Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цончо Ганев от ПП "Възраждане": Общинската сесия няма да се проведе, ако не се входира искането за оставка на Тодор Балабанов

Групата варненски общински съветници на партия „Възраждане” е входирала за предстоящата сесия, искане за оставка на председателя на общински съвет Тодор Балабанов. „По правилник, това трябва да влезе в дневния ред като точка първа, но Балабанов не входира искането с което наруши закона”- каза за РВ общинския съветник от „Възраждане” Цончо Ганев. Основната причина за исканата оставка е начина по който се ръководи общинския съвет и липсата на заседания, като те се свикват на границата на законовия срок, каза той. Първа и основна точка в дневния ред е смяната на председателя каза Ганев и допълни:

Няма да допуснем да се проведе незаконна сесия. Да знаят групата на ГЕРБ, че това което мислят, че ще стане, няма да стане. Няма да позволим потъпкване на закона по този начин

По повод цената на билета за градски транспорт, Цончо Ганев допълни, че и по разчети на администрацията, над 80% от гражданите закупуват хартиени билети. „Именно тях ще удари увеличението”:

Ще направим всичко възможно исканото двойно увеличение цената на билета, от два лева, при един лев сега, да не мине по време на заседанието на общинския съвет. За мое съжаление, по време на "ПК "Финанси и бюджет" четирима се въздържаха, само аз гласувах против. Вярвам, че здравия разум ще надделее и другите колеги които са в опозиция, ще подкрепят отпадането на това безумие.

Припомням, че искането на общинската администрация е, хартиеният билет закупен от автобус да бъде 2 лева, от машина на автобусна спирка- лев и педесет. Еднократното пътуване с предплатена карта остава на цена от 1 лв. Комисията по финанси и бюджет към Общинския съвет одобри новия ценоразпис. Дали ще влезе в сила, зависи от решението на общинските съветници на сесията следващата седмица.

Имаме алтернатива на сегашния президент- така Цончо Ганев коментира издигнатата кандидатура на лидера на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов на предстоящите прлезидентски избори на 14 ноември.

Вижданията ни за независима и суверенна държава се разминават коренно. Защото сегашния президент и правителството което е изразител на неговата политика иска въвеждането на еврото след две години ние сме категорично против.

Когато сегашния президент, с неговия министър на отбраната, който прокарва неговата еднолична политика, отправя запитване до държавния департамент на САЩ за нови осем чертежа на самолети, за които отново да платиме над два милиарда и половина, ние сме категорично против. Имаме съвсем друга визия за развитието на нашата държава.

Когато сегашния президент приема за нормално да има ограничителни мерки за бизнеса, да се налага задължително ваксиниране, защото сами виждате, то е на дневен ред, ние сме категорично против

(цялото интервю може да чуете в прикачения файл)

ВИЖТЕ ОЩЕ

Трафиканти дебнат потенциални жертви в интернет

Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация е едно от най-широко разпространените престъпления в световен мащаб. Годишно жертвите в Европа достигат около 15 хиляди. През миналата година в България са регистрирани 336 жертви на трафик , като почти всички са жени. По този повод, Националната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с..

публикувано на 21.10.21 в 08:07

Собственици на заведения излизат на протест пред Община Варна

Собственици и работници в заведения във Варна излизат на протест срещу заповедта на здравния министър и новите противоепидемични мерки, които влизат в сила от днес.  Протестиращите се събират в 15.00 часа пред сградата на Община Варна, след което ще проведат шествие в града до около 17.00 часа.  Митингът е под мотото "Това не е протест! Това е..

публикувано на 21.10.21 в 06:09
Радиопредавател

Планова профилактика на предавателя на УКВ за Бургас на честота 88.5 МНца

Планова техническа профилактика ще бъде извършена на 21 октомври от 9 до 17 часа на предавателя на УКВ за Бургас на честота 88.5 МНца.   В часовия диапазон от 9 до 17 часа ще има прекъсване на сигнала на програмата на Радио Варна.  Може да слушате програмата на  Радио Варна през интернет сайта  http://player.bnr.bg/

публикувано на 21.10.21 в 05:45

Адреси без ток на 21 октомври

В периода  18.10.2021 - 29.10.2021 от 08:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, част от м-ст Евксиноград, м-ст Малко Ю, м-ст Траката, м-ст Фатрико дере, м-ст Студен извор (абонатите, електрозахранени от ТП 964)...

публикувано на 21.10.21 в 05:42

Слънчев четвъртък, сутринта са възможни мъгли

Днес ще e слънчево, сутринта на места мъгливо. Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 17 до 22 градуса, за Варна около 20. Вълнение на морето 1-2 бала, по Северното Черноморие 2-3. Температура на морската вода 15°-17°. Изгрев на Слънцето за Варна в 7 часаи 29 минути, залез в..

публикувано на 21.10.21 в 05:39

Медицинска сестра от Варна пита Кацаров за зеления сертификат

Медицинска сестра от Варна пита здравното министерство за срока на зеления сертификат. Светлана Стойнева е диспечер в Центъра на спешна медицинска помощ,  но също дава дежурства заедно със спешните екипи по адреси. Не е ваксинирана, но е преболедувала КОВИД-19: " Преди два дни направих запитване до здравното министерство защо сертификатът на..

обновено на 20.10.21 в 18:35

Трите баржи отплаваха към "Вера Су"

Трите баржи от Европейската агенция за Морска безопасност отплаваха, теглени от буксир от Морска гара-Варна. Очаква се след пет часа те да пристигнат до заседналия кораб "Вера су". Припомняме, че с тях ще се осъществи прехвърлянето на втечнения карбамид в танкера "Еко Галакси",  а сухият товар ще бъде превозен с контейнери и натоварен на вагони на..

публикувано на 20.10.21 в 17:53