Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова.

Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва.

Като кардиолог вие как оценявате методите?

- Аз съм на другия край на таблицата, по-добре обаче преди да стигнат пациентите до мен, да им правя коронарографии или да ги пращам на операция, да дойдат при доктор Емилова. И да живеят живота, който тя предлага или лечението, което не струва пари - плодовата диета и гладуване. Гладуване - за да не се образуват плаки по коронарните съдове и да могат хората да живеят спокойно. Има случаи, когато не можем да помогнем само с гладуване, те тогава идват. На първо място по причина за смъртност са сърдечно-съдовите заболявания в България. Смъртността се увеличава от тютюнопушенето, ненормалния начин на живот, стреса.

Вие сте с вашето семейство в клиниката на д-р Емилова?

- Тук съм с моята дъщеря и моята внучка, и те са идвали няколко пъти досега. Трябва да призная някои мои грешки в дисциплината, като се върна не спазвам всичко, но сега съм решила да гладувам доста дълго и да продължа захранващия период достатъчно дълго. За да мога да се подготвя, защото ми предстои една втора операция на лявата раменна става, първата операция мина много добре, движа се и работя. Благодарна съм, че съм тук отново.

Слънце, плодове и чай, защо смятате че ще помогнат?

Защото всяка операция е един стрес за целия организъм, за да бъда спокойна, че кръвното налягане, лабораторните параметри ще бъдат добре. Плодолечението подготвя много добре тялото, защото всички натрупани мазнини, отрови се изчистват, чрез различни методи. Всичко това помага много на организма да се изчисти от отровите, които са се събрали.

Доктор Емилова за професор Савова е?

- Тя е герой, тя е борец, която се пребори, в началото не и беше лесно, тя самата вярва в това, което проповядва, което работи. Тя е една истинска българка, която се бори за здравето на народа. Благодаря,  доктор Емилова, че ви има, и че настоятелно се борите, дори и за такива малко не добри пациенти като Ана Савова.

Целият разговор може да чуете тук:


Телефонът за връзка с клиниката на д-р Емилова е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30

25 кг надолу и вече без лекарства за високо кръвно и диабет

Това се случва в живота на един господин, който от една година спазва съветите на д-р Емилова и е направил нейната програма няколко пъти. - Казвам се Руслан Митев, преди една година бях тук и направих пълната програма 20 плюс 10 захранване. Двайсет дни на плодове - това е лечебната програма и изчезна кръвното, в смисъл падна..

публикувано на 13.07.20 в 09:30

С гладолечение реших много здравословни проблеми

Христина и Людмила (както нарича д-р Емилова нашата събеседничка) ги свързва над 50-годишно приятелство. Имат много общи спомени и са решили няколко сериозни здравословни проблема.  Христина не приема лекарства, всеки ден работи в градината, ако почувства неразположение, веднага прави няколко дни на гладуване.  Здравейте, как се казвате? Казвам..

публикувано на 06.07.20 в 09:30