Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Възстановяват част от влаковете между Добрич и Варна

Снимка: БГНЕС

От 4 ноември (сряда) ще бъде възстановено движението на някои от влаковете, които пътуват по маршрута Добрич - Варна, съобщават от БДЖ.

Общо шест крайградски пътнически влака ще бъдат обслужвани отново от дизелова мотриса. Останалите ще продължават да бъдат заменяни от автобуси.


Възстановено ще бъде движението на следните влакове:

- крайградски пътнически влак № 28201 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 05:15 ч.

- крайградски пътнически влак № 28200 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 07:36 ч.


- крайградски пътнически влак № 28203 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 09:24 ч.


- крайградски пътнически влак № 28202 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 12:45 ч.


- крайградски пътнически влак № 28207 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 15:10 ч.


- крайградски пътнически влак № 28206 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 20:10 ч.

Поради промяна в организацията на транспортното обслужване във връзка с модернизация и реконструкция на гара Синдел и съобразяването с наличния подвижен състав два крайградски пътнически влака, които пътуват между Добрич и Варна, както и четири крайградски пътнически влака по маршрут Добрич-Кардам-Добрич, ще продължават да бъдат обслужвани от автобусен превоз.

Нощните влакове № 2627 от София за Варна и № 2626 от Варна за София ще обслужват пътниците за и от Добрич със спални вагони само до и от гара Повеляново. Превозът на пътниците за и от тези влакове в участъка между Повеляново и Добрич ще продължава да се осъществява с автобуси.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписания на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Аврен започна кампания за даряване на кръвна плазма

Община Аврен започна кампания, чрез която информира жители на общината преболедували от коронавирус, как могат да дарят реконвалесцентна плазма. Телефонът е 0894 762 560. Около 15 души вече са потърсили информация от областите Варна и Добрич, каза за Радио Варна Жаклин Георгиева, секретар на Общинския съвет в Аврен. Най-чето хората питат..

публикувано на 24.11.20 в 17:14

720 души са излекувани от COVID-19 в УМБАЛ „Света Марина“ от началото на пандемията

720 души са излекувани от COVID-19 от началото на пандемията в УМБАЛ „Света Марина“. Разкрити са 284 легла за пациенти с доказан КОВИД или съмнителни такива. Разкрити са 77 интензивни легла, от които 37 за пациенти с КОВИД. От март до момента през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“ са преминали 25..

публикувано на 24.11.20 в 17:13

Започна изграждането на пречиствателна станция за питейни води в Шумен

Започна изграждането на пречиствателната станция за питейни води, на стойност 21 милиона лева , съобщиха от пресцентъра на ВиК-Шумен. "Строителната площадка е готова и вече се изливат основите на хлораторното помещение - първата сграда на станцията. За съжаление не успяхме да направим първа копка, заради пандемията, за да избегнем струпването на хора...

публикувано на 24.11.20 в 16:47

Туроператорите с призив за помощ от държавата

Допълнителни 55 млн. лв. да бъдат отпуснати като най-неотложна мярка  на туроператорите и туристическите агенти. Това е  сред исканията на бранша, каза за Радио Варна Д имитър Попов, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Те вече са изпрати ли писмо до вицепремиера и министър на туризма..

публикувано на 24.11.20 в 16:47

Военноморските сили търсят 30 матроси

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълване на 30 вакантни матроски (войнишки) длъжности във военни формирования на Военноморските сили (ВМС). Могат да кандидатстват лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина. Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и Приселци (община..

публикувано на 24.11.20 в 16:26

Строител загина при инцидент в София

Работник загина, а четирима други са тежко пострадали при инцидент на строителен обект в София. Арматура е паднала върху работниците около пазара "Димитър Петков".  Наложило се е кран да вдигне арматурата, за да бъдат извадени пострадалите. Двама от тях са откарани в спешното отделение на болница "Царица Йоана" - ИСУЛ, един е в ВМА, един в..

публикувано на 24.11.20 в 16:15

НСИ: 59.9% от управителите на местата за настаняване отчитат намаление в приходите си

През ноември 2020 г. Националният статистически институт проведе месечното анкетно проучване сред управителите на местата за настаняване с цел събиране на точна и навременна информация за състоянието и развитието на техния бизнес по време на епидемичната обстановка в страната. През октомври 51.7% от анкетираните смятат да предложат на своите клиенти..

публикувано на 24.11.20 в 15:49