Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев инспектира спортни обекти във Варненско

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строителните дейности на четирите нови футболни игрища в Игнатиево, Провадия и селата Цонево и Бенковски. Спортните съоръжения са финансирани от Министерството на младежта и спорта. По време на посещението си Кралев бе придружаван от областния управител на Варна Стоян Пасев.
В Игнатиево министър Кралев се срещна с кмета на града Димитър Димитров. Двамата инспектираха терена, на който ще бъде изградена спортна площадка за минифутбол и баскетбол, като средствата, отпуснати от ММС, са в размер на 153 279 лв.
Красен Кралев посети и Провадия, където се срещна с кмета на града д.т.н. инж. Жоро Илчев и председателя на Общинския съвет Димо Димов. Те запознаха спортния министър с етапа на строителството на футболното игрище и зоната за фитнес на открито. Отпуснатите средства от ММС за реализирането на проекта са 185 806 лева.
Най-голямото село в община Дългопол – с. Цонево също ще разполага с ново игрище за минифутбол на стойност 152 909 лв. Кметът на Община Дългопол Георги Георгиев и кмета на селото Недка Василева показаха на спортния министър мястото, където се изгражда спортното съоръжение. В края на декември миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. 788 хил. лева към бюджета на Община Дългопол.
От тях 318 000 лв. са предназначени за ремонт на спортната зала в Цонево, която ще се използва за физкултурен салон, а 600 000 лв. ще послужат за изграждането на нов физкултурен салон в с. Медовец. В знак на благодарност за помощта от правителството и ММС Георгиев подари на министър Кралев портрет на Васил Левски.
Ново игрище за минифутбол ще бъде построено и в с. Бенковски, като отпуснатите средства за построяването му са 149 948 лева. Кметът на Община Аврен Емануил Манолов и министър Кралев обсъдиха възможността да бъдат изградени игрища за различни видове спорт и зона за фитнес на открито около терена за футболното игрище.
Всяко едно от четирите игрища за минифутбол ще разполага с терен от изкуствена настилка с размери 20x40 м, трибуни за зрители и осветление. Те ще бъдат предоставени за безвъзмездно ползване от всички граждани. Целта на проектите е да бъдат осигурени модерни условия за спортни дейности в тези населени места. Очаква се съоръженията да бъдат завършени до края на март. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Изграждат четири нови игрища за минифутбол във Варненско

Футболно игрище и зона за стрийт фитнес ще правят в Провадия. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети града по покана на кмета д.т.н. инж. Жоро Илчев. Двамата, заедно с председателя на Общинския съвет Димо Димов, огледаха терен, на който се..

публикувано на 21.08.20 в 12:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силен турнир по конен спорт във Варна

На 6 май във Варна ще има голямо състезание по конен спорт. На базата във Виница ще се проведе първият квалификационен кръг от държавното първенство. Очакват се най-добрите ездачи и коне от Североизточна България да участват в тази надпревара. Ще се..

публикувано на 26.04.24 в 16:52
Снимката е илюстративна

Спортните обекти във Варна - с празничен график

Спортните игрища на територията на Общинския спортно-развлекателен комплекс  „Младост“, спортния комплекс „Морска градина“ и плувния басейн „Делфини“ ще бъдат отворени от 8 до 20 часа за майските празници и почивните дни този месец, съобщиха от..

публикувано на 26.04.24 в 11:00

"Черно море" запазва шансове за финалите

Волейболистите на „Черно море“ до 16 години все още са в играта и битката за продължаване напред в първенството. Варненци останаха на трето място след квалификационния турнир в Ябланица и ще участват на допълнителна квалификация. Тя ще се проведе от..

публикувано на 26.04.24 в 08:00

Победа за Шиникова, загуби за Глушкова и Каратанчева

Националката на България за "Били Джийн Кинг Къп" Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на турнира в Хамамет (Тунис) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под №2 в схемата българка победи Мария Гонсалес (Колумбия) със 7:5,..

публикувано на 26.04.24 в 07:59

Киуан е на финал

Рами Киуан осигури поредния финал за България на Европейското първенство в Белград. Фурорът на националите ни в сръбската столица продължава, след като носителят на квота за Игрите в Париж ще боксира за златото при 75-килограмовите. Това е първи..

публикувано на 26.04.24 в 07:56

Юношите ни с втора победа

Юношеският национален отбор на България до 16 г. постигна втора поредна победа в Турнира за развитие на УЕФА, който се провежда в Молдова. След успеха си срещу домакините на старта на надпреварата селекцията на Тодор Симов надигра и Армения с 3:0...

публикувано на 26.04.24 в 07:49

Отпуснаха 200 хиляди лева на БК "Черно море - Тича"

Общинският съвет във Варна отпусна 200 хиляди лева на Баскетболния клуб "Черно море-Тича". Решението беше взето по време на редовното заседание с подкрепата на 28 общински съветници. Средствата ще бъдат вложени в подпомагане на всички възрастови гарнитури..

публикувано на 25.04.24 в 18:13