Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Клиниката на д-р Емилова през лятото е в Боровец

В средата на лятото Клиниката на д-р Емилова е в курорта Боровец.

Екипът посреща там пациентите на 1 юли и приключва работа в края на август.

Разходките край морето се сменят с походи в планината и за хората това е почивка, но не и за лекарите

Ние работим най-усилено през лятото, казва д-р Емилова. Мястото е страхотно и пациентите ни могат да приемат огромни количества прана, защото знаем, че тя е най-много край водопади, край морето и в борова гора.

В планината винаги е много хубаво и  се надявам много пациенти да ни последват.  Да дойдат хора, които никога не са идвали до сега, и да останат доволни, защото така се случва. Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен.


Пренасяме и цялата си техника, за да може да правим всички прегледи, както край морето. За целта и всички специалисти периодично също са в Боровец. Така имаме ехограф на коремни органи, на щитовидна жлеза и на млечни жлези, изследване  с холтер ЕКГ, консултации с водещи специалисти  по кардиология и гастроентерология, имаме психотерапия, правим ехокардиография и всичко, което осигуряваме за пациентите в морската си клиника.

Лятото е време за отпуски и ваканции, може ли в клиниката да се идва само за почивка и профилактика?

Да, може да се мине курс на лечебно гладуване, може при нас само да се захранят след гладуване, може и само природосъобразно хранене да осигурим. Най-често в планината идват цели семейства точно защото родителите са в отпуск, а децата във ваканция, баби дядовци с внуците - за всеки има какво да се направи.


В предходните години имаше много българи от чужбина, които се връщаха за летните месеци. А сега?

Цели семейства посещават нашия център. Идват редовни пациенти и от чужбина, водят със себе си приятели. Даже започнаха да идват и чужденци. През последните седмици в морската ни клиника имаше хора от Кипър, от Германия, от Израел и Саудитска Арабия. Идват българчета от цял свят и е много интересно да видиш как малките, говорещи различни езици, се разбират и играят заедно. 

Постепенно се връща животът по старому. Ние тук непрекъснато изследваме всички пациенти освен дали в момента имат коронавирус, но и дали са прекарали ковид и имат антитела, както и тези, които са ваксинирани.  Установява се при много от пациентите, че вече са прекарали коронавирус без даже да разберат, без да усетят.

Хората вече са по-спокойно, но  противоепидемичните мерки ще се поддържат.  Вашите пациенти единствени ли ще бъдат в базата в Боровец или ще се усеща дразненето от блок масите за други туристи ?

Целият хотел ще бъде само за наши пациенти. В ресторанта са нашите готвачи, в бара са нашите бармани и приготвят само сокове фреш,  смути и храните за пациентите на захранване.

Освен образователна, спортна и развлекателна, вече имате и културна програма. Ще я има ли и в планината?

Хотелската база е най-добрата в Боровец. Имаме всеки ден разходки, хора, правим йога и китайска гимнастика, също каланетика, има спа-центрове, правим водна гимнастика

Осигурили сме на обяд и вечеря да звучи пиано. Всяка вечер ще има музикална програма и се надявам, че ще ни гостуват  от Варна диригентът Стефан Бояджиев и оперната певица  Веселина Андреева, както и братята Владигерови. Така че всички, които обичат музиката и изкуството, са добре дошли.

Правите много срещи, особено в Боровец, с българи, които имат иновативно мислене. Преди време такава беше срещата със сегашния служебен министър на икономиката. Предвиждате ли отново такива срещи?

 

От няколко години Кирил Петков няколко пъти е посещавал клиниката, за да разкаже за продуктите, които произвежда фирмата, създадено от него.

Той създава пробиотик, който е базиран на българския щам на „Лактобацилус Булгарикус”, култивиран не в млякото, а в морковен сок.

Във фирмата работят много учени, завършили в Харвард, в Оксофорд, българи, завършили там и са се върнали у нас да работят.

Предполагам, че тази година поради ангажиментите, които има г-н Кирил Петков едва ли ще има време да ни изнася тези лекции.

Но ние вече имаме достатъчно знания и опит с тези провиотици, така че даваме правилните съвети на нашите пациенти как да ги ползват и кога за тях е най-добре да се доверят на тези страхотни живи иновативни пробиотици със 100% растителен произход - изолиран от българско планинско кокиче

Клиниката на д-р Людмила Емилова  от 1 юли до края на август ще бъде в курорта Боровец.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Емилова: Винаги избирайте сезонните български плодове

Вече   близо 30 години д-р Емилова лично прилага плодолечението, което препоръчва на пациентите си. Тя съветва  програмата да се прави  при възможност със сезонни български плодове. Чуйте защо: Сезонните плодове, тоест плодовете откъснати в момента, в който ще бъдат консумирани, са най-прекрасното нещо, което може да си пожелае всеки един човек..

публикувано на 30.07.21 в 18:16

Д-р Емилова: Не пропускайте времето на най-слънчевия плод - кайсията

Д-р Емилова винаги съветва плодовете да се консумират пресни, откъснати от дървото в чиста градина. В този сезон специално внимание заслужават кайсиите: Кайсията  е от много полезните плодове. Тя помага при хора със сърдечни заболявания.   Д-р Емилова препоръчва консумацията на плодове директно откъснати от дървото или скоро след..

публикувано на 26.07.21 в 09:05

Студентка в Германия излекува тежка мигрена в клиниката на д-р Емилова

Употребата на много вредни храни, умствено натоварване и стрес от смяна на средата причиняват мигрена на младо момиче от Русе. След смяна на много лекари и много лекарства със силни странични ефекти майката на момичето Йоли Петрова търси помощ в клиниката на д-р Емилова: През 2016 година дойдохме в клиниката на д-р Емилова за първи път, разказва..

публикувано на 19.07.21 в 09:05

Пламен Вачков: Д-р Емилова променя начина на мислене

В рубриката на д-р Емилова ви срещаме с Пламен Вачков. Той е човек на точните науки и на 72 години работи изключително динамично. Затова основният му проблем е да отделя време в грижа за себе си. Прави го в Клиниката на д-р Емилова – чуйте защо: През 1997-8 година забелязах, че не контролирам диабета, който имам от 1991 година...

публикувано на 11.07.21 в 18:15

Димитър Тюлев: Д-р Емилова за мен беше остров на спасението

Клиниката на д-р Емилова се оказва остров на спасението за Димитър Тюлев от София. Веднъж вече той е посещавал клиниката, но само за профилактика. Този път 54-годишният мъж спешно търси съдействие от д-р Емилова след тежко заболяване: След прием 20 дни на антибиотици заради тежка пневмония си пуснах кръвни тестове, разказва Тюлев.  Резултатите..

публикувано на 04.07.21 в 17:05

Д-р Емилова: Не пропускайте гладуването на череши

От 26 години гладувам по 20 дни на череши, набрани от дърветата в двора на дома ни в село Слънчево. Препоръчвам на пациентите си да се възползват от доказаните ползотворни ефекти на лечението с череши и чай и зареждащата им свежест. Гладуването се дели на два вида - черешово и на всички останали плодове, споделя почти..

обновено на 28.06.21 в 15:07

Черницата колкото е по-тъмна, толкова е по-полезна. Сега им е времето

Горещо  Ви препоръчвам черницата като изключителен плод, подсеща ни всеки път при среща през юни д-р Емилова. Черниците са изключително полезни за здравето. Даже съм чела изследвания, че помагат при порок на сърцето. Да не говорим  за ползата от профилактика на рака за дебелото черво, рака на млечната жлеза, изобщо – за профилактика..

публикувано на 14.06.21 в 17:05