Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Намалени приходи, заеми и трансфери са причина за актуализация на бюджета на Каварна

Снимка: Община Каварна

Намаление в приходната част, заеми и трансфери са причина за актуализация на бюджета на Община Каварна за текущата година. След намалението с 216 464 лв., бюджетът на общината възлиза 18 007 414 лева.
Основните промени, които е предложено да бъдат извършени, са:
- Възстановяване на заем в размер на 68 616 лв. и трансфер в размер на 17 800 лв. за приемателна комисия по проект „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в Община Каварна“, финансиран със средства от Програма за развитие на селските райони - ПРСР 2014-2019г.
- Прехвърляне на средства в размер на 75 000 лв. по наложени корекции и 1 101 лв., които не са били включени в бюджета на проект „Реконструкция и изграждане на улична мрежа на територията на Община Каварна“, финансиран със средства от ПРСР
- Прехвърляне на средства в размер на 10 хил. лв., което е делът на общината и средства в размер на 3 947 лв., които не са били включени в бюджета на проект „Реконструкция и изграждане на улична мрежа на територията на Община Каварна“
- Възстановяване на средства в размер на 40 хил. лв. по бюджета на проект „Подобряване и развитие на инфраструктурата на питейни и отпадъчни води в град Каварна“, средства, които е следвало да се възстановят в сметката на Оперативна програма околна среда – ОПОС;
- Заем в размер на 100 хил. лв. за проект „Техническа рекултивация на депо за отпадъци в землището на град Каварна“, с договор за безвъзмездна финансова помощ по ОПОС 2014-2020 г. Средствата ще се осигурят от приходите от продажба на земя;
- Необходимост от осигуряване на средства в размер на 48 510 лв. за неотложни дейности по „Защита на населението“ за сметка намаляването на средствата за зимно поддържане 2019-2020 г., основание за което е параграф &39 от Преходните и заключителни разпоредби на „Закона за здравето“
- Общо увеличение по капиталовата програма в размер на 3 500 лв. – средства в размер на 2 хил. лв. за приемателна комисия на обект „Водопровод от съществуващ водоем от „Топола“ до „Божурец“ и придобиване на информационно табло в размер на 1 500 лв. Средствата ще се прехвърлят от неизразходваните средства за командировки на общинската администрация, които са в размер на 3 500 лв.
Намаленията, с цел компенсиране на средствата, по заеми и трансфери, са основно от:
- Намаляване на „Текущи разходи“ в общинска администрация в размер на 52 хил. лв.;
- Намаляване на средства по „Културният и спортен календар“ в размер на 121 464 лв.;
- Намаляване на средствата за текущ ремонт на читалища в размер 38 хил. лева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Предлагат още по-строги мерки в ЕС заради новия щам на COVID-19

Страните членки на Европейския съюз трябва да подготвят още по-строги мерки, за да противодействат на разпространението на по-агресивни щамове на коронавируса през следващите няколко седмици. Това се казва в публикуван днес доклад на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, цитиран от Франс прес. Здравната агенция на..

публикувано на 21.01.21 в 19:31
След миг ще е високо, високо

Шест рекламни филма за Балчик ще привличат туристи за лято 2021

За по-малко от месец рекламните клипове на Балчик, които Общината подготви в края на миналата година и разпространи в мрежата, вече имат над 72 хиляди гледания и множество споделяния. Филмчетата показват изключителните природни дадености на региона, поредицата културни събития, възможностите за спорт. Едно от споделянията с коментар..

публикувано на 21.01.21 в 17:36

Другата седмица започва масовото тестване на учителите за COVID-19 във Варна

От 25 януари до 3 февруари ще се проведе масовото тестване на учителите с бързи антигенни тестове , в момента във Варна се създава организация по този повод. Това съобщи д-р Дочка Михайлова-директор на РЗИ, която каза, че тестването е по желание. До момента във Варна са ваксинирани 1425 медицински специалисти, остават още 400, което ще се случи..

публикувано на 21.01.21 в 17:09

Предлагат епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца

Здравният министър проф. Костадин Ангелов ще предложи на Министерския съвет извънредната епидемична обстановка да бъде удължена с 3 месеца. Това обяви самият той в отговор на въпрос по време на изслушването му в здравната комисия в парламента. Ангелов каза, че мерките ще продължат и след 31.01, но ще има разхлабване на други. „ Допускаме, че новият..

публикувано на 21.01.21 в 16:10

Собствениците на заведения излизат на национален протест на 27 януари

Собствениците на заведения излизат на национален протест на 27 януари.   Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) ще излязат на протест под на слов "Марш към Свободата". Той е планиран за 27 януари и ще се проведе пред Министерския съвет. Това съобщават организаторите в социалните мрежи. „Отново сме..

публикувано на 21.01.21 в 16:09

Новата социална услуга „Асистентска подкрепа“ стартира в община Добричка

Нова социална услуга „Асистентска подкрепа“ стартира в община Добричка от днес. Тя ще се предоставя на деца и възрастни с трайни увреждания и на хора в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване. Съгласно Закона за социалните услуги община Добричка ще предоставя услугата на 214 нуждаещи се. Определеният с решение на Министерския..

публикувано на 21.01.21 в 16:04

Трайно намаляват новите случаи на COVID-19 във Варна

С всяка следваща седмица във Варна се установяват все по-малко новозаразени от коронавирус. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ- Варна, по време на брифинг, на който бяха оповестени актуални данни за епидемичната обстановка във Варна и областта. Общият брой на новозаболелите от COVID-19 за седмица е 172-ма души, а за последното денонощие 24...

публикувано на 21.01.21 в 15:16