемията, в това число и туризма. Федерацията на хотелиерите се въздържа от прогнози колко биха били руските туристи до края на сезона.

Не само Турция, а вече и други страни се „отварят“ след ужаса на ограниченията и Чорабатър смята, че страната му е след предпочитаните за почивка не само сред руските туристи.

По данни на Министерството на финансите на Турция, през последните дни са регистрирани по 900 – 1000 души на ден. От началото на пандемията по официални данни са се заразили над 230 000 и са починали над 5 700 души.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Веселин Марешки

На България са й нужни велики българи, а не Велико народно събрание, смята Веселин Марешки

Председателят на "Воля"  и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки коментира във Варна идеите на премиера за свикване на Велико народно събрание и намаляване броя на народните представители като заяви,че ни трябват повече изцяло мажоритарни избори: Според Марешки мнозинството в парламента не може да събере повече..

публикувано на 14.08.20 в 17:40

В Деня на Варна - 15 август променят движението в центъра на града

Във връзка с организиране на празнична програма по повод честване на празника на Варна -на 15.08.2020 г. (събота), от 10:20 часа до приключване на мероприятието (около 11:15 часа) ще бъде преустановено движението: по бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”; бул. „Владислав Варненчик” - в..

обновено на 14.08.20 в 17:23
Снимката е илюстративна

67 нови курсанти прекрачиха днес прага на Морско училище

67 младежи и девойки се вляха в курсантските редици на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. Днес бъдещите офицери официално прекрачиха прага на Морско училище , съобщиха от МО. Сред тях са и курсантите за специалността "военен лекар",която е пилотен проект между Морското..

обновено на 14.08.20 в 17:21

Рентите са много високи смятат от Асоциацията на земеделските производители

Проблем е, че рентите са много високи и много земеделци работят с банкови кредити. Т ова заяви пред БТА в Плевен Венцислав Върбанов - председател на Асоциацията на земеделските производители в България. Той е убеден, че нивата на рентите преминават вече "прага на търпимостта". "В един момент много хора, които ползват наета земя, могат да..

публикувано на 14.08.20 в 17:11

Санитар от хоспис във Варна е с положителна проба за COVID-19

Регистриран е втори случай на лице с положителна проба за COVID-19 в хоспис във Варна, съобщиха от РЗИ в крайморския град. Положителната проба е на санитар, който веднага е изолиран. От взетите проби на всички домуващи и обслужващ персонал, получените резултати са отрицателни за COVID-19. Работят се пробите на още трима души от..

публикувано на 14.08.20 в 16:55

Фестивалът "/не/Възможното образование" ще представи в Добрич филми за алтернативите в ученето

Фестивалът "/не/Възможното образование" ще представи в Добрич селекция от документални филми за алтернативите в ученето, съобщават от общината за събитието, което ще се състои в дните 17-20 август. В кинозала ще бъде превърната терасата на литературното кафене в етнографския комплекс "Стария Добрич", като се очаква в дискусиите да се включат..

публикувано на 14.08.20 в 16:49

Испания затваря нощните клубове в цялата страна

Всички испански региони са се споразумели да разпоредят затваряне на нощните клубове и забрана на пушенето в открити зони, когато е невъзможно да се поддържа безопасна дистанция. Това са част от мерките, чиято цел е да се овладее нарастването на броя на заразените с новия коронавирус, обяви днес министърът на здравеопазването Салвадор Иля, цитиран от..

публикувано на 14.08.20 в 16:39