Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Журналисти от Радио Варна са финалисти в Националния конкурс "Див кестен"

| обновено на 22.11.20 в 10:57
4
язовир "Камчия"
Снимка: wikipedia

Доротея Николова, Румен Сарандев и Мартин Николов от Радио Варна са три от седемте номинации в категория Радио на Националния конкурс за зелена журналистика „Див кестен“. Номинациите са оценка за журналистическо майсторство и творчески подход, обективност и достоверност на информацията и обхват на тематиката, отбелязват организаторите – Федерацията на природозащитни движения „Зелени Балкани“. 

На финал отиват Доротея Николова и Румен Сарандев.

Те бяха отличени за материалите си, посветени на безводието и изчезващата Луда Камчия, излъчени в ефир и публикувани на сайта на Радио Варна:

- Да "прекрачиш" Луда Камчия

- По долното течение на Камчия вода има, засега


Официалната церемония за награждаване ще бъде на 6-ти декември 2020. Подробности на сайта и на специално създаденото фейсбук събитие.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Ананиев

Ананиев: Бюджетът е нашият икономически отговор срещу COVID-19

"Бюджетът за 2021 г. дава ясен хоризонт за реализиране на политики и мерки. В него има предвидени достатъчно буфери. Следващото правителството ще може да го изпълни, независимо в каква политическа конфигурация ще бъде съставено“. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на финансите Кирил Ананиев, след окончателното гласуване на бюджета за..

публикувано на 26.11.20 в 11:56

Депутатите приеха бюджета на държавата за догодина

След едно извънредно заседание, удължено работно време и дебати под знака на пандемията парламентът окончателно одобри Закона за държавния бюджет за 2021 г. , предаде репортер на БГНЕС. Депутатите от мнозинството почти не правиха изказвания, за да защитават своите предложения – освен с някои изключения, а опозицията очаквано бе против повечето от..

публикувано на 26.11.20 в 11:31

Изпращаме проф. Александър Чирков с поклонение във Варна

Сбогуваме се с проф. Александър Чирков днес. Поклонението пред тленните останки на светилото на българската кардиология ще се състои във Варна. Траурната церемония ще се проведе в ритуалната зала на крематориума в морския град на 26 ноември, четвъртък, от 10.00 до 15.00ч. при спазване на всички противоепидемични мерки. Проф. Александър Чирков ни..

обновено на 26.11.20 в 11:22

Държавата ще заплаща обучението по "Корабостроене и морска техника"

Специалността "Корабостроене и морска техника" бе включена в списъка на защитените специалности, с решение не Министерски съвет. Държавата ще поеме разходите за обучението на студентите в тази специалност. "Защитена специалност" е тази, която е уникална по своето съдържание, за обучението по която има заявена потребност от министерства и..

публикувано на 26.11.20 в 11:07

УМБАЛ-Бургас набира кръводарители за рековалесцентна плазма

УМБАЛ-Бургас започва да взема кръв от дарители, преболедували COVID-19, за създаване на лечебна - рековалесцентна плазма. Не е необходимо дарителите предварително да си правят тестове за антитела. Нужно е само да разполагат с документи, че са преболедували COVID-19 - ПСР тест, или други документи. Това съобщиха от пресслужбата на УМБАЛ. Дарената кръв..

публикувано на 26.11.20 в 10:57

Ръст на безработицата във Варна през октомври

В края на октомври 2020 г. равнището на безработица във Варненска област се установи на 5,3%. Броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от областта към 31.10.2020 г. е 11 886 Спрямо същия период 2019 г. равнището на безработица се е увеличило с 1,6%, а регистрираните безработни са с 3744 повече. Това съобщават от Регионалната служба по..

публикувано на 26.11.20 в 10:34

СБА: Все още не е ясно дали новият стикер ще оскъпи техническите прегледи

Промените в Наредбата за годишни технически прегледи вече са в сила, напомнят от Съюза на българските автомобилисти. Една от промените е свързана със стикера за периодичен преглед, който досега беше поставян в долния ляв ъгъл на предното стъкло. Според новостите в наредбата знакът вече трябва да бъде поставен в средата на горната част на..

публикувано на 26.11.20 в 10:11