Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вкусна храна, лятно кино и много изпълнители край морето

4
Варна, трета буна и портал към по-спокойното време за релакс

Най-новото социално място във Варна отваря врати - вкусна храна, качествени напитки, музика на живо, представления, лятно кино, работилници, срещи с приятели.

Всичко това на метри от морето.

 Откриването е този петък, на 18.06.

Първите специални гости ще бъдат Керана и нейния акустичен екипаж.

В партито се включва The Den Crew:
Mad Bear, D-Young и C-0.

Вход: свободен


  До Трета буна на крайбрежната алея във Варна в 18 часа отваря врати единственият по рода си Varna Street Food Park. Обособената зона ще посрещне посетители с комбинация от различни концепции – качествена и вкусна храна, приготвяна на място, сцена за концерти и представления, лятно кино и др.

В зоната за храна ще гостуват както добре познати на варненци готвачи с техните авторски концепции, така и нови лица за местната кулинарна сцена.

В караваните и кухните на колела, продуктите се доставят всеки ден, а менютата ще се обновяват всяка седмица. Идеята на Street шефовете e да работят предимно с местни продукти и пресни морски дарове. На място ще могат да се опитат авторски рецепти, изкушаващи коктейли и най-добрата местна крафт бира. Комбинацията от мобилни кухни ще бъде допълнена от кокетна сладкарница и плажен бар.

Зад идеята стои името на Николай Тодоров – Ник, човекът, който през последните години организира някои от най-мащабните и атрактивни фестивали в България.

Чуйте какво сподели Николай Тодоров пред Ваня Славова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Синият растеж - бъдещето на туризма

България изостава с 15-20 години в осигуряването на син растеж на морския сектор. Тук става въпрос за внедряване на нови екологични технологии и използване на нови практики не само в транспорта, пристанищата и корабостроенето, но и в морския и крайбрежен туризъм. Синият растеж е едва в началото си, коментира професор Красимира Станева, ректор..

публикувано на 08.10.24 в 15:50

Дали щъркелите се връщат заради топлото време?

През изминалата седмица над страната бяха наблюдавани ята с прелитащи щъркели, а в някои населени места птиците кацаха по двойки в гнезда.  Хората си задаваха въпроса дали щъркелите не се връщат заради топлото време?  Каква е причината толкова късно да има все още ята с прелитащи птици и какво е обяснението – Димитрина Дончева потърси отговор..

публикувано на 08.10.24 в 10:26

Затварят плувен басейн „Делфини” във Варна за профилактика

Плувен басейн „Делфини“ във Варна няма да работи от утре - 8 октомври, вторник, от 13:00 ч. до края на седмицата – 13 октомври, включително, съобщиха за Moreto.net от общинското предприятие „Спорт”. Затварянето се налага заради извършване на планов ремонт и профилактика, при която ще бъде прекъснато топлоподаването от страна на обслужващата..

публикувано на 08.10.24 в 07:10

Лесна работа: Затънали в подробности

Веднъж, много отдавна, в Париж вървяхме към Айфеловата кула и толкова бяхме унесени в нещо друго, че внезапно я изгубихме от поглед. Представяте ли си? Това е кула, не случайно изтърван кламер. Шокът трая само миг, докато погледнахме нагоре и установихме, че сме почти в подножието й. Защо го казвам? Напоследък много..

публикувано на 07.10.24 в 15:00
Първите Нобелови награди са връчени през 1901 г., пет години след смъртта на Алфред Нобел.

Започва Нобеловата седмица

С обявяването на Нобеловата награда за физиология или медицина днес в Стокхолм започва Нобеловата седмица, съобщи сайтът nobelprize.org. Носителят или носителите на Нобеловата награда за физика ще бъдат огласени на 8 октомври, за химия  - на 9 октомври. На 10 октомври ще бъде присъдена Нобеловата награда за литература.  В петък - 11 октомври в Осло ще..

публикувано на 07.10.24 в 12:41

5 октомври - Международен ден на учителя

На 5 октомври в България и още над 100 държави по света се отбелязва Деня на учителя. Идеята за празника идва от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, касаещи статуса на учителя“. По повод годишнина от приемането на..

публикувано на 05.10.24 в 07:00

Фестивал на занаятите и изкуствата се провежда в Добрич

В рамките на три дни в Добрич се провежда петото издание на „Фестивала на занаятите и изкуствата“. Организатор на събитието е Фондацията „Добруджа – история, традиции, култура“, в сътрудничество с Фондация „Добруджанска задруга“ и с финансовата подкрепа на Община Добрич. На фестивала се представят майстори, занаятчии и творци от цялата страна...

публикувано на 04.10.24 в 17:05