Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Книги за смет" - на 28 май във Варна

Снимка: Facebook /@knigizasmet

Десетото юбилейно издание на националната инициатива "Книги за смет" ще посети Варна следващата събота. Националното турне на екологичната инициатива ще обиколи 15 града, а всеки предал килограм пластмаса ще получи книга по избор. Във Варна инициативата ще се проведе на 28 май с начален час 10.00 ч. на паркинга голям хранителен магазин на ул. "Девня" 24. Останалите населени места, които ще бъдат посетени през май и юни, са Плевен, Велико Търново, Русе, Кюстендил и Стара Загора. Във всички градове събитията започват от 10:00 и продължават до 13:00 часа. Второто издание на "Книги за смет" тази година ще се състои през септември в София, Пловдив, Бургас и в други градове. Организаторите препоръчват на желаещите да се включат в "Книги за смет", да носят пластмасата изпразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Те припомнят, че сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди.


По публикацията работи: Нина Милошевич
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ереван, Истанбул и Анталия са най-предпочитаните дестинации от руснаци

Aviasales представя 10-те най-популярни дестинации за полети на руснаци през юли. Челните три места се заемат от Ереван, Истанбул и Анталия. Ереван се превърна в най-популярната чуждестранна дестинация за руснаците, пътуващи през юли тази година, показва статистика на Aviasales, изготвена за ТАСС. Истанбул и Анталия също бяха включени в топ 10..

публикувано на 02.07.22 в 12:05

Армения и Турция отварят частично граница, затворена от 1993 г.

Правителствата на Турция и Армения са се съгласили да позволят на граждани на трети страни да преминават границата между двете страни. Общата граница между двете страни е затворена от 1993 г., когато Армения и Азербайджан влязоха в конфронтация след разпадането на Съветския съюз...

публикувано на 02.07.22 в 11:30
Лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова.

Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги

Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното. Мерките, предложени от министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, дадоха ефект. Още на първи юли големите търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена...

публикувано на 02.07.22 в 10:56
Бойко Борисов

Борисов: Петков пожела стола, за 6 месеца го свалиха и то с мнозинство

Успяхме да спасим поне следващите няколко месеца с актуализацията на бюджета. Успяхме да ги спасим и във вземането на грешни решения, дори правилни решения по аматьорски начин извършваха, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за „Продължаваме промяната“,  в Пазарджик. В момента става едно чудовищно купуване на гласове, само че не по 30-40 гласа,..

публикувано на 02.07.22 в 10:52

Прокурорите избират свои представители за ВСС

Общото събрание на прокурорите изслушва осемте кандидати за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на магистратите. Това е последното изслушване, след като следователите и съдиите излъчиха своите представители. Общото събрание е насрочено днес в 10 ч, като то ще започне само ако има кворум, предаде БТА.  Регистрираните прокурори са..

публикувано на 02.07.22 в 10:25
Даниел Лорер

Лорер: Не търсим постове за никого преди да сглобим управляващо мнозинство

За нас и Кирил, и Асен са тези, които започнаха промяната преди година. И двамата доказаха, че най-важното нещо и за тях, и за цялото българско общество е да се спрат кражбите, за да има повече доходи за хората. С тази проста мисия спечелихме последните избори . Асен Василев в момента има много тежка мисия. Заедно с него трябва да намерим..

публикувано на 02.07.22 в 10:20
Борислав Гуцанов

Гуцанов: Необходимо е нормализиране на отношенията с Руската федерация

Ще започнем разговорите с “Продължаваме промяната” . Те ще бъдат безспорно доста тежки на фона на очертаващата се криза с 70-те руски дипломати. Затова днес внесохме искане в Народното събрание искане, с което министър-председателя да даде отлагане на тази нота за персона нон грата и нормализиране на отношенията между Руската федерация и..

публикувано на 02.07.22 в 10:13