Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Испания затваря нощните клубове в цялата страна

Всички испански региони са се споразумели да разпоредят затваряне на нощните клубове и забрана на пушенето в открити зони, когато е невъзможно да се поддържа безопасна дистанция.

Това са част от мерките, чиято цел е да се овладее нарастването на броя на заразените с новия коронавирус, обяви днес министърът на здравеопазването Салвадор Иля, цитиран от Ройтерс.

Испанският здравен министър прикани още на едно място да не се събират над 10 души и предупреди особено младите хора да не си правят срещи на открито, за да пият алкохол.

През последните дни броят на заразените с Ковид-19 в Испания нараства и вчера достигна 337 334 от началото на пандемията. /БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ

Финанси за малки проекти по селата пренасочва МИГ Балчик-Ген.Тошево

На Об­що от­чет­но-из­бор­но съб­ра­ние Мес­тна­та ини­циа­тив­на гру­па  (МИГ) Бал­чик - Ге­не­рал То­ше­во из­бра Уп­ра­ви­тел­ния си съ­вет за след­ва­щия пет­го­ди­шен ман­дат, без из­ме­не­ния в ръ­ко­вод­ство­то. Ста­рият нов пред­се­да­тел на УС на сдру­же­ние­то е кме­тът на Ге­не­рал То­ше­во Ва­лен­тин Ди­мит­ров, с..

публикувано на 20.01.21 в 14:39

Край Варна хванаха шофьор с незаконни цигари за 17 000 лева в багажника

40 000 къса незаконни цигари, на стойност 17 000 лева, задържаха служители на ОД на МВР – Варна при специализирана операция по линия противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол, съобщават от полицията. На АМ "Хемус" е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 51-годишен мъж от габровското село Поповци, известен на органите..

публикувано на 20.01.21 в 14:07

Нова социална услуга ще осигури асистенти на над 700 души във Варна

Нова социална услуга ще осигури асистенти за 728 нуждаещи се от подкрепа хора във Варна, като за целта ще бъдат назначени 240 души за тази длъжност. Община Варна получи предварително одобрение от Агенция за социално подпомагане за създаване на социална услуга „Асистентска подкрепа“, съобщават от общинската пресслужба. Услугите ще се предоставят на хора..

публикувано на 20.01.21 в 13:09

Спасиха от изсичане 650 дървета чрез кампанията „Лист по лист“

Положителни са резултатите за 2020 година от кампанията "Лист по лист", чрез която се събира и предава остатъчна хартия за рециклиране.  117 участници за 12 месеца успяха да съберат и предадат за рециклиране 37 296 кг. отпадъчна хартия.  Равносметката включва спасени от изсичане цели 650 дървета.  Още за инициативата от разговора на Ваня Славова с..

публикувано на 20.01.21 в 12:14

Министърът на туризма иска служителите по морето и летищата да бъдат ваксинирани до лятото

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще изпрати писмо до Националния ваксинационен щаб с искане да бъдат ваксинирани приоритетно персоналът по морето и служителите на летищата Варна, Бургас и София, преди летния туристически сезон, съобщава Travelnews . Освен това писмо ще бъде изпратено и до министъра на..

публикувано на 20.01.21 в 12:07

46 услуги на Морска администрация са достъпни онлайн

Всички морски специалисти могат да използват електронно заявяване на административни услуги на ”Морска администрация". 46 са улугите, които са достъпни онлайн.  Сигнали от граждани с морски професии за опашки пред сградата на Морската  администрация във Варна и чакане по няколко часа при ниски температури, предизвикаха коментар на кап. Живко..

публикувано на 20.01.21 в 12:05

Организират безплатни обучителни уебинари в туризма

„Маректинг уикенди в туризма” е най-новата съвместна инициатива на Варненската туристическа камара и агенция „ Brand star ”. Всяка събота и неделя, в месеците февруари и март, водещи експерти в областта на дигиталния маркетинг ще имат възможността да споделят своя опит и знания с различни представители на туристическия бранш. Туризмъте един от..

публикувано на 20.01.21 в 11:22