Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пътят за Кабакум придобива вид

| обновено на 23.11.20 в 14:53

Пътят от т.нар. "Дървен мост" до разклона за хотел "Ной" съвсем скоро ще придобие вид, който заслужават всички, живеещи в района. В момента се полагат няколко слоя асфалт, поставят се и бордюри. Към момента уличното осветление не работи, установи репортерска проверка на Радио Варна, но с приключване на ремонтните дейности, се очаква и това да се случи. 

Припомням, че преди месец хората от СО "Ален мак" и местност "Кабакум" потърсиха отговорност от Община Варна за затварянето на пътя и неизвестността около завършването на стартиралия проект. Тогава, зам.- кметът Христо Иванов увери, че се очаква работата по Лот 3 да приключи до средата на номеври, като отсечката ще бъде възстановена и асфалтирана. 

Друг интересен момент се появява на дневен ред. Въпрос, който е отправен от общинския съветник Стела Николова на 31.10.2020г. по Закона за достъп до обществена информация, и той е - кога и какви геоложки проучвания са правени в района преди да стартират ремонтните дейности по проекта? Според Закона, отговор трябва да бъде получен в 14-сет дневен срок, припомни пред Радио Варна Николова, че такъв към момента не е получен. Нейното запитване е било отправено и по време на постоянна комисия "Благоустройство и комунални дейности", отговор също липсва. 

 

Припомням, че участък "Лот 4" е спрян от Строителен надзор заради проблеми по трасето. Предстои проектантът да прецени как ще бъде изпълнен проектът. Там трябва да се извърши хоризонтален сондаж. За целта е подготвена траншея, в която да бъде направена шахта, която да послужи за извършването на сондажа, обясни Иванов. Проектът е спрян именно поради причината, че при сондажните дейности е била достигната една от къщите. Предприети са действия с цел обезопасяване на имущестото на хората.

Още подробности чуйте от репортера Нина Милошевич:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

От утре изплащат пенсиите и добавките към тях

Изплащането на пенсиите за май т.г. и еднократната допълнителна сума от 50 лева към тях ще бъде в периода между 7 май (петък) и 20 май (четвъртък). Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2,1 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща за десети пореден месец на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии, съобщиха от НОИ. За..

публикувано на 06.05.21 в 17:51

Президентът свиква допълнителни консултации за излъчване на председател на ЦИК

Държавният глава Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на ЦИК поради оттеглянето днес на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС. Консултациите ще се състоят от 8.00 часа на 7 май на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Във връзка..

публикувано на 06.05.21 в 15:00

Кантарджиев: Следим мутациите на COVID-19 внимателно, само британският вариант е у нас

Следим мутациите на коронавируса в България много внимателно. Всяка седмица се изследват около 400 щама на положителни, което прави 5-6% от положителните PCR проби от цялата страна. Това каза на редовния брифинг на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев. „Слава богу, освен британският вариант, който в момента е 100% в България, не сме уловили индийски, бразилски..

обновено на 06.05.21 в 14:58

Нахрадиха преподаватели и курсанти от Морско училище в Деня на храбростта

Денят на храбростта и Българската армия – 6 май, бе отбелязан във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Строят бе приет от заместник-командира на ВМС – флотилен адмирал Георги Пенев. По време на церемонията със заповед на министъра на отбраната бяха наградени военнослужещи от Морско училище. Награден знак „За вярна служба под знамената – II степен“ получи капитан I ранг..

публикувано на 06.05.21 в 14:51

Залагат кила на новия боен кораб за ВМС през юли догодина

Процедурите, свързани със строителството на новите многоцелеви кораби за ВМС вървят по план, очаква се през юли 2022 година да бъде заложен килът на първия кораб. Това съобщи заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев по време на отбелязването на празника на армията на Морската гара във Варна. Договорът се изпълнява съгласно..

публикувано на 06.05.21 в 13:57

Във Великобритания ще поставят и трета доза от ваксините

Всеки над 50-годишна възраст във Великобритания ще може да си постави трета доза от ваксина срещу коронавирус през есента. Това съобщи вестник "Таймс". Целта на ваксинирането за трети път е пълното изкореняването на инфекцията до Коледа, става ясно от информацията, цитирана от Ройтерс. Две възможни..

публикувано на 06.05.21 в 12:50

Шотландия вън от Великобритания и обратно в ЕС?

В Шотландия, също както и в цялото Обединено кралство, секторът на услугите е най-важният. Ако обаче попитате шотландците на улицата за икономическия потенциал на страната или за това, кое е най-важно за износа, повечето ще споменат уискито, сьомгата или петрола. И наистина, мечтата на шотландците за независимост дълго време бяха свързани..

публикувано на 06.05.21 в 12:48