Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С бъбречни и сърдечни заболявания не трябва да пием много вода

Снимка: архив

Има митове, свързани с консумацията на вода и един от тях е, че трябва да се пият по около 3 литра на ден.

Анна Денисова, гастроентеролог в SM-Clinic в Санкт Петербург, коментира за РИА Новости популярното мнение за ползите за здравето от консумацията на три литра вода.

"Медицинската препоръка е един и половина до два литра вода на ден. Ако активно се занимавате със спорт, можете да пиете и два и половина и три литра вода. Но един по-голям обем е противопоказан при пациенти със сърдечно-съдови заболявания, например сърдечна недостатъчност, както и хора със склонност да образуват подуване на краката“, каза лекарят.

Според Анна Денисова, възрастните пациенти могат да получат подуване на цялото тяло от прекомерен прием на вода. Освен това водата в количество повече от два литра на ден ще навреди на хората с бъбречни заболявания.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Флашмоб за Международния ден за борба с трафика на хора на входа на Морската

Кампания „Синьо сърце“ ще се проведе днес - 29 юли, от 18.00 до 19.00 ч. на входа на Морската градина до Слънчевия часовник . Инициативата е по повод 30 юли - Международен ден за борба с трафика на хора. Доброволци от превантивните училищни клубове ще раздават информационни материали и ще информират младите хора за рисковете, свързани с престъплението..

публикувано на 29.07.21 в 14:53
Стефан Караджа

Караул на паметта за Стефан Караджа организират преподаватели и ученици в Добрич

„Караул на паметта“ организират в Добрич преподаватели и ученици по повод 153-годишнината от смъртта на Стефан Караджа. Той ще се проведе пред паметника на революционера на 30 юли, като идеята му е децата да представят пред добричлии малко познати факти за живота на Стефан Караджа. Учениците и техните преподаватели по история са подготвили и вестник,..

публикувано на 29.07.21 в 12:14

Варна става част от кампанията „Влез в мрежата“

Варна се включва в кампанията „Влез в мрежата“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“. Събитието в морската столица ще се проведе на 30 юли (петък) от 18 часа на входа на Морската градина до Слънчевия часовник. Целта на кампанията е са да демонстрира по забавен начин необходимостта от дигитални умения. Откриването ще бъде с танца Jerusalema..

публикувано на 29.07.21 в 10:13

Кампания срещу фасовете в пясъка се провежда на 40 български плажа

Кампания срещу изхвърлянето на фасовете в пясъка се провежда едновременно на 40 плажа по българското Черноморие. Инициативата носи името „Промени картинката“ и цели да повиши информираността за проблема със замърсяването с цигарени фасове и последиците , които носи това. За целта са поставени платна с атрактивни визии върху съблекални и..

публикувано на 28.07.21 в 14:50

Фестивал на бирата във Варна

В неравната битка с жегите, едно от основните и любими "оръжия" на българите е студената биричка. Добрата новина за всички почитатели на пивото във Варна е, че от 29 юли (четвъртък) до 1 август (неделя) на паркинга пред Ледената пързалка в квартал "Младост" ще се проведе второто издание на фестивала "Let it BEER". Освен студена бира в изобилни..

публикувано на 28.07.21 в 10:18

Традициите и съвременното изкуство се преплитат в XXV Международен панаир на занаятите и изкуствата във Варна

Ако често се разхождате в пространството между Морско казино и сцена „Раковина” в Морската градина, ще забележите, че там тече усилена подготовка за предстоящото 25-то издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата. И тази година едно от най-дългоочакваните събития в културния календар на Варна ще преплете в едно традициите и съвремието..

публикувано на 28.07.21 в 08:38

Конна терапия помага на деца с увреждания

Освен че са приятели на човека, конете имат и една друга способност – да лекуват. Конната терапия или хипотерапията, както е известна у нас, е метод за подпомагане на хора с двигателни и друг вид увреждания, който задължително трябва да се извършва от специалист – психолог, физиотерапевт или кинезитерапевт.   Това каза за „Радио Варна” Веселина..

публикувано на 28.07.21 в 07:30