Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в клиниката на д-р Людмила Емилова. Там с него се срещна Габриела Гаврилова.

Още през 1986 година, когато завърших медицина, аз имах хипертония. Сега съм на 60. Опитвал съм всякакви лечения за себе си. Преди 25 години ми откриха диабет и ми се получиха усложнения с диабетна невропатия. Опитът да реша проблема с лекарства се оказа неуспешен, защото се получаваше така, че аз надяждам ефекта на лекарствата по думите на колегите ми. Похапвам много, а не се движа. Все повече инсулин, все повече храна, задъхвам се уморявам се и се появи опасност да си загубя работата. Така попаднах в клиниката на д-р Емилова и се реши да не правя и грам инсулин, защото моят панкреас функционира нормално и ако премина на сурово растително хранене ще се повлияя добре. Така и стана. И резултатите го показват. 

Вие в момента държите бележката, която показва какъв е резултатът от плодолечението?

За 20 дни съм свалил 13.5 килограма. Аз не бих нарекъл това гладуване, защото се пие чай и се ядат плодове като се редуват през два часа. Казват, че плодолечението с череши се отразява също много добре на организма и сега чакам с нетърпение това да се случи. Приключих с двадесетдневния режим и дори получих диплом затова. И сега ми предстои захранването, което е по-сложно. Но ще се справя с това. Още повече, че имам съмишленик в лицето на съпругата ми, която е солидарна с мен и се храни по същия начин. Тук има и достатъчно възможности за раздвижване. Има басейн с топла вода и фитнес в хотела, всяка сутрин .

Вие бяхте във фитнеса само преди минути.

Да. Всеки ден от 9 часа съм във фитнеса. А преди много ме мързеше и гледах да паркирам близо до блока, че да не се движа. А сега всеки ден ходя по час и половина, дори чувствам, че мога и по два пъти на ден да ходя, но не е разумно. Трябва да се променя режимът с малки крачки, а не рязко. Когато дойдох тук си носех 4 книги да си чета, но тук си купих още 7  по темата. И там пише, че трябва да се яде растителна храна. Броколи, брюкселско зеле, карфиол, бобови култури също, гъби. Разбира се не бива да се прекалява. Тепърва има да откривам много нови неща. 

Аз много се радвам, че този център съществува. Хубаво е, че има такова място. Тук хората са много вдъхновени, всеки си разказва историята. Виждаме се по коридора, ставаме приятели. Всеки ден има активна гимнастика на чист въздух, гледаме филми и най-вече има резултат.

Телефонът за връзка с клиниката на д-р Людмила Емилова е 0888/951288. Тя се намира в хотел "Аква Азур" в к.к. Свети Константин и Елена.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25