Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Кунчев: Половината от страната е в „червената зона”

Снимка: БТА

Половината от страната е в „червената зона”. В 14 области заболеваемостта от COVID-19 е над 120 на 100 хиляди души население.

Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на седмичния брифинг за разпространението на коронавируса у нас.

България се нарежда на 25 място по заболеваемост в Европейския съюз и на 5 място на Балканите. 7,3 на 100 хиляди души население е смъртността, което ни отрежда на 15 място в ЕС.

Разликата в заболеваемостта в страната надминава 18 – 19 пъти между Търговище и Кюстендил.

Процентът на положителните за британския вариант на вируса в Кюстендил е твърде висок. Неговото разпространение няма как да бъде спрян, той ще продължи, заяви още Кунчев.

Държавният здравен инспектор съобщи, че все още нямаме случаи на вариантите на COVID-19 от Южна Африка и Бразилия. /БГНЕС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди се събират за гайдарското надсвирване в Гела

Двадесет и първото гайдарско надсвирване в Гела вече започна. Илинденските поляни в близост до родопското село Гела отново ще бъдат домакин на голямото надсвирване с гайди, предаде репортер на БГНЕС. Хиляди посетители и ценители на хубавата музика от цялата страна са тук, за да се насладят на..

публикувано на 03.08.24 в 11:36

Буря в Словения отнесе покриви, изкорени дървета и далекопроводи

Опустошителна буря премина през Словения през последните 48 часа. Най-засегната е североизточната част на страната. На отделни места силният вятър отнесе покривите на къщите, изкорени дървета, а в някои населени места има и наводнени жилища. В определени места имаше и прекъсване на електричеството..

публикувано на 03.08.24 в 11:26

Планински спасители помогнаха на пострадала туристка от Гърция в Пирин

Планински спасители са оказали помощ на туристка от Гърция в Пирин планина, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба. Случаят е от вчера на обяд.  Жената е била на разходка в района на водопад „Свети Никола“ над Добринище. След подаването на сигнала към нея моментално е изпратен на помощ отряд планински спасители от Банско ...

публикувано на 03.08.24 в 09:50
УМБАЛ Бургас

С опасност за живота е 9-годишното дете, пострадало на плажа в Созопол

Лекарите продължават да се борят за живота на 9-годишното дете , което пострада на плажа в Созопол. Инцидентът е станал след 20:00 ч. в петък , докато машината е почиствала пясъка. 9-годишното дете е било засмукано от устройство, прикачено на трактор. Устройството е пречиствало пясъка. Детето е настанено в реанимацията на УМБАЛ-Бургас...

публикувано на 03.08.24 в 09:43

Гръцки фирми платиха 1,15 млн. евро глоби за нарушения по плажовете

Това лято концесиите на плажовете за бизнеса достигнаха рекордните 1650, което е много повече от първоначалната прогноза на гръцкото министерство на финансите за 1200. В други 150 случая не е имало концесии, защото не е имало достатъчно интерес или защото избраният концесионер се е отказал от..

публикувано на 03.08.24 в 09:38
Сградата на езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич .

Свободните места за четвърто класиране в гимназиите в област Добрич са 305

Регионалното управление на образованието в Добрич обяви 305 свободни места за четвърто класиране в гимназиите в областта. В четвърти етап на класиране участват ученици, които не са приети, не са се записали или не са кандидатствали до момента. Най-много свободни места за четвърто класиране има в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина..

публикувано на 03.08.24 в 08:44

Пожарът до село Лозница, община Генерал Тошево, вече е потушен

Пожарът, избухнал вчера край село Лозница, община Генерал Тошево, е потушен, информират от ОД на МВР Добрич. Огънят засегна гора с площ от 3 000 дка, като изгорели са около 1 500 дка от нея. В гасенето на пожара край село Лозница, в близост до границата с Румъния, участваха пожарникари от Генерал Тошево и Добрич, както и земеделци със..

публикувано на 03.08.24 в 08:40