Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят за Кабакум придобива вид

| обновено на 23.11.20 в 14:53

Пътят от т.нар. "Дървен мост" до разклона за хотел "Ной" съвсем скоро ще придобие вид, който заслужават всички, живеещи в района. В момента се полагат няколко слоя асфалт, поставят се и бордюри. Към момента уличното осветление не работи, установи репортерска проверка на Радио Варна, но с приключване на ремонтните дейности, се очаква и това да се случи. 

Припомням, че преди месец хората от СО "Ален мак" и местност "Кабакум" потърсиха отговорност от Община Варна за затварянето на пътя и неизвестността около завършването на стартиралия проект. Тогава, зам.- кметът Христо Иванов увери, че се очаква работата по Лот 3 да приключи до средата на номеври, като отсечката ще бъде възстановена и асфалтирана. 

Друг интересен момент се появява на дневен ред. Въпрос, който е отправен от общинския съветник Стела Николова на 31.10.2020г. по Закона за достъп до обществена информация, и той е - кога и какви геоложки проучвания са правени в района преди да стартират ремонтните дейности по проекта? Според Закона, отговор трябва да бъде получен в 14-сет дневен срок, припомни пред Радио Варна Николова, че такъв към момента не е получен. Нейното запитване е било отправено и по време на постоянна комисия "Благоустройство и комунални дейности", отговор също липсва. 

 

Припомням, че участък "Лот 4" е спрян от Строителен надзор заради проблеми по трасето. Предстои проектантът да прецени как ще бъде изпълнен проектът. Там трябва да се извърши хоризонтален сондаж. За целта е подготвена траншея, в която да бъде направена шахта, която да послужи за извършването на сондажа, обясни Иванов. Проектът е спрян именно поради причината, че при сондажните дейности е била достигната една от къщите. Предприети са действия с цел обезопасяване на имущестото на хората.

Още подробности чуйте от репортера Нина Милошевич:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна отбеляза 148 години от Априлското въстание

На днешния 20 април по стар стил отбелязваме 148 години от избухването на Априлското въстание. По нов стил го отбелязваме на 1 май - датата, на която е трябвало да избухне въстанието. Макар то да  завършва неуспешно, оставя трайна следа в българската история, като бележи връх в дейността на българското освободително движение. Във Варна..

публикувано на 20.04.24 в 11:39

"Аз вярвам и помагам" за девети път събират капачки във Варна

За девета поредна година на площада пред катедралния храм "Успение Богородично" във Варна беше дадено началото на традиционната благотворителна кампания на сдружение "Аз вярвам и помагам" за събиране на капачки, с цел финансиране на купуването на медицинска апаратура и втора детска линейка за малки деца и новородени. Още в началото на събитието..

публикувано на 20.04.24 в 10:06
Снимката е илюстративна, архив

Автобус, пътувал за Добрич от Истанбул, се преобърна в Турция

11 души бяха ранени, след като автобус с българска регистрация, пътувал от Истанбул за Добрич, се преобърна в Турция. Състоянието на двама от пострадалите е тежко. Автобусът е излязъл от платното, ударил се в дърво и се преобърнал край градчето Каваклъ в област Къркларели, на 50 км от българската граница. В превозното срество е имало 14 пътници, сред..

обновено на 20.04.24 в 07:41

Облачно, с валежи от дъжд

Днес ще е предимно облачно, главно по Черноморието и в югоизточните райони с валежи от дъжд. По-слаби и на по-малко места ще са в Североизточна България, а привечер там ще започне намаление на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който по-късно следобед ще се обърне от северозапад. Дневните  температури ще останат близки..

публикувано на 20.04.24 в 07:41
Снимката е илюстративна

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната, реши министърът на образованието Галин Цоков.  Така почивните дни за децата ще са от 1 до 6 май, включително.  

публикувано на 19.04.24 в 19:51

Утре предаваме капачки и стотинки във Варна

Тази събота предстои поредната акция по предаване на капачки и стотинки, организирана от сдружение  "Аз вярвам и помагам" . Със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура в помощ на най-малките. Този път организаторите са предвидили огромна стена от LED екрани, на която ще се предава на живо случващото се в базата, където се извозват и..

публикувано на 19.04.24 в 18:44

Вдигат заплатите на районните кметове във Варна - най-високата близо 5000 лева

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на варненските райони и села в общината гласува комисията по финанси и бюджет към местния парламент. При определяне на възнагражденията е взет под внимание броят на жителите. Затова най-висока ще е заплатата на кмета на район „Приморски“ – 4 800 лева. Кметовете на районите „Одесос“ и „Младост“ ще..

публикувано на 19.04.24 в 18:41