Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обявен е проект за “синя зона” в Балчик

Обявен е проект за “синя зона” в Балчик. 

Режимът на платеното паркиране се предлага да бъде валиден за всички дни от седмицата в часовия диапазон от 09.00 ч. до 18.00 ч. за периода от 1 юни до 30 септември. От такса се предвижда да бъдат освободени електромобилите и двуколесните МПС. Предлага се възможност за платен служебен абонамент, платено локално паркиране на до два автомобила на постоянен адрес. На сайта на Община Балчик е публикуван проект на Наредба за реда и условията за платено паркиране на пътните превозни средства (balchik.bg/Секция Общински съвет/проекти за изменение на нормативни документи). На 11 май от 10,00 часа в заседателната зала на администрацията е насрочено обществено обсъждане. До 26 май се дава възможност за депозиране на предложения и становища в деловодството на ОбА или чрез електронна поща mayor@balchik.bg

Приемането на наредбата е продиктувано от необходимостта за подобряване на организацията на движение и паркиране, ще се гарантират паркоместа за хора с увреждания. Оператор на т.нар. „синя зона“ се очаква да бъде общинското дружество "Кибела 2014" ЕАД. Все още не са обявени цените, които, за да влязат в сила, трябва да бъдат одобрени от Общинския съвет.

Предложените зони за платено паркиране са: ул. "Любен Каравелов" от кръстовището с ул. "Иван Вазов" до ул. "Д-р Златко Петков"; ул. "Иван Вазов" (от кръстовище с ул. "Д-р Зл. Петков" до ул."Л. Каравелов");ул. "Пейо Яворов" (от кръстовище с ул."Константин Кисимов" и до ул. "Приморска"); ул. "Приморска" (от пл. "Капитан Георги Радков" доул. "Пейо Яворов"); паркинги на площади "Капитан Георги Радков" и "Рибарски".

Подробности чуйте от репортажа на Албена Иванова:ВИЖТЕ ОЩЕ
Кристиан Вигенин

БСП избра Кристиан Вигенин за председател на предизборния щаб

НС на БСП избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В новия щаб са привлечени и експерти, а съставът е намален до 8 души. Всеки член на щаба ще отговаря за различен ресор. За председател на предизборния щаб на БСП бе избран Кристиан Вигенин...

публикувано на 15.05.21 в 14:21

В МВнР е в ход работата по организиране на парламентарните избори зад граница

За да бъде гарантирано правото на глас на сънародниците ни в чужбина, на ръководителите на задграничните ни представителства бяха дадени указания да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на изборите и за разкриване на секции както на територията на дипломатическите и консулските ни представителства, така и извън тях. Към..

публикувано на 15.05.21 в 14:20

Франция близо до ваксинирането на 30% от населението

Франция беше на път да постигне целта си от поставянето на 20 милиона първи дози коронавирусни ваксини, преди дългоочакваното отварянето на терасите на ресторантите в сряда, когато правителството започне да вдига блокиране в цялата страна. Властите съобщиха и за продължаващо намаляване на броя на..

публикувано на 15.05.21 в 14:07

Италианката, ваксинирана с 4 дози „Пфайзер”, пиела по 7 литра вода на ден

Италианската студентка, която по погрешка на 10 май беше ваксинирана с 4 дози „Пфайзер”, изпитвала непрекъсната жажда, съобщиха медиите на Апенините. Първоначално беше съобщено, че 23-годишната студентка по клинична психология от град Маса Вирджиния била инжектирана от медицинска сестра наведнъж с 6 дози на ваксината „Пфайзер”, но впоследствие..

публикувано на 15.05.21 в 13:07

Министерството на туризма участва в изложението „Къмпинг и Караванинг Експо“

Министерството на туризма участва в изложението „Къмпинг и Караванинг Експо“, което се провежда в периода 14-16 май в София. Тази година се реализира третото поред издание на форума и на него за пръв път със свой щанд участва и министерството. Повече от 40 фирми от България и Турция се представят на борсата, като в рамките на трите изложбени..

публикувано на 15.05.21 в 13:00
Летище Варна

Карантинираха над 2100 пътници, пристигнали на летище Варна

На Летище Варна, за периода от 19 април до 13 май са пристигнали 6948 пътници, от тях 4191 са предоставили отрицателни резултати от РСR и антигенни тестове за COVID-19. Връчени са 2109 предписания за поставяне под 10-дневна карантина на лица, пристигащи на територията на България, съобщават от РЗИ-Варна. 74 пътници са представили документ,..

публикувано на 15.05.21 в 12:54

Косят тревата във Варна

Дейностите по косене на тревните площи във Варна продължават, отчитат от районните кметства в града. На територията на район „Одесос“ всички булеварди с изключение на бул. „Сливница“ и градските градини са обработени еднократно. Градинката край ул. “Цар Симеон” е в ремонт, затова там обработката ще бъде по-късно. В момента се коси по бул...

публикувано на 15.05.21 в 12:51