Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова.

Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва.

Като кардиолог вие как оценявате методите?

- Аз съм на другия край на таблицата, по-добре обаче преди да стигнат пациентите до мен, да им правя коронарографии или да ги пращам на операция, да дойдат при доктор Емилова. И да живеят живота, който тя предлага или лечението, което не струва пари - плодовата диета и гладуване. Гладуване - за да не се образуват плаки по коронарните съдове и да могат хората да живеят спокойно. Има случаи, когато не можем да помогнем само с гладуване, те тогава идват. На първо място по причина за смъртност са сърдечно-съдовите заболявания в България. Смъртността се увеличава от тютюнопушенето, ненормалния начин на живот, стреса.

Вие сте с вашето семейство в клиниката на д-р Емилова?

- Тук съм с моята дъщеря и моята внучка, и те са идвали няколко пъти досега. Трябва да призная някои мои грешки в дисциплината, като се върна не спазвам всичко, но сега съм решила да гладувам доста дълго и да продължа захранващия период достатъчно дълго. За да мога да се подготвя, защото ми предстои една втора операция на лявата раменна става, първата операция мина много добре, движа се и работя. Благодарна съм, че съм тук отново.

Слънце, плодове и чай, защо смятате че ще помогнат?

Защото всяка операция е един стрес за целия организъм, за да бъда спокойна, че кръвното налягане, лабораторните параметри ще бъдат добре. Плодолечението подготвя много добре тялото, защото всички натрупани мазнини, отрови се изчистват, чрез различни методи. Всичко това помага много на организма да се изчисти от отровите, които са се събрали.

Доктор Емилова за професор Савова е?

- Тя е герой, тя е борец, която се пребори, в началото не и беше лесно, тя самата вярва в това, което проповядва, което работи. Тя е една истинска българка, която се бори за здравето на народа. Благодаря,  доктор Емилова, че ви има, и че настоятелно се борите, дори и за такива малко не добри пациенти като Ана Савова.

Целият разговор може да чуете тук:


Телефонът за връзка с клиниката на д-р Емилова е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50

Защо е полезна лещата?

Лещата е с високо съдържание на протеини и трябва да я консумираме поне два пъти седмично, съветва д-р Людмила Емилова. Лещата е полезна и в състояние на покълване, защото така се увеличават полезните вещества в нея. Това я прави изключително здравословна. Още за полезността д-р Емилова разказва пред Габриела Гаврилова. Кой от всички видове лещи са..

публикувано на 01.03.21 в 07:00