Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво очакват варненци от новите депутати?

Снимка: БГНЕС

Днес от 9.00 часа започва първото заседание на 47-то Народно събрание. Преди да изберат председател на новия парламент и да преминат към разглеждането на точките от дневния ред, новоизбраните депутати ще положат клетва.

Основният въпрос, който вълнува обществото е ще успеят ли този път партиите да постигнат консенсус за съставяне на редовно правителство? 

Анкета сред варненци показа, че според гражданите, именно споразумението за ново правителство е първата и най-неотложна задача пред народните избраници.

Чуйте какво очакват хората от новия парламент:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Площадчето пред Летния театър в Морската градина

Морската градина в добър вид, но на пръв поглед

Площадът пред Летния театър и "слъчевата алея" - с компрометиран и изоставен вид  Морската градина днес е в добър вид, но на пръв поглед. Ако се вгледаме има и какво да се желае – на много места са оставени кухите и загнили дънери на дървета , някои изкоренени, други – не, но премахването им без съмнение би облагородило картината. Цели..

публикувано на 28.05.24 в 15:11

От 1 юни музеите във Варна са с лятно работно време

От 1 юни на лятно работно време преминават музеите и обектите от системата на Регионалния исторически музей във Варна. Римски терми на Одесос ще работят всеки ден от 10 до 18 часа.  Малки римски терми ще приемат посетители от 10 до 17 часа през делничните дни. Етнографският музей е с работно време от 10 до 17 часа, без почивен ден.  Природонаучният..

публикувано на 28.05.24 в 14:09

Ще потече ли скоро вода от новата чешма до Дом "Младост"?

Готова е вече облицовката на чешмата до бившия дом "Младост“, която според първоначално обявените планове трябва да заработи до края на месеца. Изградена е металната конструкция, видими са и отворите за чучурите, които трябва да бъдат монтирани. Все още няма монтирана пейка, каквато се очаква до края на строителните работи.  Според обещанията..

публикувано на 27.05.24 в 16:30
Пейзажи от Варна

Лесна работа: Нещата се променят

Днес случайно срещнах познати англичани, които не бях виждала от петнайсет години. Навремето тези хора пристигнаха във Варна, огледаха се, влюбиха се в града и почти веднага купиха голямо място с чудна гледка към морето. Успяха да отбият от първоначалната цена, избегнаха комисионната на брокера, понеже, както ние твърдим, те са много по-богати от..

публикувано на 27.05.24 в 15:43

Балчишката гимназия изпрати випуск 81-ви

Балната нощ на 81-вия випуск на балчишката гимназия „Христо Ботев“ завърши тази сутрин по традиция пред вратите на последното им училище с традиционното броене от 1 до 12 и празнични възгласи. 53-мата зрелостници от трите паралелки - с профили природни науки, хуманитарни науки, професия готвач, преминават в нов етап от своя живот – поемат пътя към..

публикувано на 27.05.24 в 15:30

Над 150 младежи се очаква да се включат в Техностарт уикенд във Варна за разработка на стартъп проекти

Поне  150 младежи на възраст между 15 и 19 г. от Варна, Шумен и Добрич се очаква да се включат във второто издание на “ТЕХНОСТАРТ Weekend Junior Edition 2024”. Надпреварата ще бъде във Варна между 31 май и 2 юни. Организаторите са от ИКТ Клъстер Варна, а подкрепа оказват община Варна, РУО и Икономическият университет, който ще бъде домакин на проявата...

публикувано на 27.05.24 в 15:25

74.9% от българите са пътували в страната, 19.5% в чужбина за първите 3 месеца

През първото тримесечие на 2024 г. 1 068.5 хил. български граждани са реализирали туристически пътувания. Преобладаващата част от тях - 74.9%, са пътували само в страната, 19.5% - само в чужбина, а 5.6% са пътували както в страната, така и в чужбина. В сравнение със същото тримесечие на 2023 г. общият брой на пътувалите лица на възраст 15 и повече..

публикувано на 27.05.24 в 12:15