Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова.

Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва.

Като кардиолог вие как оценявате методите?

- Аз съм на другия край на таблицата, по-добре обаче преди да стигнат пациентите до мен, да им правя коронарографии или да ги пращам на операция, да дойдат при доктор Емилова. И да живеят живота, който тя предлага или лечението, което не струва пари - плодовата диета и гладуване. Гладуване - за да не се образуват плаки по коронарните съдове и да могат хората да живеят спокойно. Има случаи, когато не можем да помогнем само с гладуване, те тогава идват. На първо място по причина за смъртност са сърдечно-съдовите заболявания в България. Смъртността се увеличава от тютюнопушенето, ненормалния начин на живот, стреса.

Вие сте с вашето семейство в клиниката на д-р Емилова?

- Тук съм с моята дъщеря и моята внучка, и те са идвали няколко пъти досега. Трябва да призная някои мои грешки в дисциплината, като се върна не спазвам всичко, но сега съм решила да гладувам доста дълго и да продължа захранващия период достатъчно дълго. За да мога да се подготвя, защото ми предстои една втора операция на лявата раменна става, първата операция мина много добре, движа се и работя. Благодарна съм, че съм тук отново.

Слънце, плодове и чай, защо смятате че ще помогнат?

Защото всяка операция е един стрес за целия организъм, за да бъда спокойна, че кръвното налягане, лабораторните параметри ще бъдат добре. Плодолечението подготвя много добре тялото, защото всички натрупани мазнини, отрови се изчистват, чрез различни методи. Всичко това помага много на организма да се изчисти от отровите, които са се събрали.

Доктор Емилова за професор Савова е?

- Тя е герой, тя е борец, която се пребори, в началото не и беше лесно, тя самата вярва в това, което проповядва, което работи. Тя е една истинска българка, която се бори за здравето на народа. Благодаря,  доктор Емилова, че ви има, и че настоятелно се борите, дори и за такива малко не добри пациенти като Ана Савова.

Целият разговор може да чуете тук:


Телефонът за връзка с клиниката на д-р Емилова е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00

Яжте кисело зеле за естествен имунитет

Клиниката на д-р Емилова в момента работи онлайн, а пациенти, които вече са се убедили за ползите от здравословния начин на живот от цял свят търсят съвети в тази специфична ситуация. Още полезна информация можете да намерите на сайта на клиниката. Защо една стара българска храна вече я наричаме супер храна? Става въпрос за домашно..

публикувано на 14.12.20 в 07:02

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25