Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот.


Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се чувствам добре в своята кожа", разказва Стефан.

Каква е причината затова?

Преди един месец аз бях 121 килограма и висок 176 см. През последните години започнах да не се чувствам добре, неработоспособен, схванат.

Имахте ли някакви сериозни болежки?

Кръвното ми достигаше 160, 170 на 110,120.

Хапчета взимахте ли?

Работата ми е енергична и интензивна, занимавам се с животновъдство и земеделие, но рядко пиех лекарства, защото те намаляваха жизнеността ми и ме правеха неработоспособен.  

12 килограма съм свалил за 30 дни. Промяната е уникална. До преди месец мислех само за пържоли, но сега видях че има и друга страна на живота.

С черния дроб какво се случи?

Когато дойдох черният ми дроб беше трета степен, но на 24 ден вече беше на първа степен. Разликата е уникална. Същото се случва и с кръвоносните съдове. Промяната е видима на доплера. Преди при шофиране ми се доспиваше. Сега в продължение на 4 часа път до Ловеч не изпитвах никаква умора. У дома се будя по цяла нощ, а тук успявам да се наспя.

Този начин на живот вероятно Ви допада, но когато се приберете у дома какво ще се случи?

На деветия ден се обадих на жена ми и й казах, че трябва да направим всичко това заедно докато е още време. Както се казва до 40 се чудим как да се разболеем, а след 40 как да се излекуваме. И така жена ми също дойде. Тя няма нужда от отслабване, но също изкара един курс на плодолечение. След това започна да прилага здравословното хранене и за децата ни.

Когато се върна у дома няма да стане с магическа пръчка да не се храня съвсем с месо и млечни продукти, но все пак имам и семейна основа и ще си давам сметка, когато се храня. Тук има всякакви хора и съдби и това също ми дава голям стимул, че на време съм се усетил да променя начина си на живот и да щадя себе си.

Какво стана с Вашия гардероб?

Преди нямах нужда от ютия, защото дрехите се изпъваха по мен. Но сега започнах да забелязвам, че дрехите ми лесно се закопчават, не ми стяга и около врата.

Д-р Емилова е тук винаги около нас, контактува с всички, гледа да обърне внимание на всеки и да го посъветва. Със сърце и душа искрени благодарности и препоръчвам на всеки, който почувства нужда от помощ да се обади.

Телефонът за връзка с клиниката на д-р Людмила Емилова е 0888/951288. Тя се намира в хотел "Аква Азур" в к.к. Свети Константин и Елена.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25