Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват.

„Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за няколко месеца”, започва своята история Велислава. С нея разговаря Габриела Гаврилова.

Как решихте да потърсите д-р Емилова.

Бях много отчаяна като цяло, защото не мислех, че ще има светлина в тунела. Но д-р Емилова и нейният екип ми помогнаха да разбера, че трябва да се боря, защото имам шанс да се оправя с тази програма.

От колко време имате тези проблеми?

От 6 месеца.

Показателите на щитовидната жлеза как са в момента?

TSH хормонът ми бе над нормата – 6, а сега е под 4. Черният ми дроб беше с втора степен на омазняване, а сега е нормален. Имах проблем с хормоните на яйчниците и от микрополикистозни те се изчистиха. Имах преглед на ехограф и лекратя беше изумен от резултатите, които съм постигнала за този един месец.

Лесна или трудна е програмата на плод и чай?

За мен беше лесно, защото аз имам воля, поставих си за цел, че трябва да се оправя, животът е пред мен и няма как такова нещо как да ме срине.

Сама ли сте тук?

Да. Но аз се чувам с моето семейство всеки ден и те ме подкрепят. Може би през юли месец ще направя още едно такова гладуване в клиниката, когато е в Боровец.

Кое е по–трудно и кое е по-приятно?

По-трудна е нагласата да направиш такова нещо. Трудно е докато дойдеш тук, защото премисляш цялата ситуация, четеш мненията във форумите. На някои хора им е трудно. Но след това е лесно. Тук дните преминават много лесно и приятно и не усещаш как минава денят.

Любим плод вече...

Ананас. За моите показатели като цитрус той е най-добър за мен.

По колко хапваш?

Половин ананас наведнъж.

Промени ли се нагласата Ви след този един месец?

Аз бях много отчаяна в началото и нагласата ми не беше много положителна. Аз не знаех какво ще бъде тук. Но вече знам, че аз ще се оправя и всичко ще е наред. Много съм благодарна на д-р Емилова, че ми показа пътя към оздравяването и новия ми живот.

Убедена сте, че това е пътят?

Да. Със сигурност.

Телефонът за връзка с клиниката на д-р Людмила Емилова е 0888/951288. Тя се намира в хотел "Аква Азур" в к.к. Свети Свети "Константин и Елена".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25