Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест срещу кабинета във Варна

| обновено на 22.02.21 в 21:10

Недоволните от управлението на страната варненци отново се събраха около сградата на общината, за да затвърдят волята си за промяна. Те призоваха за обединение и смелост българския народ, за да се бори със статуквото.

В 228-ия ден те отново отправиха апел хората да са активни на изборите, защото всеки глас е от значение.  Не искаме подмяна, а тотална промяна, заяви лидерът на протеста.

По националните телевизии и радио да се чуе гласът на българския суверен, а не на управляващите, които по мнение на говорителя на протеста, са заели цялото ефирно време и пространство. 

Недоволните граждани изказаха съпричастност към близките на починалото 16 годишно дете, което загина ударено от ток на тротоар в столицата. Обвиниха управляващите с въпроса: Колко още жертви трябва да има?

Заради безхаберието на управляващите едно невинно дете си отиде, а опасните кабели, стърчащи навсякъде в страната, илюстрират безотговорността им, каза още той, като посочи, че и Варна не е изключение и на много места в града има необезопасени инсталации.

Той подчерта, че отговорността трябва да е колективна и да се търси по-веригата вината на всеки един.

Ораторът заяви отново, че само с постоянство може да бъде извоювана промяна, като изрази задовослтвото си, че точно във Варна вече има обособено общество с активна гражданска позиция.

Не виждате ли, че народът не ви иска. Какво правите в пандемията, искаме да чуем колко пари са стигнали до гражданите от наложените икономически мерки. Не искаме само гръмки слова от социлания министър Деница Сачева, каза още той.

По време на антиправителствената проява отново беше направена ретроспекция на събитията от миналата година. Този път във фокуса бяха управленските решения от юли месец м.г.

По време на митинга бе обявено, че предстои следващата седмица да бъде прожектиран филм, дело на групата на Палатков лагер –Варна, целта на който е да накара гражданското общество да не забравя управлението на ГЕРБ.

Участник в протеста заяви, че борбата за справедливост няма да спре, докато не последва промяна. До този момент палатковият лагер  ще продължи да съществува, категоричен бе той. Протестиращите заявиха, че палатковият лагер ще се сдобие с ново табло, където ще бъдат излагани корупционните практики на Община Варна, както и начина на гласуване на общинските съветници.

Стажант-репортер: Йоана Ивайлова

Снимки: Румен Сарандев


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите на 9 юни

Централната избирателна комисия заличава регистрацията на партия "Атака" за изборите на 9 юни. Това става ясно от решение на комисията, публикувано снощи. Причината е, че при извършена проверка са установени 2397 коректни записи в списъка на партията, което е по-малко от изискването за 2500 избиратели. Решението подлежи на обжалване пред Върховния..

публикувано на 26.04.24 в 11:15

На първо четене: Забраняват рекламата на хазарт в медиите

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за хазарта, които предвиждат хазартни зали да има само в населени места с над 5 хиляди жители. Забранява се рекламата на хазартни игри в радио и телевизионни програми, на обществени места, фасади на сгради, в печатни произведения и електронни медии. Рекламирането ще се допуска само върху билбордове,..

публикувано на 26.04.24 в 11:07

Биляна Якова с коментар по темата за интегрирания градски транспорт и валидаторите

Ръководителят на проекта "Интегриран градски транспорт"-Варна инж. Биляна Якова изпрати писмо до редакцията на Радио Варна  във връзка с публикации в медиите, в които е отразена пресконференция на кмета на Община Варна Благомир Коцев и неговия екип от 18 април 2024 г.  Внесоха сигнал в прокуратурата срещу ръководителката на проекта за интегриран..

публикувано на 26.04.24 в 10:31
Ангел Кунчев

Доц. Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради коклюша

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш. Според Кунчев не се налагат извънредни мерки, а карантина ще се въвежда само в конкретни училища и..

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Днес трябва да бъде последният работен ден на депутатите от 49-ото Народно събрание. Заседанието ще се проведе без председател на институцията, след като в четвъртък бе гласувана оставката на Росен Желязков. Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков Очаква се депутатите да гласуват на първо четене забраната на реклама на..

публикувано на 26.04.24 в 08:35

Започва изплащането на великденските добавки на пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева.  Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Майските пенсии ще се изплащат..

публикувано на 26.04.24 в 08:18

Правителството решава днес дали да бъде обявена епидемия от коклюш

Ще бъде ли обявена епидемия от коклюш и какви мерки ще предприемат здравните власти у нас, ще стане ясно по време на заседание на правителството днес,  съобщиха за БНР от здравното министерство. На среща при министър Галя Кондева днес е обсъдена ситуацията с разпространението на инфекцията, както и възможните варианти за мерки. Дори да бъде обявена..

публикувано на 26.04.24 в 08:00