Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Петров: Вече сме ерудиран отбор, с голямо самочувствие и излизаме да победим всеки

Автор:

Футболистите на Спартак /Вн/ пристигнаха късно в понеделник във Варна. Те проведоха двуседмичен тренировъчен лагер в Алания, Турция. За периода на зимната си подготовка в южната ни съседка, отборът, воден от Васил Петров, изигра четири контроли – срещу елитните ФК Олимпик /Ташкент, Узбекистан/, ФК Македония-Гьорче Петров / Скопие, РСМ/, ФК Раднички 1923 /Крагуевац, Сърбия/ и ФК Раднички /Ниш, Сърбия/.

Старши треньорът на Спартак Варна, Васил Петров, даде интервю за клубния сайт с първи впечатления от изминалия тренировъчен лагер.

Как протече подготовката в Алания, Турция?

Много сме доволни. Отлични условия. Свършихме много работа. Благодарим на ръководството, че ни осигури най-добрите условия за подготовка.

Ако трябва да анализирате играта на футболистите в контролите, какви положителни и отрицателни страни може да изведете?

Положителното е , че играхме отлично и се противопоставихме на сериозни отбори и то, от първите девизии на техните първенства, като в по-голямата част от времето ги надигравахме сериозно. Играем нашата игра, атакуващо , агресивно и на моменти много красиво.

Отрицателното е, че създадохме много , ама много положения, а се върнахме с 1 гол, но може и да е за добро, защото ако сега се бяхме върнали с няколко победи, ще е завишено самочувствието ни. По-добре е да сме долу и да стоим здраво на земята.

С кой от елитните отбори, с които имахте проверка бяхте най-доволен?

Срещу всички. Отново повтарям, играхме много добре. Мисля, че най-добре играхме срещу ФК Македония, където доминирахме сериозно през целия мач.

Как ви изглежда отборът като селекция в момента на фона на другите тимове, с които проведохте контроли?

Нещо много радващо за мен е, че вече сме един ерудиран отбор, с голямо самочувствие и излизаме да победим всеки. Имаме много силен състав, изграден от момчета, които играят за всички, а не звезди , които да играят за себе си. Силен колектив и силни характери. Вече сме и по-стабилни в защита, което се видя в тези контроли.

Как се включиха новите футболисти, успяват ли да влязат в темпото, което останалите диктуват на терена?

Патев и Василев имат необходимия опит и качества, веднага се усети тяхното присъствие. Веселинов също показа силни игри, като дори започна като титуляр в два от мачовете, а в средата конкуренцията е жестока. При Лаур има какво да се желае откъм физическо състояние. Чукалов беше контузен , но показа интересни неща, като беше и в основата на гола ни срещу Раднички 1923.

Няколко думи и за най-младите футболисти, които бяха част от подготовката в Турция. Това са момчета от ДЮА на Спартак. Имат ли онази добра основа, която ви е необходима, за да бъдат част от мъжкия тим?

На този лагер отделихме много време на тях. Те имат уникална възможност да пробият бързо в професионалния футбол. Дано си „грабнат” шанса. Трябва да дадат много от себе си. Имат качества. Дано има още повече момчета от школата. От тази седмица още едно момче от втория отбор ще бъде качено при нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Юри Георгиев: Продължавам да летя, но с хвърчила (ВИДЕО)

Един бивш военен пилот от Варна продължава да лети, но по много различен начин. Той пуска хвърчила и им се радва истински. Това негово хоби успя да зарази цяла Варна през последните години, а вече и цялото Българско Черноморие.  Юри Георгиев е човекът, който провежда Фестивала на хвърчилата. Такъв имаше във Варна, тази събота и неделя,..

публикувано на 26.08.24 в 11:50

US Open стартира с огромни очаквания

Започва US Open, един от най-уважаваните турнири  в тениса. Григор Димитров е девети поставен и започва в участието си около 22.30 ч срещу френския квалификант Кирян Жаке. При мъжете фаворит номер 1 е Карлос Алкарас. Джокович също има огромен апетит за титлата. При жените основни фаворитки за първото място са Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Кори Гоф.

публикувано на 26.08.24 в 10:15

Маринов остава в отбора на "моряците"

Още един от баскетболистите на "Черно море Тича" остава в отбора за новия сезон. става дума за Марин Маринов, който през изминалото първенство показа добри игри във важни мачове.Варненци взеха един американец -Джон Флорвиъс , а също така привлякоха в тима Чернокожев и Ники Стоянов. Друг американец -Дахуан Граф, също подписа с варненци.

публикувано на 26.08.24 в 10:09

ЦСКА - София освободи Стипич

Томислав Стипич е освободен от поста треньор ЦСКА - София. Той пое клуба през лятото, като беше настроен доста философски, но доказа, че не не може да се справи. Резултатите на отбора до този момент показват, че нещата не се случват и освобождавенот му е напълно логично.

публикувано на 26.08.24 в 10:04

Призьорите в регата "Порт-Варна"

Екипажът на LZ Yachting 1991„ с шкипер Лъчо Братоев от клуб „Ултрамарин“-Варна спечели ветроходната регата „Порт Варна“ в клас ORC A. В ORC BP първа е яхта “Макси“ с шкипер Радослав Раев от клуба организатор „Кап.Г.Георгиев“. В клас ORC B лидер е екипажът на „Калина“ с шкипер Андрей Стафунски от „Черно море Бриз“. Първи в клас ORC P са „Макси“. В..

публикувано на 25.08.24 в 15:58

Днес е вторият ден на регата "Порт Варна"

Във временното класиране на регата "Порт-Варна", след първите три гонки  в клас ORC A на първо място е яхта "LZ- яхтинг" с шкипер Лъчо Братоев от "Ултрамарин"- Варна. В клас ORC B лидер е яхта "Калина" с шкипер Иван Колелиев от "Черно море Бриз". В ORC P начело яхта "Макси" с шкипер Радослав Роев от "Порт Варна" и в клас IRC на първо място след днешните..

публикувано на 25.08.24 в 10:48

Българките спечелиха последния си мач

Националният отбор на България за момичета U16 спечели последния си мач на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Коня, Турция. Тимът ни надви Украйна с 60:53 и завърши на 15-о място в крайното класиране на шампионата.

публикувано на 25.08.24 в 10:43