Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Още събират незаконна такса за плажовете "Русалка"

Снимка: Мая Щърбанова

Все още събират незаконна такса за достъп до плаж„Русалка“. Проверка, възложена Върховната административна прокуратурата, установи нарушението. Ограничено е свободното ползване на плажовете „Русалка - бейби плаж“, „Русалка - централен“ и „Русалка - каяк“.

Граждани могат да стигнат до ивицата с т.нар. „гривни” на стойност 6 лева. Паркингът също е платен, предаде БНР.

 В рамките на комплекса е поставена табела, чийто текст гласи, че срещу куверт от 6 лева на човек посетителите могат да ползват цялата алейна инфраструктура на селището и плажните принадлежности.

"За извършената проверка длъжностните лица от Министерството на туризма са съставили констативен протокол, към който е приложен снимков материал и касовия бон от заплатените такси за „гривни“, информират от държавното обвинение.

От там уточняват, че са уведомени от Министерството на туризма, че в най-кратки срокове ще предприеме действия по търсене на административно-наказателна отговорност спрямо търговско дружество за ограничаване на безплатния достъп на гражданите до трите морски плажа, както и за поставянето на плажни принадлежности на неохраняеми морски плажове без право на това.


ВИЖТЕ ОЩЕ

След час представят проектобюджета на Варна за 2021

В Юнашкия салон  от 13,30 ч. ще бъде представен проектобюджетът на Варна за 2021 година Това съобщение получихме в 11.55 на редакционната поща.  В сайта на общината обаче съобщението за публичното обсъждане  е с дата 15 януари.  Там четем: Проектобюджетът на община Варна за 2021г. възлиза на 556700 000 лв., в т.ч.:I.Бюджет –488 070 000 лв.II...

публикувано на 18.01.21 в 12:28

Представят проектобюджета на Варна за 2021 година

Проектобюджетът на община Варна за 2021 година ще бъде представен днес в 13,30 ч. в Юнашкия салон. 556 700 000 лв милиона лева е макрорамката на бюджета за тази година .68 630 000 лв. са парите, които е предвидено да постъпят от европейски проекти и програми.   488 070 000 лв. трябва да влязат в местната  хазна - в  тези средства са включени..

публикувано на 18.01.21 в 11:58

Замръзнали улици в с. Тополи

Живеещите във варненеското село пишат във фейсбук групата "Село Тополи" за замръзнали улици. Така е в населеното място от няколко дни след теч от ВиК-авария.  Хората се оплакват, че улица Коларова например е под наклан, без осветление и когато замъзне е опасна за придвижване.  В коментарите към поста Радостина Димова например се оплаква,..

публикувано на 18.01.21 в 11:32

Обмислят постепенно разхлабване на мерките в страната

Възможно е да има стъпково отваряне, тоест на всеки две седмици да има отваряне на бизнеси.  Това каза пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Различни са предложенията за хотели, ресторанти, молове. Първоначално ще се отворят заведенията в зимните курорти, където сезонът е пред приключване преди реално да е..

публикувано на 18.01.21 в 10:39

"Ти броиш" паралелно с вота в изборния ден

„Ти броиш“ е национална кампания, целяща да предотврати опитите за измами и манипулации при броенето на гласовете на предстоящите парламентарни избори. За целта се търсят 12 000 души – колкото са изборните секции в страната – които да присъстват на броенето на бюлетините в изборния ден. Те трябва да следят за тяхното честно преброяване и за..

обновено на 18.01.21 в 10:33
Проф. Венцислав Мутафчийски

Мутафчийски предлага ваксинационните центрове в болниците да работят на две смени до 22 часа

Точно в 10 часа началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски получи втората доза от ваксината на Pfizer/BioNTech. Днес близо 100 служители на ВМА ще бъдат реимунизирани. Ген. Мутафчийски съобщи, че досега нито той, нито някой от колегите му е имал странични реакции. 717 души от Военномедицинска академия до сега са ваксинирани,..

публикувано на 18.01.21 в 10:28

Централна автоспирка работи от днес в Белослав

Централна автоспирка работи от днес в Белослав . Модерното съоръжение ще може да се ползва от всички пътуващи от и за града по автобусни линии Варна-Белослав и Варна-Разделна. Предстои подмяна на автобусни спирки, разположени в други части по автобусните линии, преминаващи през територията на община Белослав, съобщават още от местната..

публикувано на 18.01.21 в 10:03