Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова.

Здравейте, какво се случи при вас?

Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни методи. След четене, проучване и консултации с приятели, решихме цялото семейство - аз, детето, съпругът ми и майка ми, да дойдем в клиниката при д-р Емилова. Детето беше тогава на шест години, направи шест дни на плодове, чай и мед, като още на третия ден се забеляза подобрение, спря да хърка, дишаше по-свободно, до края на шестия ден нямаше никакви оплаквания вече. Третата сливица се беше прибрала, направи шест дни на захранване, чувстваше се чудесно. Като бонус от цялата тази програма и подкрепа на детето ми, а аз имах тежка мигрена (дълги години пиех много обезболяващи) направих и аз един режим на плодове, чай и мед около 20 дни и смея да твърдя, че оттогава мигрената ми остана само един спомен.

Останалите членове на семейството?

Останалите членове на семейството нямаха конкретни здравословни проблеми, но също се чувстваха перфектно след този режим. И след приключване на режима, от тогава почти всяка година идваме за здраве, за отпуска, за почивка, за релаксация. Опитваме се да спазваме здравословен начин на живот.

Труден ли е за спазване в обикновения живот този режим?

Всичко е въпрос на нагласа и на воля. Не е трудно, когато човек го реши. Да, има „изкушения” в реалния живот, когато прекалим малко с изкушенията идваме и влизаме наново в ритъм.

След толкова години не си ли казвате стига вече?

Никога не сме си казвали, защото когато човек дойде тук и усети насладата от това как се чувства, колко е жив, колко е жизнен с какво настроение е, как спи по-добре това му стига почти до следващата година да издържи и да бъде благодарен на всичко, което се случва в клиниката.

Какво най-много ви допада в клиниката?

Най-много ми допада това, че програмата е много запълнена, обръща се внимание и на спорта, на релаксацията, всички са много внимателни, много отзивчиви. Чувствам се наистина обгрижена, доволна и отпочинала.

Целия разговор с Мария може да чуете в звуковия файл:

От 5 юли до 30 август клиниката на д-р Емилова е в Боровец. Телефонът за връзка с нейните секретари е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50